Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!

"Давате ни уроци по демокрация, а после пречите на министрите да говорят"
5 мар 2017 21:07,
203
Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни днес с "нацистки практики" отмяната на митинги на негови привърженици в Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Вашите практики не се различават от тези на нацистите, заяви Ердоган на митинг на жени в Истанбул в подкрепа на референдума за конституционните промени, разширяващи неговите пълномощия. Мислех, че Германия се е отказала отдавна /от тези практики/. Ние сме се заблуждавали, каза Ердоган.

Още по темата

Вие ни давате уроци по демокрация, а после пречите на минстрите от тази страна да говорят там, посочи още Ердоган.

Отношенията между Анкара и Берлин явно се обтегнаха след отмяната в четвъртък и петък в Германия на митинги в подкрепа на референдума в Турция, на които бе планирано да присъстват турски министри.

Турция реагира остро на отмяната на митингите, като обвини Германия, че действа за победа на "не" на референдума, но германският канцлер Ангела Меркел отговори, че решенията по въпроса за митинги не са от компетенциите на федералната държава, а от компетенциите на общините.

По-рано пък австрийският канцлер Кристиан Керн призова за обща забрана на ЕС на изяви на турски политици в подкрепа на референдума за конституционни промени, за да се избегне отделни страни членки като Германия да попадат под натиск от Анкара.

В интервю във в. "Велт ам зонтаг" Керн заяви, че въпросните промени ще отслабят върховенството на закона в Турция, ще ограничат разделението на властите и ще нарушат ценностите на ЕС.

Той призова също ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство и да премахне или ограничи помощта от 4,5 млрд. евро, планирана за Турция до 2020 г.

"Трябва да преориентираме отношенията с Турция без илюзията за членство в ЕС", каза Керн. По думите му "Турция се е отдалечила все повече и повече от ЕС през последните няколко години. Човешките права и демократичните ценности се погазват. Свободата на печата е чужда дума".

Ангела Меркел разговаря по телефона вчера с турския премиер Бинали Йълдъръм, за да се опита да успокои напрежението, а министрите на външните работи на двете страни е планирано да се срещнат в сряда в Берлин.

Въпреки забраните турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи се очаква да участва днес в две събрания, организирани от турски сдружения в Кьолн и Леверкузен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
18
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Ситуацията е опасна, когато суперволик с изявени психични проблеми се докопа до властта. Справка - Калигула, Нерон, Мария I Тюдор, Ибрахим I, Джордж III, в некаква степен Хитлер.
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога един български политик ще излене да каже:"Мен не ме интересува какво иска Меркел, Тръмп, Путин...Мен ме интересува какво иска Иван, Драган..."НИКОГА!:-)
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес доста им нареди на живо...защо не цитирате всичко...:-)
12
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха Ха! Браво на Ердоган! "европейците" във Форума станали големи почитатели на Меркел която им строи бежански центрове. Когато Меркел започне да ви праща бежанците регистрирани в БГ-то ще ви видим.
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако Тръмп се откаже от НАТО, Турция ще се разпадне и ще се подели между балканските държави и кюрдите."И най-голямото парче от тортата щели да подарат на Бай ***:-):-):-):-):-)Ех мечти...само Ако, мако, вие друго не знаетели...само "ако" ли правите:-)
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тези докога ще ги търпим. Европа трябва да се събуди!
9
4
 
24
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
Ердоган да си седи ТАМ - в Анкара ! И да се кара на турците,кюрдите,сирийците,персите/на тях май не смее/, но не и на европейските политици, че ще настъпи мотиката няколко пъти.
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Тръмп се откаже от НАТО, Турция ще се разпадне и ще се подели между балканските държави и кюрдите.
7
19
 
5
 
! Отговори
До БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
БАЙ ГАНЬОВСКИЙ, въри си лягай вече, то безтуй винаги сте в махмурлук...
6
2
 
3
 
! Отговори
бг сселянин преди 7 години
До бг "българин".Братчет,забрави уССа!
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган, спри с ислямистките практики! ***
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Една от малкото грешки на Хитлер беше че не нахлу в Турция"Еми те са го питали защо не е нахлул, потърси отговора...:-)Ердоган каза още днес на живо "Мен не ме интересува какво иска Ханс, Манс и тем подобни, Мен ме интересува какво иска Ахмет, Мехмет..."
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След опита за преврат отношенията Турция - Германия са много обтегнати. Не е от вчера.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойчланд, Доичланд юбер алес!
1
11
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Ба8хти наглия тип хаха... Ако това в Германия нарича нацистко, не знам в турция какво е... Там 1-во има религиозен нацизъм, няма права за тези които не са мюсюлмани в турция. 2-ро турците те гледат на криво ако не си тъмен и му.ргав, а примерно си бял, рус със сини очи....