Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!

"Давате ни уроци по демокрация, а после пречите на министрите да говорят"
5 мар 2017 21:07,
203
Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни днес с "нацистки практики" отмяната на митинги на негови привърженици в Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Вашите практики не се различават от тези на нацистите, заяви Ердоган на митинг на жени в Истанбул в подкрепа на референдума за конституционните промени, разширяващи неговите пълномощия. Мислех, че Германия се е отказала отдавна /от тези практики/. Ние сме се заблуждавали, каза Ердоган.

Още по темата

Вие ни давате уроци по демокрация, а после пречите на минстрите от тази страна да говорят там, посочи още Ердоган.

Отношенията между Анкара и Берлин явно се обтегнаха след отмяната в четвъртък и петък в Германия на митинги в подкрепа на референдума в Турция, на които бе планирано да присъстват турски министри.

Турция реагира остро на отмяната на митингите, като обвини Германия, че действа за победа на "не" на референдума, но германският канцлер Ангела Меркел отговори, че решенията по въпроса за митинги не са от компетенциите на федералната държава, а от компетенциите на общините.

По-рано пък австрийският канцлер Кристиан Керн призова за обща забрана на ЕС на изяви на турски политици в подкрепа на референдума за конституционни промени, за да се избегне отделни страни членки като Германия да попадат под натиск от Анкара.

В интервю във в. "Велт ам зонтаг" Керн заяви, че въпросните промени ще отслабят върховенството на закона в Турция, ще ограничат разделението на властите и ще нарушат ценностите на ЕС.

Той призова също ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство и да премахне или ограничи помощта от 4,5 млрд. евро, планирана за Турция до 2020 г.

"Трябва да преориентираме отношенията с Турция без илюзията за членство в ЕС", каза Керн. По думите му "Турция се е отдалечила все повече и повече от ЕС през последните няколко години. Човешките права и демократичните ценности се погазват. Свободата на печата е чужда дума".

Ангела Меркел разговаря по телефона вчера с турския премиер Бинали Йълдъръм, за да се опита да успокои напрежението, а министрите на външните работи на двете страни е планирано да се срещнат в сряда в Берлин.

Въпреки забраните турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи се очаква да участва днес в две събрания, организирани от турски сдружения в Кьолн и Леверкузен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Баба Меркел е в шок!Но, "Каквото повикало, такова се обадило"Малко ли "помия" се изля в германските медии срещу Путин, в това число и сравнения с фашизъм.Тъй,че с техните (немски) камъни, по техните глави!
134
0
 
1
 
! Отговори
do 154 преди 7 години
gre6i6 Balgariq ne e sazdadena prez 681 neee.sazdadena e prez 1908 godina ,dotogava sa bili prosto pleme koeto naselqva predelite na nqkolko imperii
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ЩЕ РАЗКАТАЕ ГЕРМАНИЯ
132
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 148 Тия *** ги приказвай на наивниците и бабите на село.Прираста на турците е процентно колкото на турците в България.Кюрдите се размножават като зайци,кюрди има и западна Турция в голямите градове .Иде Велик Кюрдистан.
131
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Тази креатира изтрещя напълно! Във всеки случай разговарях с няколко турци от махалата ми в Мюнхен и те му се възхищават. Гордеят се с него и възприемат с безрезервно покорство всичките му ходове. Обикновените турци ги води силно стадно чувство и раболепие пред султана.
130
3
 
1
 
! Отговори
ABDAL KADIR DOMUZKI преди 7 години
VUN OT NATO.TIA NYAMAT NIKAKVO PRAVO DA BUDAT V NATO.IZGONYAT LI GI OT NATO EVROPA SHTE SE STABILIZIRA.TOGAVA SHTE IMA GOLYAM OTPOR.TIA OSRAHA EVROPA,VREME E DA BUDAT IZRITANI OT NATO.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той като мачка митинги ипротести срещу себе си ... добра практика.Другите като го провят, значи са буквално Хитлер.Този Ердоган, честно не мога а разбера сериозен ли е като говори или сам не се усеща?!
127
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя нито е държавник,Нито казва истини ?Държавник дето се кара със всички е просто ***. За коя истина говорим...Че Германия е приютила над 5 милиона кравара от Анадола и сега вече говорят за права???? Мустака да пусне тогава Кюрдите в Истанбул да говорят? АЙДЕ ПУСНИ КЮРДИТЕ ? Лицемер
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До червеното грозно знаме Маймуняк ние сме създали държавността?!?681 година в Турция е имало само анадолски *** и пясък?!? : ) Не че сега има друго...
125
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя се е самозабравил. В Турция да си прави каквото иска, но откъде накъде другите държави ще им слушат техните бръщолевения.
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца"!
123
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това чудо с друга вяра не трябва да се допуска изобщо сред бялото християнско население .Ти го пуснеш да работи и гледаш да си човек, то ти се качи на масата и ти размахва пръст . Наглооооост мюсюлманска долна ...и тук искат да направят *** със забрадки и шериат като в техния адски свят . Ами не са познали- умния бял европеец винаги печели на края просто защото е по умен
122
4
 
13
 
! Отговори
Доньо преди 7 години
Класацията е следната-нагъл и безочлив, по-нагъл и по-безочлив, още по -нагъл и оше оп -безочлив, комунист, мюсюлманин!
121
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога диктаторите се заяждат с нацистите?
120
8
 
4
 
! Отговори
До 173 преди 7 години
Тези 1200000 са без кюрдите. Техният прираст последната година-две е отрицателен, като се има в предвид, че смъртността им напоследък надвишава смъртността на прасетата в средностатистическа свинекланница или българска болница. Кюрдистан отдавна е само хубав сън и залъгалка на която се хващат балъци.
119
4
 
12
 
! Отговори
Циник до лешояда преди 7 години
Ман*гафар си остава ман*гафар!Не Кемал Ататюрк...и Настрадин ходжа да дойде - нямате оправяне! Заптиета - вари ги, печи ги - толкоз им/ти е акъла!Хич работа! Дели ач кюпеци! :-)
118
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sahin проскубан! Кюрдите ще ви видят сметката. Затова ли бягате на север?
117
5
 
17
 
! Отговори
До гаргата преди 7 години
Чиба ,бе амуджа....Явно снощи не си се доредил до торбичка от ДОСТ,и от мъка цяла нощ не си спал.
116
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отмяна на двойното гражданство, както в България, така и в целия ЕС! Така амуджите няма да имат причина да агитират в Съюза.