Как снимки на ИД "изядоха" главата на Марин Льо Пен?

Правната комисия на ЕП остави кандидата за президент без имунитет
28 фев 2017 22:11, Боряна Павлова
106
Как снимки на ИД "изядоха" главата на Марин Льо Пен?
Снимка: архив Reuters

Правната комисия на Европейския парламент реши днес с голямо мнозинство да бъде свален депутатският имунитет на кандидата за президент на Франция Марин льо Пен заради това, че е публикувала снимки с насилие на "Ислямска държава", заяви депутат от ЕП, цитиран от Ройтерс.

Сега решението трябва да бъде потвърдено от целия парламент с гласуване в пленарна зала. Лаура Ферара, която съобщи пред Ройтерс за решението на комисията и която е отговарящият за случая член на комисията, каза, че засега не е насрочена дата за гласуването в пленарна зала.

Льо Пен е разследвана във Франция заради три снимки с екзекуции на "Ислямска държава", публикувани от нея в Twitter през 2015 г., включително от обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули, каза официален източник от ЕС.

Правната комисия е разгледала въпроса днес по искане на френските съдебни власти, за да прецени дали действията на Льо Пен са уместни за европейски депутат, посочва БТА.

Льо Пен, която е във все по-оспорвана надпревара за президентския пост с още двама кандидати, вече е със спряна заплата от ЕП заради злоупотреба с европейски средства.

Льо Пен окачестви правните действия срещу себе си като политическа намеса в предизборната кампания, където тя е водещ кандидат, и призова за мораториум върху разследванията, докато минат изборите.

Според проучванията Льо Пен ще спечели първия тур, но ще загуби на втория. Анкетите също така сочат, че правните й битки на практика не оказват влияние на верния й електорат.

Европейският парламент обикновено сваля имунитета на евродепутати, когато има такава молба. Миналата година такива решения са взети в 22 случая от общо 26 отправени молби от съдебни власти, каза служител на ЕС, отбелязва Ройтерс.


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Французите не са глупави да изберат тази печалбарка която от семейния бизнес "Национален фронт" прави пари.
60
1
 
3
 
! Отговори
Политика... преди 2 години
Старата власт не си дава така лесно властта!
59
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя се взима за още млада и мисли , как е сменила трима съпрузи така ще сменя и политиката на ЕС. Просто ще похарчи парите на Путин / на тия , който я насъскаха против ЕС във Франция/,и ще потъне някъде. Не става за политика , а за домашната кухня
58
7
 
5
 
! Отговори
Георги преди 2 години
До ***,
Другарю, мисли кое е по добре за България. Льо Пен ще работи срещу консолидацията на Европа което е най лошото нещо което може да се случи на България.
57
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорос и компания се престарават. Тоя некролог Сорос до кога ще трови света? Явно няма кой да му се опре. Това е ЕС намеса във вътрешните работи на всяка страна, а пък казват че са различни от САЩ.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идентичен случай в България.
Нашите патриоти и националисти си е..т народа.
55
4
 
24
 
! Отговори
не на Костовистка БГ преди 2 години
ЕП вече открито защитава Ислямска държава.
54
4
 
20
 
! Отговори
Мънго Джери преди 2 години
Ами ако спечели президентските избори....! "Фрекзит" как ще му се отрази на ЕС?
53
3
 
21
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 2 години
Нямам понятие, коя е, защо е и какви ги върши1 Ама "чорбаджиите " решат ли да ти "скроят шапка", не само ще ти я скроят, ами и ще ти я скрият. Същото направиха и нашите с Референдума !!! И сега - хайде милите овчици, отново гласувайте за нас !!
52
5
 
34
 
! Отговори
дедо Мано преди 2 години
Тъй и не разбрах що ще и свалят имунитета. Ако е затова че е публикувала снимки на екзекуции извършени от бойци на ИД е смешно. Екзекуциите са факт! Снимките са факт. Ако е затова че лично тя ги е заснела и е написала хвалебствен коментар вече е друго. Ама няма такова нещо. И пак стигаме до това че в този обор ЕС свободата на словото , изразяването на мнение различно от това на либералистите и глобалистите е подложено на цензура. Та ето ви ги новите фашисти !
51
3
 
36
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Показала е какво ще стане във Франция ако не се вземат адекватни мерки и естествено и се нахвърлиха...
50
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни занимавате с клиентите на Кремъл?
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен====защото си имал 'горещо евроатлантическо интервю' с бежанец от африка.....

Постоянно задръстваш форума с намеци за сексуални пподвизи с бежанци. Човек винаги говори за това, което му липсва - гладният говори за храна, жадния за вода, на когото липсва секс, говори за секс, на когото липсва мъжество се прави на мъжкар, който потиска гейското в себе си обвинява другите, че са гейове. Ти със 100% вероятност си латентен гей, който подтиска влечението си към африканските бежанци.
48
10
 
39
 
! Отговори
антиседераст преди 2 години
Това е европарламента. Една сбирщина от гейове и любители на ислямския тероризъм.
47
5
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Излиза, че европейските политици не искат избирателите им да знаят истината за ИД. Това ли е политическата коректност - лъжата?
46
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 86 Ха- ха- ха
А ти неси спал цела нощ защото си имал 'горещо евроатлантическо интервю' с бежанец от африка
45
40
 
11
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 2 години
Рубладжиите не са спали за да подкрепят френската си колежка Маринка.
44
4
 
35
 
! Отговори
MRAWKA преди 2 години
ИЗГЛЕЖДА ПРАВНАТА КОМИСИЯ НА Е.П. Е В РЪКОВОДСТВОТО НА И.Д. ЩОМ ТАКА ЗАСТАВА НА СТРАНАТА И.ЕВРОПЕИКОТО РЪКОВОДСТВО ИЗГЛЕЖДА Е МАША В РЪЦЕТЕ НА СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЧИЕТО РЕШЕНИЕ Е ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ЕВРОПА ОТ ИСЛЯМИСТИ БЕЗ ВОИНА.ОЧАКВАТ СЕ МИЛИОНИ ИСЛЯМИСТИ ДА ПРИСТИГНАТ В ТОЛЕРАНТНА ЕВРОПА И С НЕЯ Е СВЪРШЕНО.
43
9
 
37
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
Стискам палци на мацката за изборите
42
2
 
14
 
! Отговори
Just преди 2 години
Haha evreyogeyoviti oficialno podkrepiat terorizma