Австрийски министър: Центровете за бежанци да са извън ЕС

Себастиан Курц предлага да са в Западните Балкани или Грузия
Обновена: 5 мар 2017 12:40 | 5 мар 2017 12:38, Анисия Иванова
51
Австрийски министър: Центровете за бежанци да са извън ЕС
Снимка: БТА

Австрийският външен министър Себастиан Курц предлага създаването на центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН, предаде ТАСС.

Според Курц тези центрове биха могли да бъдат разположени в частност в Грузия и на Балканите. Това мнение Курц е изразил пред германския в. "Билд" в съвместно интервю дадено с представителя на германския Христиандемократически съюз Йенс Шпан, съобщава БТА.

Нужни са ни центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН. Не е от такова фундаментално значение къде конкретно ще бъдат разположени те. Важното е те да предоставят защита и хората, които се опитват да влязат в Европа нелегално, биха могли да бъдат пратени там, е казал Курц пред изданието, предаде ТАСС.

Подобни центрове може да бъдат създадени в такива страни като Грузия, Египет или в западни балкански държави, е допълнил той.

На въпрос на журналист на изданието дали трябва да бъде закрит за незаконни мигранти средиземноморският маршрут, Курц е отвърнал положително, а Шпан отговорил, че е необходимо със страните от Северна Африка да бъде сключено миграционно споразумение като това, сключено миналата година с Турция.

Средиземноморският маршрут е пътят, по който в Европа пристигат най-много мигранти. На второ място е Балканският маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
Todor преди 7 години
A be tozi Sebastian kade beshe kato se razrushavache darjavnostta vav tezi strani.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагледен начин, как западните,,батковци" си играят на,,шах" с човешки съдби, на западните балкани, че и на бежанците. В Сирия войната спира, трябва да спре и в Ирак и Либия, ако чичо Сам не си играеше на световен жандарм, това би било много по-лесно...всичко е петрол, долари, власт...
15
1
 
25
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Грузия и Западните Балкани са замели пътя и са го посипали със жълтици в очакване на милиони ислямски фанатици, тръгнали да точат социал, изнасилват, колят и самоубийствено да ходят в рая при девиците! Поредния скудоумник ръсещ глупости!
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
иван костов е виновен. поптодорова президент
13
3
 
24
 
! Отговори
Дорчестер преди 7 години
Доста по - лесно би било ако просто Европа си върне граничарите и си охранява границите! Защо допреди 1989г. В България нямаше "бежанци", някой питал ли се е? И тогава си ги имаше типичните за мохамеданите войни и кланета - Ирак и Иран воюваха 14 години, Ливан беше горе долу както сега е в Сирия - междуислямски особици и бомби! Но- тогава армията на НРБ охраняваше границите ни! На ви сега толерантност - руский показалец!
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя от тия държави ще се съгласи да бъде клозета на ЕС?
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,аборигени!Защо сме такива диванета,че само в смешната "империя" ЕС да се събира всякаква бежанско-мигрантска ***?Защо никой не отива в богатите арабски страни,още повече,че на ислямска вълна са си лика прилика?Защо никакви "междинародни институции" не санкционират тези държави,че не ги приемат?Ами,защо не отиват в най-голямата семитска демокрация,Израел?!Защо стоим,като жертвени агнета пред коловете за чеверме и само блеем жалостиво,а не насметем нашите и чужди господари?!????!!!
10
2
 
20
 
! Отговори
Веле Охрид преди 7 години
Абе както си искат така ги наричат- ту са мигранти, ту бежанци, ту са гонени, ту са поканени, а истината е една - това е армията на Мохамед, която ще удави Европа е кръв. Както искайте ги наричайте и си чешете езиците, ако щете, че ще ги пратите не в Грузия, а на Луната! Истината е, че в момента всеки ден в Европа влизат по 2-3 хиляди от тях. С намерението да останат завинаги и да оставят котило.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#4 го е казал съвсем точно и изчерпателно!Всичко останало е в ущърб на държав,които не са виновни с нищо,ОСВЕН,ЧЕ НЕ ВЗЕМАТ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ И ЗАЕДНО ИЗРИТАТ ВСЯКАКВИ "МИГРАНТИ" И БРЮКСЕЛСКО-ЗАПАДНИТЕ БАНДИТИ!!!Иначе,западните брюкселско-хЪмеркански мошеници,ще го въртят и сучат и пак ще го натресат на аборигенските държави!!! А НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ Е,вън от този робовладелчески "съюз" и всяка държава да си урежда въпроса сама!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че те тогава защо да бягат
7
4
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Един нормален политик ,за жалост не български.Прав е ,че няма място за бежански центрове .Да ги изгоним от Европа , да ги екстрадираме да се взривяват и избиват един друг .Те нямат място тук.Мразим ги!!! Но идеята му за Грузия и западните балкани не е прикожима .Бокл*уците трябва да кастрирани и интернирани в трудови лагери ,да си заслужат прехраната,щом искат в Европа.Но само в Албания и Турция при *** си събратя
6
0
 
31
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Най-почтено ще да е да са в тези държави, които разтуриха мира им, разбричкаха спокойните им държави, предизвикаха хаоса и войната, натрапиха се в политическия и икономическия им живот.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бежанците" са за компании евтина работна ръка, чиято издръжка се поема от обществото и за негова сметка. Печалбите за тях, загубите - за нас, населението. Да, ама те пък излязоха ***, които третират местните като "рая", която не само, че им е длъжна, но и трябва да се "превъзпитава". Спрямо тази "рая" не важат законите "не убивай, не кради, не изнасилвай". И замириса на клоака.
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Центровете да се изместят в Западна Европа и САЩ- главните виновници за бежанските вълни. Те разрушиха държавите, от които идват мигрантите.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е Европа на две скорости. Само че за нас е задната. Искат да ни направят халифат на границата с ЕС.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да, за арабските бежанци - в арабските държави, за турските - в Турция и така. Пък и защо да се затварят в центрове? Нека си живеят и те като хора.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
правилно крет.. но дайте ни възможност да стрелят на месо на границата за ваша сметка а не да ни пращате някакви хелзинки комитети или други клатикурци да ни учат как да ни ***..те