Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!

Властите анулираха три прояви на турския президент
4 мар 2017 09:02,
117
Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес Германия, че "подслонява терористи" и каза, че турско-германският журналист, задържан в Турция е кюрдски сепаратист и германски агент, предаде Франс прес.

Това изявление бе направено, след като германските власти анулираха три прояви, предвидени в Германия в подкрепа на референдума за разширяване на президентските правомощия, който ще се проведе в Турция на 16 април.

Още по темата

"Те пречат на моя министър на правосъдието да говори, на моя министър на икономиката да говори. Трябваше аз също да говоря чрез видеоконферетна връзка", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Той обвини Германия, че толерира събиранията на кюрдски сепаратисти, определени от Анкара като терористи. Ердоган каза, че германските власти трябва да бъдат съдени, "защото подпомагат и подслоняват терористи".

В отговор на изказването на Ердоган германското министерство на външните работи каза, че обвиненията за шпионаж срещу задържания журналист са "анормални", предаде Франс прес.

На 16-и април в Турция ще се състои референдум за конституционните промени, които предвиждат разширяване на правомощията на президента и елиминиране на поста министър-председател.

Президентът и поддръжниците му твърдят, че промените ще донесат стабилност, но критиците смятат, че поправките ще предоставят твърде много власт на президентската институция, посочва ДПА. Ердоган, който управлява Турция от 2003 г., и без друго вече е обвиняван в засилващ се авторитаризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Османлиите не ги чака нищо добро.
4
22
 
11
 
! Отговори
Препарат за под преди 7 години
А, Ердо не е ли *** с гнома от Кремъл ? Другият ненормалник!!!
3
13
 
31
 
! Отговори
А Българските лъвове преди 7 години
...Предадоха кротко на Турция няколкоо честни човека, опитали се да спасят Турция от този психопат. Боко нещо не коментира???
2
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо ново под слънцето,поредния,който иска да става император и иска безусловна власт и безусловно подчинение,друго мнение освен неговото да няма.От историческа гледна точка ,оцеляла империя няма,лакомията за власт ги е разпаднала всичките
1
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
султа е луда работа значи.Ерди има 3 милиона талибана и трябва да ги пусне само така ,че унищожи западнала европа и нео меркелиска и фашиска германия веднъж и завинаги.