ЕП настоя: Да се върнат визите за гражданите на САЩ

Резолюцията е отговор на изискването на US визи за 5 страни
2 мар 2017 18:00, Елка Василева
27
ЕП настоя: Да се върнат визите за гражданите на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие резолюция, с която призова Европейската комисия да препоръча връщането на визите за гражданите на САЩ.

Комисията трябва да подготви препоръката в срок от два месеца. След това препоръката може да бъде утвърдена или отхвърлена от Съвета на ЕС и от евродепутатите.

Ако решението премине успешно всички процедури, визите за гражданите на САЩ ще бъдат върнати за срок от една година.

Според ЕК това би довело до икономически загуби за ЕС от близо седем милиарда евро и временната загуба на 140 хиляди работни места.

Резолюцията на ЕП е предизвикана от това, че САЩ все още изискват визи за гражданите на България, Румъния, Полша, Хърватия и Кипър.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
8 преди 7 години
Между другото има предостатъчно възможности да се извиват топките на еурогейската комисия - примерно СЕТА можеше да се изтъргува страшно скъпо - за Южен поток, Шенген или Еврозона, за ратификацията на Лисабонския договор също можеше да се искат много неща - но булгаристансата политическа класа не може да си изкара езика от *** на същата тая комисия, че да поиска нещо
21
1
 
1
 
! Отговори
8 преди 7 години
Гeйропa на две скорости, свиквайте овце
20
1
 
2
 
! Отговори
ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН преди 7 години
" ДОБРАТА СТАРА ЕВРОПА " ЗА ПОРЕДЕН ПЬТ ПРИЛАГА ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ СПРЯМО НАС.ИМА РЕЦИПРОЧНОСТ И ТЯ ТРЯБВАШЕ ДА БЬДЕ НАЛОЖЕНА ПРЕДИ 1 ГОДИНА , НО ОТТОГАВА САМО ЧАКАЙТЕ ЩЕ ВИДИМ ЩЕ ИМА ЗАГУБИ И Т.Н ... ЯВНО ТОЗИ ЕС ИЗДИША И НЕ СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ КОГАТО СТАВА ВЬПРОС ЗА ПЕРИФЕРИЯТА !!! АКО СТАВАШЕ. ВЬПРОС ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА СТАРИТЕ СТРАНИ ЧЛЕНКИ ДАЛИ ЩЯХА ТАКА ДА СЕ РАЗМОТАВАТ - ЕДВА ЛИ !!!
19
5
 
0
 
! Отговори
@ преди 7 години
Това би било най лошия избор да се преговаря с Тръмп за визи. Най много да наложи мита на ЕС в отговор, а целият поток US туристи да се насочат само към UK.С морков се печелят много повече неща, а не с пръчка. Особено когато срещу теб е толкова егоцентричен човек, който не отстъпва никога и е склонен да се запъва като магаре.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ми се изявявате тук като разбирачи от всичко?!Много е ясно!Въвежда се реципрочност в отношенията САШ и ЕС!Това е!
17
2
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
А знаеш ли кои са ПКК. Знаеш ли, че в Турция зашиваха до съвсем скоро устите на тези, които говораха кюрдски. Големи пичове са за пред нашите турци, които преориентират любовта и патриотизма си спрямо това кой им се помазни.
16
4
 
2
 
! Отговори
я пак преди 7 години
Драги колеги от форума четете ли добре статията ? ЕП настоява...пред ЕК !!! Значи ЕП и за *** за зеле не е, след като решенията не се вземат от него а от ЦК на ЕК и каквото тя реши това е, после се минава едно формално гласуване за вече взето решение ! А ЦК на ЕК кой ги избира и пред кого те се отчитат и как харчат парите на европейците някой знае ли ?
15
5
 
6
 
! Отговори
До Аз преди 7 години
"Кьолн и Гагенау отказаха да приемат на своя територия двама турски министри, "А знаеш ли каква е причината, при положението, че от дни се е знаело за срещата:-):-):-)за какво точно не им разрешиха:-):-):-):-)преди малко го гледах по турските новини:-)защото Турция е арестувал няква тяхна пионка, който постоянно подкрепял пкк:-):-):-)нещо ги е заболяло немците...за това:-):-):-) и в момента немския посланик е извикан в министерството на външните работи:-)
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да махат визите да не се офлянкват ние сме супер българи и трябва да ходим без визи в УСАто
13
3
 
24
 
! Отговори
K'во? преди 7 години
"ЕП прие резолюция, с която призова Европейската комисия да препоръча връщането на визите за гражданите на САЩ. ... за 1 година" Щатите им казаха ясно преди време - ако искате да отпаднат визите , ние ще сложим визи за останалите членки на EU и Европа тогава клекна. На това му се казва двоен стандарт- германецът може да пътува, а българинът - не! Същото е при стоките- за Западна Европа се произвеждат по- качествени стоки отколкото за Източна.
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилата трябва да се спазват!5процента са три пъти по малко от реалните !Ако си редовен проблем за виза няма!Пък и туризъмът зависи от американски и други богати туристи,не толкова от нашего брата!Колизеума ,чака някой нашенец да се разпише!
11
4
 
17
 
! Отговори
Иван Славков преди 7 години
Няма такава държава , това е един хотел за временно пребиваващи
10
2
 
9
 
! Отговори
и кльонове преди 7 години
наш Бюреков бил против отпадането на визите - щял да се разбяга съвсем електората, а пък визи за граждани на САЩ щяло да пречи на атлантическата търговия
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хич не ме интересува нито ЕС , нито НАТО , а още по-малко САЩ, както казваше Батето , таква държва Н Я М А ....
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЕП настоя: Да се върнат визите за гражданите на САЩ"---То и Роската Плевнюлиев НАСТОЯВАШЕ Русия да "върне" Крим, ама ...
7
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа ни защитавала мн доволни станахте ?!? А вие кога, ще е защитите един път за някой решение? Бай ***. Научете си да бъдете партньори в хубаво и лошо. Така св градят истинските неща в живота.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"отделно германия забрани митинги на ердоган в турция. "За това ли миналата седмица Бинали Йълдъръм беше в Германия:-) провери в старите новини на днес бгМедиите в българия спът май, не ви казват всичко...:-)
5
3
 
24
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нямам нищо против,но това е гласувано и прието от брюкселските лентяи още преди две години . Защо докато беше Обонго седя с вдигнати лапички в ъгъла,а сега се сетиха? Малко ми прилича като дай си ми кукличките,на си ти парцалките . Интересно ми е ,ако не беше Тръмп , а Килъри дали щяха да са толкова принципни???
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам желание да ходя в САЩ и не ми интересува визовият въпрос
3
14
 
3
 
! Отговори
turcin преди 7 години
До АзTaka li mislish,a znaesh li che kogato germancite sa bili v beda vinagi turcite gi spasqvali,a ti s kvo osnovanie jiveesh i rabotish tam