Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!

"Давате ни уроци по демокрация, а после пречите на министрите да говорят"
5 мар 2017 21:07,
203
Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни днес с "нацистки практики" отмяната на митинги на негови привърженици в Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Вашите практики не се различават от тези на нацистите, заяви Ердоган на митинг на жени в Истанбул в подкрепа на референдума за конституционните промени, разширяващи неговите пълномощия. Мислех, че Германия се е отказала отдавна /от тези практики/. Ние сме се заблуждавали, каза Ердоган.

Още по темата

Вие ни давате уроци по демокрация, а после пречите на минстрите от тази страна да говорят там, посочи още Ердоган.

Отношенията между Анкара и Берлин явно се обтегнаха след отмяната в четвъртък и петък в Германия на митинги в подкрепа на референдума в Турция, на които бе планирано да присъстват турски министри.

Турция реагира остро на отмяната на митингите, като обвини Германия, че действа за победа на "не" на референдума, но германският канцлер Ангела Меркел отговори, че решенията по въпроса за митинги не са от компетенциите на федералната държава, а от компетенциите на общините.

По-рано пък австрийският канцлер Кристиан Керн призова за обща забрана на ЕС на изяви на турски политици в подкрепа на референдума за конституционни промени, за да се избегне отделни страни членки като Германия да попадат под натиск от Анкара.

В интервю във в. "Велт ам зонтаг" Керн заяви, че въпросните промени ще отслабят върховенството на закона в Турция, ще ограничат разделението на властите и ще нарушат ценностите на ЕС.

Той призова също ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство и да премахне или ограничи помощта от 4,5 млрд. евро, планирана за Турция до 2020 г.

"Трябва да преориентираме отношенията с Турция без илюзията за членство в ЕС", каза Керн. По думите му "Турция се е отдалечила все повече и повече от ЕС през последните няколко години. Човешките права и демократичните ценности се погазват. Свободата на печата е чужда дума".

Ангела Меркел разговаря по телефона вчера с турския премиер Бинали Йълдъръм, за да се опита да успокои напрежението, а министрите на външните работи на двете страни е планирано да се срещнат в сряда в Берлин.

Въпреки забраните турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи се очаква да участва днес в две събрания, организирани от турски сдружения в Кьолн и Леверкузен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
8
 
! Отговори
До мечтата на феса преди 7 години
Йени РакЪЪ:-):-):-)Анладън мЪ:-):-):-)
94
1
 
6
 
! Отговори
до 125 преди 7 години
Искаш да кажеш, че *** е презиран навсякъде, но понеже е ценен като магистрална сюрюнтия някак си ще Го търпят в ЕС
93
2
 
4
 
! Отговори
До Паци преди 7 години
Па и устати да:-):-):-)ТИ КАКВО ИСКАШ ДА МЪЛЧИМ, НИМА ВИЕ СТЕ СВИКНАЛИ ДА ВИ МЪЛЧАТ И ДА СЕ КЛАНЯТ ПРЕД ВАС:-)
92
3
 
3
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Тръгвам вече и не се бойте елате поработете в Анталия вижте как е и после приказвайте аааа предпочитате да работите на местните европейски мутри за по 200 евро е ваша си работа.
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗНАЕМ НИЕ КОЙ НИ ОБИЧА И КОЙ НЕ!Но за един турчин не е важно да го обичат, а де се СЪОБРАЗЯВАТ С ТЕБ:-)Докато българите всеки ги обича:-) ама НИКОЙ не се съобразява с тях...:-)Сега и целия свят да те мрази, кое е по важното? Особено в политиката?
90
2
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Другарю ***-надзорник, изпълних успешно мисията да настроя редица български граждани или срещу ЕС, или помежду им! Надявам се да изплатите удвоената ми надница предвид специфичния никнейм, който използвах, в евро, колкото и да ни е омразен гнилия ЕС, защото и рублата, и лирата постоянно се сриват.
89
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Страната е бедна на ресурси."Няма ресурси? Мале вие наистина много малко работи знаете за Турция...
88
8
 
4
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Много злоба тука от рубладжиите, чудно как още не сте се задавили в плюнките си за ваше сведение Ердоган може да се изкаже в ЕС, а виe можете да клякате като пудели *** с ***. Сега като си размисля през последните 150 години дали сте провеждали самостоятелна политика или все се кланяте на някой, а злобари ?
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ей peзаци,вържетe си нещо по-тежко на вратa,и ходете се метнeте в Босфора!"Ние на Босфора отиваме само да пием чай и йени ракъ...
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция няма интерес да се проваля ЕС.Страната е бедна на ресурси.Единственото и богатство е работната ръка, но ако онези 5 млн.в Германия бяха останали в Турция-щяха да умтрат от глад.
85
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаем, че не ни обичат! Но за един турчин не е важно да го обичат, а де се СЪОБРАЗЯВАТ С ТЕБ:-)Докато българите всеки ги обича:-) ама НИКОЙ не се съобразява с тях...:-)Сега и целия свят да те мрази, кое е по важното? Особено в политиката?
84
2
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 7 години
Ходим разбира се защо да не ходим, а вие си плащайте за да ходите там членския внос и не дрънкайте много как сте с брането на ягодите напредва ли ?
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тоя сайт пишете ли за нещо друго освен за Путин, Ердоган и Тръмп?!?
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата на Авраам мразят Турция!
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Арабите мразят Турция!"Еми те обичат европейците, не си ли личи :-)
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка мрази Турция!
79
1
 
2
 
! Отговори
до 96 от турчина преди 7 години
Не дрогарю лягай си ти и не забравяй да си смъкнеш жартиерите преди лягане... със измисления ти ЕС е свършено и триполовите ти ценностир колкото и да ти се иска някой да те хранир а ти да си чоплиш в дупките и да ревеш в интернета колко си велик.
78
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ей плъx aнaдолски, плюeтe по Германия, а xoдите да работите и да се развъждaте там! Дeeбa и cгaнта ви миpизливa!!!"Еми то и *** плюе на тоя и оня ама половин българия се разпръсна при тоя и оня...
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия и САЩ, ако бяха в силата си, щяха да завземат нови пазари и да разраства производството им вкл.аутсорсингът, ама не е така.Китай и Индия ще с новите господари след десетина години.В Евро-атлантическия рай ще се чудим къде се-рат гладните.
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арабите мразят Турция!