Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!

"Давате ни уроци по демокрация, а после пречите на министрите да говорят"
5 мар 2017 21:07,
203
Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни днес с "нацистки практики" отмяната на митинги на негови привърженици в Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Вашите практики не се различават от тези на нацистите, заяви Ердоган на митинг на жени в Истанбул в подкрепа на референдума за конституционните промени, разширяващи неговите пълномощия. Мислех, че Германия се е отказала отдавна /от тези практики/. Ние сме се заблуждавали, каза Ердоган.

Още по темата

Вие ни давате уроци по демокрация, а после пречите на минстрите от тази страна да говорят там, посочи още Ердоган.

Отношенията между Анкара и Берлин явно се обтегнаха след отмяната в четвъртък и петък в Германия на митинги в подкрепа на референдума в Турция, на които бе планирано да присъстват турски министри.

Турция реагира остро на отмяната на митингите, като обвини Германия, че действа за победа на "не" на референдума, но германският канцлер Ангела Меркел отговори, че решенията по въпроса за митинги не са от компетенциите на федералната държава, а от компетенциите на общините.

По-рано пък австрийският канцлер Кристиан Керн призова за обща забрана на ЕС на изяви на турски политици в подкрепа на референдума за конституционни промени, за да се избегне отделни страни членки като Германия да попадат под натиск от Анкара.

В интервю във в. "Велт ам зонтаг" Керн заяви, че въпросните промени ще отслабят върховенството на закона в Турция, ще ограничат разделението на властите и ще нарушат ценностите на ЕС.

Той призова също ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство и да премахне или ограничи помощта от 4,5 млрд. евро, планирана за Турция до 2020 г.

"Трябва да преориентираме отношенията с Турция без илюзията за членство в ЕС", каза Керн. По думите му "Турция се е отдалечила все повече и повече от ЕС през последните няколко години. Човешките права и демократичните ценности се погазват. Свободата на печата е чужда дума".

Ангела Меркел разговаря по телефона вчера с турския премиер Бинали Йълдъръм, за да се опита да успокои напрежението, а министрите на външните работи на двете страни е планирано да се срещнат в сряда в Берлин.

Въпреки забраните турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи се очаква да участва днес в две събрания, организирани от турски сдружения в Кьолн и Леверкузен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа мрази Турция!
74
1
 
6
 
! Отговори
До до 99 преди 7 години
А най-отдолу където съм го написал, няма как да го пооправиш нали...то си е факт, че българските демократи гледат интересите на тоя и оня :-):-):-)
73
0
 
1
 
! Отговори
от97 преди 7 години
До 90 исках да кажа.
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера за какво се притеснямате за Турция и за "диктатора" му? И че Турция щяла да се върне в средновековието...да върви :-) на вас какво ви става, нали вие вървите напред...:-):-):-)По скоро времето ще покаже кой на къде ще върви!
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"турчин" как блокира извън написаните му лозунги. Хахаха. Горкия не знае какво да отговори. Айде лягай си мойто момче вече.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супербогатите хора просто искат да запазят позициите си и се обединяват за да нямат загуби.На това му се казва глобализация.Ако супертъпите хора като ИДИЛ бяха насочили гнева си към правилния враг, всички щяхме да сме им благодарни.Но целта на богатите, а те не са ***, е всички да сме ***-неосъзнати класово, разпилени по етнически, културни и др. дребни признаци.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 80 Другарю ,,господин",явно не знаеш ,къде се намира Румъния и въобще може ли ,геостратегически ,икономически и военно да се сравнява с Турция?Ти си битер комунист,щом още боравиш с изтъркани клишета от тип който не с нас значи е другар- комунист!
68
3
 
1
 
! Отговори
до 86 от турчина преди 7 години
Колко ми плащат ли питаш? Колкото плащат на Орбан, Ердоган, Марин льо Пен, Путин Тръмп и някои други, но тия са по известните. А на теб колко ти плащат от козяк ?
67
0
 
2
 
! Отговори
Hasko преди 7 години
golemite kato se karat ,malkite trjabva da milcat
66
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е-динР-азуменД-емократ, койтоО-бича и Г-ледаА-надолскияН-ароден интересБългарските пък гледат интересите на ЕС :-)
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Следващият канцлер ще е новият фюрер! Друг изход няма."---Само да не изберат оня, нахилената ряпа, социалиста с космите по брадата, Как беше - Мартин Шулц, дето ще се "надбягва" с танте Меркел за канцлерския пост. Хептен ще я закъсат дойчовците.
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турчин, играта е много по-сложна от приказката за Авраам.Човешката история е история за хора, които подчиняват на волята си други хора.Истината е, че ЕС е начинът Европа да се противопостави на САЩ.Ако не е ЕС, досега да са фалирали всички един по един.БРИКС са си намерили свой начин да оцеляват.Турция, ако имаше кураж, трябваше да се присъедини към БРИКС.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз "турчина" голям фантазьор хахахсхсхахахЯвно по анадолска линия се предава : д Иначе на Български пише от ЕС, колко ти плащат ефендитата : )
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остава да питаш какво е Талмуд, или какви са Сионските мъдреци, или какво е Американски еврейски комитет, може би?Всичко де що ви облъчва от медиите, какво е?!Правете любов, раждайте роби и се радвайте на животеца си.
61
8
 
5
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Не беше ли, че чакате Христос да слезе от небето ? Cега чакате фюререа и докато чакате някой да се спусне от един бял облак,, Ердоган вече е четири стъпки напред, а Германия гледа като настъпана жаба. Скоро ще има един нов ЕС Тръмп, Путин, Ердоган начело а Обама Меркел и сугите им ще бъдат пратени на заточение в Сиир да копат в урановите мини.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сте гои, бе нещастници, за какво се карате?Милата ви Германия също е изкупена от евреите.
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари, да подкрепим този достоен мустакат евразиец - и той като др. Путин борец срещу европейския фашизъм и американския империализъм!
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция вече не е нужна в НАТО. Малко си изостанал пак другаре. САЩ си изтеглиха ядрените глави от Турция в Румъния. Имат вече плацдарм на изток. Също така доставиха и на Германия. Няма кво да направите освен да мирясате вече с вашите простотиите.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващият канцлер ще е новият фюрер! Друг изход няма.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 71 Ти нещо си в дискомфорт,другарите си подкрепят РКП на другаря Зюганов.,,Демократите,, са в шок ,как така се случи,че им се изплъзва една от най-важните страни в НАТО.Нищо,, демократа"кинаджия Евгени поне ще подкрепи ,,правилната"турската партия в България