Общували ли са хора на Тръмп с Москва? US разузнаването рови

Оказва се, че и министри са си говорили с хора на Кремъл
2 мар 2017 08:07,
39
Общували ли са хора на Тръмп с Москва? US разузнаването рови
Снимка: Reuters, архив

Комисията за разузнаването на Камарата на представителите на САЩ ще разследва твърденията за съглашателство между екипа на Доналд Тръмп в кампанията на президентските избори и Русия, предаде Ройтерс.

"Постигнахме писмено споразумение между малцинството и мнозинството в комисията за разузнаването на Камарата да разследваме твърденията за руско съглашателство с предизборния екип на Тръмп", заяви най-високопоставеният представител на демократическото малцинство в комисията Адам Шиф.

Комисията съобщи в изявление, че нейният председател републиканец Девин Нунес и Шиф са се договорили разследването им да търси отговори на въпроси като: "Дали руските активни мерки включват връзки между Русия и лица, свързани с политически кампании или други граждани на САЩ?"

В изявлението се казва, че подробният документ от шест страници, който очертава рамките на разследването, остава засекретен, отбелязва ТАСС.

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс е разговарял два пъти миналата година с посланика на Русия, но не е съобщил за тези срещи при запитване в Сената за утвърждаването на номинацията му дали е имало контакти между предизборния екип на Тръмп и руски официални лица. Това съобщи в. "Вашингтон пост", позовавайки се на служители на правосъдното министерство, предаде Ройтерс.

Една от срещите е била частен разговор между тогавашния сенатор Сешънс и руския посланик Сергей Кисляк и се е състояла през септември в офиса на сенатора. По онова време е бил пикът на приписваната от американското разузнаване на Русия киберкампания за повлияване на президентските избори в САЩ, отбелязва вестникът. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Русияразследванетръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опа, и тоя гътна вода. Що така панически даде пресконференция, на която се отказа от участие в разследването? Щото го е страх какво ще излезе. Сешънс и той се оказа руска ***. Ай чао.
24
0
 
0
 
! Отговори
джам джам котаки преди 7 години
имало е контакти ала Моника Луински . Патките на руските дипломати ухаели на борш и горките конгресмени искали да опитат от комунистическата кухня .
23
0
 
0
 
! Отговори
До мир хора преди 7 години
Рабира се, че големите трябва да се разберат! Но не със шушукане под завивките, защото никой няма да им повярва.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорили са с Кремъл, но в никакъв случай за премахването на санкциите, още по-малко за помощ за Тръмп! Просто са били на частна раздумка за времето и спорта!
21
2
 
3
 
! Отговори
дядо Колю преди 7 години
Едно време, всички граждани на соц страните, за несанкционирани разговори с представители на кап страни ,се подлагаха на обструкции.Сега става обратното.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уникална демокрация, Уникална разузнаване. Забравяме ви да разговаряте с тези и тези хора. Ще гледате само в тази посочи. Сложете си капаци и ще ядете само ГМО. Дии, дръгливи гои.
19
4
 
2
 
! Отговори
лицемери преди 7 години
Time Magazine July 15, 1996Срещу руснаци може , срещу краваци не?
18
3
 
4
 
! Отговори
Медийна истерия преди 7 години
Просто намерете "Media Ignores US Rigging of Russias Elections As CIA Struggles to Prove Russian Hacking"Изводите си ги напавете сами!И как с полу-истини ще борите "руската пропаганда"?
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говори се,че навремето А.Луканов живеел с американския посланик в един вход и често се срещали и си приказвали за живота.И от приказка на приказка... американците "случайно" докараха капитализма в БГ...Нищо чудно,ако след време научим,че след поредица от срещи и разговори на някой американски "А.Луканов" с руския посланик руснаците "случайно" да закарат комунизма в САЩ! И не мисли какво ще стане с нашичките сергейчета и чичолинки!
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е направил опит да подкупи сенатори, губернатори, посланици... - .....Той направо ги е купил. Ако беше само опит те щяха да си кажат на момента. Целият този цирк по замитането на следите говори, че са купени.
15
5
 
11
 
! Отговори
ДО СТРАНДЖАТА преди 7 години
Инджев , спри се бе продажен доносник такъв
14
2
 
13
 
! Отговори
мир хора преди 7 години
Колкото повече диалог и контакти между Русия и САЩ толкова по малко трупове и кръв,човечеството се умори вече от войни,майдани,преврати,кръв и пр.
13
11
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Путин е направил опит да подкупи сенатори, губернатори, посланици... - когато плащаш с чужди пари и никой не може да ти каже копче - всичко е възможно... - ето и тука рубладжийските тролчета вилнеят на воля...
12
2
 
9
 
! Отговори
факт преди 7 години
Има сенатори от "демократите"в сената който са от партията на войната и в тесни връзки с терористите и едно затопляне с Русия ще им нанесе загуби и те пускат постоянно фейк нюз...
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За никой не е тайна, че такива контакти е имало.
10
2
 
10
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Защо търсят под вола теле? Ако на това ниво едните и другите не разговарят и няма консенсус, трябва да се изтрепем. Стига ни вече това напрежение между САЩ и Русия. 21-век сме.
9
2
 
10
 
! Отговори
ей преди 7 години
А какво страно има две администрации да си говорят?при Обама нямаше диалог и видяхте до къде докара света!?
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсенето на теле под вола никога досега не се е увенчавало с успех. Най-много да го хванат за макарите. Истерията с руските призраци ще приключи с хващането на Тръмп за дедовия. Или трънския. По избор.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не мога да разбера това американско разузнаване какво иска , иска май трета световна война , и най лошия мир е по добър от една война , дори да се разберат и прекратят дразгите какво по хубаво от това , но явно има група хора в сащ който дърпат конците и спешно им се налага глобална война , не вярвам тук да има някой наивник който да си мисли че русия може да бъде уплашена освен номер 5 заблудения реалист
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една лъжа написана и изречена 100 пъти става истина. Противниците на Тръмп правят точно това. Стари изтъркани фашистки номерца.