Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!

Властите анулираха три прояви на турския президент
4 мар 2017 09:02,
117
Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес Германия, че "подслонява терористи" и каза, че турско-германският журналист, задържан в Турция е кюрдски сепаратист и германски агент, предаде Франс прес.

Това изявление бе направено, след като германските власти анулираха три прояви, предвидени в Германия в подкрепа на референдума за разширяване на президентските правомощия, който ще се проведе в Турция на 16 април.

Още по темата

"Те пречат на моя министър на правосъдието да говори, на моя министър на икономиката да говори. Трябваше аз също да говоря чрез видеоконферетна връзка", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Той обвини Германия, че толерира събиранията на кюрдски сепаратисти, определени от Анкара като терористи. Ердоган каза, че германските власти трябва да бъдат съдени, "защото подпомагат и подслоняват терористи".

В отговор на изказването на Ердоган германското министерство на външните работи каза, че обвиненията за шпионаж срещу задържания журналист са "анормални", предаде Франс прес.

На 16-и април в Турция ще се състои референдум за конституционните промени, които предвиждат разширяване на правомощията на президента и елиминиране на поста министър-председател.

Президентът и поддръжниците му твърдят, че промените ще донесат стабилност, но критиците смятат, че поправките ще предоставят твърде много власт на президентската институция, посочва ДПА. Ердоган, който управлява Турция от 2003 г., и без друго вече е обвиняван в засилващ се авторитаризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
1
 
! Отговори
Ловджия преди 7 години
Обичам да препарирам ястреби
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две османлийски проскубани пилета станаха.
83
3
 
3
 
! Отговори
До eu comentar преди 7 години
Драги ти като един българин кога ще почнеш да защитаваш държавните ти интереси и мисли "истински"... Може да почнеш като си свалиш кирилицата...не е много трудно:-) Знаем ние какво минава при вас...малко рушвет и си готов:-) лека нощ и на теб
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но аналогията ти с Тирция е неточна в този случай. Нещата са различни."Не драги точно са горе долу същите и тук става въпрос пак за ресурси и геополитика! В Турция където искат да разделят част от нея викат, че има петрол там, в турция освен това е богата и на бор, а и на всичкото отгоре само и Босфора им стига! Я погледни от тази точка...Относно това не го исках да ми го обясниш само ти, просто така се получи:-)Желая ви лека нощ!:-)
81
4
 
4
 
! Отговори
eu comentar преди 7 години
Trolovete i gizoblivtsite na psihodispansera erdo pak sa na liniya,ima li uveliceniye na trolskite zaplati dragi ak komurciyi.Germaniya samo da vi dripne saltera i zaminavate u kamennata era.Tiya fasoni u evrpota ne minavat.
80
2
 
4
 
! Отговори
Е преди 7 години
До 92:Не знам защо до мен го адресираш този коментар, но щом си писал, ок. Либия и Ирак си бяха чисти диктатири. Но пък според мен в тези държави имаше някакъв признак на ред и държавност, макар и уродлив. Разбутаха ги, за да има хаос, липса на държава и безкрайни конфликти. А така и лесен контрол от вън върху ресурси и др.Но аналогията ти с Тирция е неточна в този случай. Нещата са различни.
79
4
 
2
 
! Отговори
До ВЕЛИКИЙ преди 7 години
"Да ве точно с турските цър*вули ще се споразумее Путин.. ."Кажи ми един само, който пък ще се споразумее, ще послуша и ще вземе на внимание, българските...само един...който ще се съобразява с българските...(Виж аз няма да употреба думата с цензурата)!
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да ми давате минуси, ще може ли някой да си направи труда, да напише, че щом вече уж "диктаторите" Саддам и Каддафи ги няма, защо не се управи ситуацията???
77
0
 
5
 
! Отговори
100%TÜRK преди 7 години
След бурния политически дуел , по настояване на Меркел , се състоя телефонна среща между нея и Йълдъръм.По рано , видни турски политици обвиниха Германия в ......"страх от демокрация".....
76
5
 
9
 
! Отговори
До Е преди 7 години
Никва пропаганда не ми е мил мозъка колега, просто гледам и права изводи БЕЗ конски очила...Я ми кажи, направиха пропаганда срещу Саддам и Каддафи, че са "диктатори", сега вече ги няма...как е ситуацията без "диктаторите"?
75
1
 
3
 
! Отговори
До Е преди 7 години
Прав си колега, според мен хората се разделят преди всичко на добри и лоши... Но първите провокиращи коментари от кои почват я кажи, я провери в по старите новини...сигурен съм, че и ти ако вленеш в някакъв си чужд сайт, в който са писали против България или българите, няма ли да им отговориш бе колега...
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но честно казано като виждам тук расистките коментари на някои си, не мога да се издържа и почвам и аз да пиша, но до сега не съм употребявал цинизми в коментарите си...Всеки си обича и защитава родината и етноса си и това е много нормално. Помнишли новината как някакъв си беше стъпчил българския флаг...В никакъв случай не казах тук евала на "този", а напротив. Не видях такъв ком. напревен и от турците...докато ако беше обратното т.е за турски флаг...какви коментари щеше да има според теб???
73
1
 
7
 
! Отговори
Е преди 7 години
До 86:Вярвам ти, прятелствата нямат етнически признак и граници. Много е важно да подхождаме с малко повече уважение към някои неща. Лошото е, че някои твои сънародници прекаляват, а тук все пак е България и толерантноста има граници. Разбираш ме ;)
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 83:Корупцията е навсякъде, колкото тук, не по - малко е и при вас. Пропагандата на диктатора ти е промила мозъка явно. Но и този балон ще се спука, дано да няма тежки последствия.
71
3
 
2
 
! Отговори
До Е преди 7 години
Аз съм имал и моменти при колегите тук да защитавам и България...повярвай, защитавал съм и хората, които имигрираха в други държави да си изкарат хляба заедно с причините...защо си мислите, че мразя българите, с чиста съвест казвам НЕ, имам много приятели там българи, които ми идват на гости! Имам приятели българи с които се разбирам и обичам повече от някои роднини повярвай.
70
3
 
2
 
! Отговори
До Е преди 7 години
А относно Босфора сияе както винаги:-):-):-)
69
3
 
2
 
! Отговори
До Е преди 7 години
"Знам къде живееш :) Знаеш, че в днешно време има IP адреси ;) Как е край Босфора тази вечер? И да обикновено съм под българският флаг, при това с гордост :) А иначе бих си защитил държавата без значение къде и от флага :)"А виж какво хубаво си го казал...и така трябва да бъде колега! А точно това правим и ние турците пишещи независимо дали от там или тук! Ти не проверяваш ли евро медиите какво мислят за Бг или каво коментират в случая?
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кои държавни интереси защитаваш ти наприер, при това по всяко време ? Нашите или на една друга държава, която често споменаваш?"Кои държавни интереси да защитавам аз на България...Корупцията ли? Абе хора вие не може да разберете, че Ердоган в момента изчиства държавата точно от тези, които правиха корупция, няма аз съм дипломат, аз съм съдия и тн. Докато в България при тези хора доже не можеш да се доближиш нали...и за това,докато не се изчисти държавата от тези корупцията няма да свърши там
67
0
 
5
 
! Отговори
Е преди 7 години
Знам къде живееш :) Знаеш, че в днешно време има IP адреси ;) Как е край Босфора тази вечер? И да обикновено съм под българският флаг, при това с гордост :) А иначе бих си защитил държавата без значение къде и от флага :)
66
7
 
2
 
! Отговори
Да Е преди 7 години
Аз живея в Турция и съм турчин...Според теб...:-). Ти защитаваш държавата си явно само под българския флаг...като си под друг флаг не те ли интересуват българските интереси, нима няма да защитиш държавата, която обичаш, ако някой от друга държава тръгне да говори за нея неща, които не са верни?!