Европейският съюз – все по-харесван въпреки кризата

42% от младежите в Европа го възприемат положително
2 мар 2017 19:25,
80
Европейският съюз – все по-харесван въпреки кризата
Снимка: Архив, Reuters

Одобрението за Европейския съюз сред гражданите му се е увеличило леко през последната година въпреки кризисната атмосфера. Това сочи проучване на общественото мнение, публикувано днес от представителството на ЕС в Берлин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според допитването 35 на сто от гражданите на Европейския съюз оценяват положително 28-членния блок, което е с един процент повече от май миналата година. ЕС е особено популярен сред младежите - 42 на сто от хората под 25 години го възприемат положително.

Хората с негативно мнение за Европейския съюз, чиито страни членки скоро ще намалеят на 27, след като Великобритания го напусне, е 25 на сто - спад от 2 процента.

38 на сто от анкетираните не са изразили мнение.

В Германия се забелязва значително увеличаване на подкрепата за Европейския съюз. 37 процента от германците, или с 8 процентни пункта повече от миналата година, са изразили положително мнение. Около 21 на сто, с 8 процентни пункта по-малко, имат отрицателно отношение.

Проучването показва силна подкрепа за общата политика на Европейския съюз в областта на отбраната и сигурността. Тя има поддръжка от 75 процента в целия ЕС и 85 на сто в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само вехтите руско-червени каскети мразят ЕС и искат да са под крилото на Русия и да лижат на воля руски ботуши.
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не от щаба на Корекома.