Австрийски министър: Центровете за бежанци да са извън ЕС

Себастиан Курц предлага да са в Западните Балкани или Грузия
Обновена: 5 мар 2017 12:40 | 5 мар 2017 12:38, Анисия Иванова
51
Австрийски министър: Центровете за бежанци да са извън ЕС
Снимка: БТА

Австрийският външен министър Себастиан Курц предлага създаването на центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН, предаде ТАСС.

Според Курц тези центрове биха могли да бъдат разположени в частност в Грузия и на Балканите. Това мнение Курц е изразил пред германския в. "Билд" в съвместно интервю дадено с представителя на германския Христиандемократически съюз Йенс Шпан, съобщава БТА.

Нужни са ни центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН. Не е от такова фундаментално значение къде конкретно ще бъдат разположени те. Важното е те да предоставят защита и хората, които се опитват да влязат в Европа нелегално, биха могли да бъдат пратени там, е казал Курц пред изданието, предаде ТАСС.

Подобни центрове може да бъдат създадени в такива страни като Грузия, Египет или в западни балкански държави, е допълнил той.

На въпрос на журналист на изданието дали трябва да бъде закрит за незаконни мигранти средиземноморският маршрут, Курц е отвърнал положително, а Шпан отговорил, че е необходимо със страните от Северна Африка да бъде сключено миграционно споразумение като това, сключено миналата година с Турция.

Средиземноморският маршрут е пътят, по който в Европа пристигат най-много мигранти. На второ място е Балканският маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Балканите значи...Ние на Балканите не сме канили никого!Вие си ги канихте, вие се оправяйте! Писна ни от простотиите ви! Два дни не сте на едно мнение.
36
0
 
5
 
! Отговори
dk преди 7 години
този младок като нашите лилета ,калинки и т н тръгнал да дава акълсмятам ,че за да заемаш такива постове държавни трябва много опит и годинка ,а не само хъс и костюмитрябва да се извърви дълъг път и както в америка мандатностза 4 год да покаже какво може и да си ходии купуване на гласове няма да има толкова много
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Сан Марино или Лихтенщайн не казват нищо.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Виждаме какви Центове се строят в Германия , 3 етажни блокчета приличащи на Комплекси като в Слънчев Бряг , вървете и ги вижте сами"Е в контейнери ли да ги настанът.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нас никой не ни е питал искаме ли такива съседи .А ние се страхуваме от тези хора . Те си имат свой бит и традиции несъвместими с нашата култура .Нека се устройват в държави с тяхната религия и обичаи .Тук винаги ще да чужди и неприети .
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждаме какви Центове се строят в Германия , 3 етажни блокчета приличащи на Комплекси като в Слънчев Бряг , вървете и ги вижте сами
31
0
 
12
 
! Отговори
твърде късно е преди 7 години
Какви Центрове за Бежанци , какви 5 лева , те отдавна вече са в Германия не само това но и на курсове по немски ходят , по Училищата дори в Универитетите за тях Кандидатстването е безплатно пише го в веб странниците им
30
0
 
13
 
! Отговори
Българина преди 7 години
А какво ще коментира днеа бг по въпроса за новината от фронтекс??! А тя е че нпо тата стимулирали мигрантския поток и им пречат! Това не е новина, но като всеки брюкселски чиновник, като усетиха, че ес е към закриване следователно и измислената структура фронтека, взеха да проявяват признаци на живот, но е късно. Да бяхте ривали преди 1 г когато показваха как цру финансира полупката на лодки в африка и помага да се организира трафика към чрез специални нпо центрове.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не в Грузия, а в Казахстан, при Борат искат да ги пратят.
28
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западните балкани не са канили никой.не са обещавали къщи, коли, пари...
27
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Центрове само в мюсюлмански страни.От една вяра са да не пречат на останалия свят.Иначе са икономически пришълци.Не ви искаме.Неканени гости се за народите от ЕС,с изключение на неколцина *** политици."А НЕканените гости, които вленаха заради петрола, у тях...защо не викат НЕ искаме мюсюлмански петрол, нямаме работа в мюсюлмански държави???умнико...
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що пък не е предложил да са в Швейцария и Норвегия, която не са членки на ес, а предлага на балканите и Африка?
25
2
 
26
 
! Отговори
българина преди 7 години
Аз пък казвам, който предложи, той заложи. Да си ги вземат тези държави чиито еврокомисари и мин председатели съчувстваха на тюрбаните, а сега се скриха реално всички без източна европа. Исвен това искаме и репарации за причинени щети върху нашите граници и създадените проблеми.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Центрове само в мюсюлмански страни.От една вяра са да не пречат на останалия свят.Иначе са икономически пришълци.Не ви искаме.Неканени гости се за народите от ЕС,с изключение на неколцина *** политици.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тези американци и европейци за какви се мислят...Аз мога да влизам и окопирвам тяхната държава за да си взема петрол, а те не могат да идват тук...какво си мислиха, че няма да има последици, като бръкнеш там където не трябва...лицемери с нобелова награда.
22
3
 
16
 
! Отговори
мъка преди 7 години
Европейска армия и Генерален щаб и Гранични войски . Излизане от НАТО и проевропейскаполитика. Затваряне на границите за алахакбарите .
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали американците и западняците се опитаха да събудят народа, че Саддам и Каддафи са "диктатори", благодарение на америка и на европа народа се хвана въдицата..."събудиха се" и сега хората искат да живеят в демократични държави:-):-):-)кво...
20
3
 
15
 
! Отговори
До АВС преди 7 години
Защото Америка и Европа първо вленаха там където НЕ трябва...искаха петрол а, на ви...:-)
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе както си искат така ги наричат- ту са мигранти, ту бежанци, ту са гонени, ту са поканени, а истината е една - това е армията на Мохамед, която ще удави Европа е кръв. Както искайте ги наричайте и си чешете езиците, ако щете, че ще ги пратите не в Грузия, а на Луната! Истината е, че в момента всеки ден в Европа влизат по 2-3 хиляди от тях. С намерението да останат завинаги и да оставят котило....и да ни вземат жените!
18
0
 
10
 
! Отговори
До АВС преди 7 години
Защото Америка и Европа първо вленаха там където трябва...искаха петрол а, на ви...:-)