Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!

"Давате ни уроци по демокрация, а после пречите на министрите да говорят"
5 мар 2017 21:07,
203
Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни днес с "нацистки практики" отмяната на митинги на негови привърженици в Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Вашите практики не се различават от тези на нацистите, заяви Ердоган на митинг на жени в Истанбул в подкрепа на референдума за конституционните промени, разширяващи неговите пълномощия. Мислех, че Германия се е отказала отдавна /от тези практики/. Ние сме се заблуждавали, каза Ердоган.

Още по темата

Вие ни давате уроци по демокрация, а после пречите на минстрите от тази страна да говорят там, посочи още Ердоган.

Отношенията между Анкара и Берлин явно се обтегнаха след отмяната в четвъртък и петък в Германия на митинги в подкрепа на референдума в Турция, на които бе планирано да присъстват турски министри.

Турция реагира остро на отмяната на митингите, като обвини Германия, че действа за победа на "не" на референдума, но германският канцлер Ангела Меркел отговори, че решенията по въпроса за митинги не са от компетенциите на федералната държава, а от компетенциите на общините.

По-рано пък австрийският канцлер Кристиан Керн призова за обща забрана на ЕС на изяви на турски политици в подкрепа на референдума за конституционни промени, за да се избегне отделни страни членки като Германия да попадат под натиск от Анкара.

В интервю във в. "Велт ам зонтаг" Керн заяви, че въпросните промени ще отслабят върховенството на закона в Турция, ще ограничат разделението на властите и ще нарушат ценностите на ЕС.

Той призова също ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство и да премахне или ограничи помощта от 4,5 млрд. евро, планирана за Турция до 2020 г.

"Трябва да преориентираме отношенията с Турция без илюзията за членство в ЕС", каза Керн. По думите му "Турция се е отдалечила все повече и повече от ЕС през последните няколко години. Човешките права и демократичните ценности се погазват. Свободата на печата е чужда дума".

Ангела Меркел разговаря по телефона вчера с турския премиер Бинали Йълдъръм, за да се опита да успокои напрежението, а министрите на външните работи на двете страни е планирано да се срещнат в сряда в Берлин.

Въпреки забраните турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи се очаква да участва днес в две събрания, организирани от турски сдружения в Кьолн и Леверкузен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 56 ... Po pet na noj!.....Може и по шест ама нямаш такъв нож, а в Турция се произвежда и се казва ятаган.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една от причините да не спретнат Майдан на Турция са милионите турски работници в Германия.Основната причина е, че Ердоган дестабилизира ЕС, а САЩ, по-скоро господарите му, имат интерес от слаб ЕС.И кои са господарите на САЩ?!
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде вземайте някой евро и гледайте там братята си мисюлмани на границата . За това ви плащаме. И не дейте рева много. *** си е добре в ЕС. Вие си пребеерете 5те милиона анадолски овчари от Германия и всичко е ток. / Понеже не се обезлюдяване нали/
52
12
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ердоган както винаги е прав и то мног,о, а великия *** седи и плюе и доволно е подвил опашка пред нацистите, които го заличават със всеки изминал ден. Но е много е важно да го тупат по рамото и да му казват, че е европеец докато страната му се обезлюдява а хората ги ограбват по селата за 2 евро.
51
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е доказателство,че психиатричната помощ не е добро ниво в Турция!Отдавна е изпуснато неговото лечение.
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарите са в шок. Не знаят вече за кой да викат. За цар Путин или Паша мустачки.Вътрешен дискомфорт получават. Вече са объркани тотално .
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 662 hiladi kv kilometra ako sa 10 sela ,osven zapadna Siriya koyato e nad 10 hilqdi km koito sa pod kontrola na umerenata opozicia i tyurkmenite koito sa v prqka granica s Turcia kudeto turcite pochnaha da stroyat voenni bazi
48
4
 
5
 
! Отговори
+ преди 7 години
*** = ***
47
7
 
7
 
! Отговори
+ преди 7 години
нагъл ***, по-нагъл ***, турчин
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече ми е идол мустака. 10 села в сирия му викали името. ХАХАХАХАХА ЛЕКА.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Celiyat narod v osvobodenite teritorii v Siria dori i malkite deca vikat i blagoslavqt imeto na Erdogan i pozdravqvat askera s znaka na siviya vulk emblemata na turcite
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е обходимо да се различават. днес на европа и е необходим ъпгрейтнатфюрер за да обини европа в една модерна и силна държава. а тоя е никой
43
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посредствена държавника...Мятат и някоя троха 2-3 милиарда да гледа сирийските маймунки. Никва дума нямате и никва няма да имате. Никога не сте побеждавали Германия нито САЩ нито Израел. Ще ви смачкат когато кажат. Просто един празнодумец.Изхвърляне на турция от НАТО и санкции за стоки в ЕС! Няма за къде повече да ги траят.
42
5
 
7
 
! Отговори
Диктатор преди 7 години
Да ти говори за "ДЕМОКРАЦИЯ",означава че чиляка е чалдисан.
41
0
 
13
 
! Отговори
SS преди 7 години
Германия отново ще е нацистка, нямат друг изход. Око за око, зъб за зъб!
40
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eto tova e turski lider ,da udrq po masata i da zapushi ustata na samozabravili se lideri na varvarski plemena koito do v4era sluguvaha na osmanliite
39
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OT Sultan Erdogan cql blizuk iztok i cqla evropa treperi
38
12
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Хитър е турчина и държи Европа в здрава хватка.Не само че ще му се дават милиарди и визите за турчулята скоро ще отпаднат ,скоро време ще му позволят и в съюза .Първо Турция разполага с втората най- многочислена армия в НАТО и второ всеки момент може да си разхлаби границите и гнусните реза*няци ще се изсипят с милиони.Решили ще наводни Европа а арабската сг*ан и после няма гонене.Трябва да му направят успешен атентат ,че не пукне ли става лошо
37
8
 
10
 
! Отговори
Kur za Alah Sviniata преди 7 години
Turkia ke padne!Po pet na noj!
36
6
 
18
 
! Отговори
democracy преди 7 години
Нагло нахално копел*е.Дано доживея денят в който точно ти ще бъдеш линчуван като Кадафи или обесен като Саддам.Такива бактерии не бива да съществуват в днешния свят.