Лондон готов да запази статуквото на гражданите на ЕС

Искат и справедливо споразумение за британците в Европа след Brexit
5 мар 2017 22:16,
15
Лондон готов да запази статуквото на гражданите на ЕС
Снимка: Архив, Reuters

Лондон е готов без отлагане да сключи споразумение с Брюксел за запазване статуквото на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, след Брекзита. Това заяви днес пред Би Би Си британският министър на финансите Филип Хамънд, цитиран от ТАСС.

Искаме споразумение, което да бъде справедливо и за гражданите на ЕС във Великобритания, и за британските поданици, живеещи в Европа, изтъкна министърът.

Британската министър-председателка Тереза Мей не бърза да гарантира запазване на статуквото на гражданите на ЕС, докато другите 27 страни членки не предоставят такива уверения спрямо живеещите в общността британски граждани, посочва ТАСС.

Обединеното кралство е държава, която спазва задълженията си, отбеляза Хамънд, цитиран от Франс прес, в отговор на въпрос на Би Би Си за сметката, която Лондон трябва да плати на излизане от ЕС.

Вчера британска парламентарна комисия стигна до извода, че е възможно Великобритания да напусне ЕС без да плаща вноските си, ако не бъде постигнато търговско споразумение с Брюксел.

Коментирайки такъв вариант Хамънд подчерта, че страната му "ще направи всичко, за да направи конкурентоспособна британската икономика".

"Ако някой в ЕС си мисли, че ако не постигнем споразумение с ЕС и вече не работим ръка за ръка, Великобритания ще се скрие някъде като ранено животно, да знаете, че това няма да стане!", допълни министърът, припомняйки желанието на Обединеното кралство да сключи нови търговски споразумения в цял свят.

Великобритания се нуждае от финансови резерви в резервоара за Брекзита, заяви Хамънд, цитиран от Ройтерс, предупреждавайки, че има малко поле за допълнителни разходи в бюджета, който ще бъде представен в сряда.

Очаква се той да обяви по-малка необходимост от заеми през следващите пет години, след като британската икономика се справи изненадващо добре след първоначалния шок от референдума през юни.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фараж им го бутна,обаче никой не говори за него.Защо не той мисли как да се оправят?
12
2
 
11
 
! Отговори
Георги преди 7 години
А,готови били.Ама ЕС дали е готов. Твърд БРЕКЗИТ е най доброто за България, за да се стреснат другите потенциални участници. Така ще се предотврати ефекта на доминото. На България разпадащ се ЕС не и трябва.
11
0
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
На крива ракета - космоса и пречи!Не е запада - дето съсипа, и съсипва България!240 търтея, и шепа правителство...от 27 год. я "оправят"...че на дъто не може да си седне!
10
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре, че дойде западната деморкация, че да разсипе държавата за 25 години и да изсели всички.Свободията накара 3млн българи да се евкакуират. Нищо важното е американските бази да са добре измазани, а свобода да вее косите ни!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другата година по това време ,нищо чудно да искат да запазят стуковото на Великобритания в ЕС.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой май и разясни на дъртата кукумявка, която се мисли за наследник на Татчър как живеят голяма част от пенсионерите и безработните скрунджъри, които инвестираха преди години в евтини имоти в Испания и България, тъй наречените холидей хаусес, след излизането май няма да има евтини холидеи до Европа, нито айлазуване в чужбина на гърба на английската социална система.
7
4
 
2
 
! Отговори
до 5-ти преди 7 години
Бай ***, тук съм си бил! И ми е екстра! Научи се да четеш! :))))))))
6
3
 
30
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Бе много ми дреме на мене за Англия. Канада премахва визите за българи, след нея ще ги последва САЩ, а държави като Швейцария, която даже не членува в ЕС не само не изисква визи, но няма и ограничения за българи които си търсят работа там.Ако мога да ги степенувам, швейцарците смятат германците за мъpльовци, германците пък на свой ред смятат англичаните за мъpльовци. Смятайте колко класи отгоре е Швейцария! Да се оправят англичаните както искат без нас.
5
8
 
4
 
! Отговори
Бай Благой преди 7 години
А ти 14 години какво "майната" си търси в чужбина??????
4
9
 
43
 
! Отговори
неутрален преди 7 години
Не ми дреме за Лондон, няма да ходя да им работя. И за САЩ не ми дреме, и тях не искам... Живях там и се върнах. От тогава, всеки ден се радвам, че съм си тук - в България! Без да ме питат от къде съм и какво правя тук! Ще пукна един ден, но ще съм си вкъщи! Не ще се махна и ще продъжа да бъда щастлив тук, в България! Това е моят дом и ако на някой не му харесва - да се опита да помогне, а иначе да върви по дяволите. Въпреки всичко, радвам се, че се върнах... 14 години по-късно, радвам се!
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сега почнаха съкращенията им. Познайте след излизането, какви ще им се случи. Ххахахахахах Популистът ги сурна яко и сега ще плащат с безработицата и обезценяване на валута .
2
2
 
17
 
! Отговори
Vai преди 7 години
Da si plastat parite na eu i ...bye bye...ste im slojim plateni vizi po 1000 liri na angliiska glava za vhod v bg.
1
3
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Тепърва ще го усетят ръбестия! Замириса им и се пробват да смекчат падането, ама няма да мине!