Външно потвърди: Поптодорова е била задържана за кражба

Инцидентът е станал вчера следобед на летище "Окенче"
Обновена: 28 фев 2017 19:07 | 28 фев 2017 18:56,
87
Външно потвърди: Поптодорова е била задържана за кражба
Снимка: архив Булфото

От Министерството на външните работи потвърдиха, че Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ, е била задържана на летището във Варшава, съобщи "Дарик".

Още по темата

Според информация на управлението на полицията на летище "Окенче" във Варшава тя е била задържана на 27 февруари около 16 часа за кражба на козметика на стойност 1640 полски злоти.

"Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем на майка ми, която е на 90 години, обясни пред БТА самата  Поптодорова. "За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика", посочва тя.

"В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах", разказа тя.

По думите й са се появили двама служители, които са я отвели за разговор. Тя е обяснила, че е станала неволна грешка, извинила се е и е заплатила глобата.

"Така случаят приключи", посочи Поптодорова.

"Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си", заяви тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
36
 
! Отговори
5 преди 7 години
Абе ако не те бяха засекли, щеше да си отмъкнеш козметиката- "като стой, та гледай".ако е била притеснена за майка си, изобщо нямаше да и е до разглеждане на козметика, камо ли до вземане на конкретен продукт и неговото носене. Лошо скалъпено оправдание.Срам и позор
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се чудел кои крадат повече? Ромовете или комунизите? Сега като се замисля виждал съм ромове които работят.
39
0
 
22
 
! Отговори
комунета преди 7 години
Нямат наяждане!
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ли, че политиците като говорят много по телефоните си, увлечени в разговор, неволно слагат в джобовете си разни работи. Откъдето им падне. Колкото им падне. Може и от самата митница.
37
0
 
19
 
! Отговори
DJAC преди 7 години
Тя не е крала.тя си е брала.
36
5
 
22
 
! Отговори
DJAC преди 7 години
Комунистите са свикнали да не плащат нищо
35
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много простовати коментари. Поптодорова само преди два дни каза, че Русия трудно ще отклони България от европейския път и днес *** раздухаха случая като кражбата на века. И научете троловете на правилен български език.
34
2
 
18
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До ивчо(34)Използвала е случая да краде?Изобщо как стана че комунистическите дечица си седят по посолства и агенции независимо как се сменя властта? Или смяната на властта е само за парлама?
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nima normalen chovek , koito se pritesniava za maika si shte si 'ubiva' vremeto s razglejdane na kozmetika? A z ako sum shte se poburkam ot pritesnenie i nima d a mislia za nishto osven kak po-burzo da se vidia s nai-blizkia chovek-maika mi.
32
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шизофренията в София е стигнала върха си! Вчера ползвах колата на дядо ми да отида в София. Колата е Жигула с регистрация СО и на една пешеходна пътека една жена се отби от пътеката дойде на прозореца на колата ми се разкрещя КОМУНИСТ да махаш тоя комунистически таралясник. А аз съм само на 25 какъв комунист съм аз? Е до това дередже са я докарали старите софиянци.
31
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това чумата без перука ли е ?
30
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давам 1000 евра ако някой ми покаже комунист който не краде.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхейс - Ами ти на кой искаш да се продаваш ве неграмотнико ?
28
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива са седерастките. Ако беше куманизкъ нямаше да е в Нов Йорк, а в Маскве.Адиос мучачос, балалайкос.
27
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че терористичната организация НАТО трябва да бъде обявена извън закона в БЪЛГАРИЯ. Членовете и последователите и да се наказват със цялата строгост на закона като участници в организиране на международна терористична организация сформирана за масово поражение на свободното население по цял свят. Но понеже сме толерантни ще затворим последователите и в едни килии със любителите на нежни ласки в затвора (терополови меки китки и други "нежни създания" в стил Кончита ВУРСТ. Вурстовете безпари
26
3
 
29
 
! Отговори
карина преди 7 години
Тя приключи - беше до тука.
25
6
 
25
 
! Отговори
демократ преди 7 години
шумкарите и мародерите от БСП нрава не си менят...
24
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то всички наши политици са КРАДЦИ! Ако има някой който не е съгласен с мен да ми пише минус!
23
1
 
2
 
! Отговори
Bic moje pudra преди 7 години
Ei taka se pravi zabelejitelna novina...neino ex prevazhoditelstvo e.p. si idva u europata, u bulgariata...Nema cremche, nema novina, nema pr na...nevidimo ex prevazhoditelstvo...A taka taman e kacnala v eu i okabelenite okamereni vaorajeni za mejduzvezdni voini europeiski mitnichari krestiat beter cienen...i vazpiavat polskata kozmetika....tarararaaaam! I simeon iskal pak pri putin...a nikolay oligarhichno si pazi martvite teritorii s kokalite ot konkurenciata...
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тихомир Томов - Все пак другарката Поп тодорова разполага със средства да купи НДК след ремонта !Да, ама не го купува тоеа НДК, очаква някак си партията да и го подари, както беше подарен на Гергов партийния курорт на цъ-ка на бъ-къ-пъ във Варна. Пък толкова шум за едно одеколонче, от н'екви си 400 дойлера или там евро, бива ли!