Чавушоглу в Германия: Не ни давайте уроци по демокрация!

Той обвини Берлин в политически натиск над сънародниците му
Обновена: 8 мар 2017 09:31 | 8 мар 2017 09:30, Елка Василева
82
Чавушоглу в Германия: Не ни давайте уроци по демокрация!
Мевлют Чавушоглу. Снимка: Reuters

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини Берлин, че оказва политически натиск върху сънародниците му в Германия и пречи на кампаниите в подкрепа на референдума за разширяване на пълномощията на президента Реджеп  Ердоган, насрочен за 16 април, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

"Моля ви, не ни давайте уроци по права на човека и демокрация", каза Чавушоглу по адрес на германските власти на среща с близо 200 турски граждани в резиденцията на турския генерален консул в Хамбург.

"Германия не трябва да се меси в нашите избори и нашия референдум", подчерта министърът по повод на обвиненията на Анкара, че Берлин пречи на провеждането на митинги в Германия в подкрепа на Ердоган.

"Германия упражнява систематичен натиск върху нашите граждани, това е неприемливо", добави Чавушоглу пред събралите се, развяващи турски знамена и издигащи лозунги в прослава на Ердоган.

Митингът се състоя на територията на турското консулството, след като в понеделник вечерта властите на Хамбург обявиха, че са оттеглили разрешението за провеждане на срещата на Чавушоглу в център, който е бил затворен, тъй като не е имал пожароизвестителна система. Те обаче не отмениха самата среща.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
deliormanli преди 7 години
zad teb sme Cavusoglu,pokaji na evreite kyde im e mqstato,sled malka pauza se vryshtame leka poleka
65
2
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Къде ви е демокрацията, Чавуш? В затворите след "преврата" ли?
64
1
 
6
 
! Отговори
PATRIOT преди 7 години
A nie koga 6te pokajem sreden prast na germancite koito ni gledat kato vtoro ka4estvo ????A i koga 6te gi stignem turcite neznam
63
5
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Германците са изперкали щом търпят на тяхна територия арогантен турски I D I O T да им държи сметка!!
62
1
 
1
 
! Отговори
Hayduta преди 7 години
Moyat vupros hayducite s kakvo naprednaha,do kakva ikonomicheska rist stignaha
61
8
 
8
 
! Отговори
huk преди 7 години
Bulgariya i Turciya..zaedno sreshtu vragovete ni...tezi koito sa protiv Turciya...sa vragovete n'a Bulgarite!
60
6
 
6
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Бунак, ами прибери си ги всичките в Турция, като не са доволни! Ама не ти стиска, че вашите имами ще ти натрият ушите и ще те изпратят в най-добрия случай в Дияр Бекир!
59
4
 
8
 
! Отговори
huk преди 7 години
..Turciya se bori sreshtu terorizma...vragovete vitre v durjavata!..Koy suzdade ISIS..IDIL..DAESH..AL KAEDA...USA!!..Demokratichni durjavi. izvurshiha agresiya bas Irak..Siriya..Libiya!..Turciya ne priznava takiva demokracii...paraziti!..Bulgariya e pulna s chervei..hieni..chakali!
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез още малко ще ги траят...
57
6
 
4
 
! Отговори
До Фердо преди 7 години
"Нека да не забравяме, че Фетуллах Гюлен бе духовен наставник на Ердоган! "Колега вярно е, че в началото бяха заедно...но я ми кажи ти можеш ли да прочетеш мислите и намеренията на един човек от челото му...Защо после се напрегнаха отношенията!...още много преди преврата на тез двамата...Колега явно не си имал уж "приятел", който прави мръсно и иска да те разиграва и използва както иска! И като се усетиш вече и му кажеш СТОП да си станал ЛОШ за него...Разбираш ли какво искам да ти кажа...
56
1
 
4
 
! Отговори
AGA преди 7 години
KOMENTARITE NA GANKITATA SA SAMO ZAGUBA NA VREME I PARI PE4ALBA ZA DNESA, NI6TO DRUGO :))) TA AKO BQHTE TOLKOZ UMNI SLED SOCIALIZMA PONE MILIMETAR DA BQHTE NAPREDNALI... A TO SE OKAZA 4E KARATE NA ZADNA :))))
55
0
 
7
 
! Отговори
До Су 34 преди 7 години
"За сравнение България за две седмици превзема Одрин."Сусаче 500 години какво чакаха братушките ви...чети по на дълбоко за какво сте успяли...Другите, които бяха с години в Сирия какво успяха за тез години...Ще си пишем пак много скоро :-) чакай и бетонната стена е вече почти на завършване :-)
54
1
 
5
 
! Отговори
AGA преди 7 години
До АнонименPO TVOQ LOGIKA BG SPAZVA PRAVILATA NA EC I BLAGODARENIE NA TIQ PRAVILA EC UNI6TOJI TOTALNO BALGARIQ.INTERESEN MANTALITET IMATE VIE BALGARITE NAISTINA. PO DALE4 OT NOSA SI NE VIJDATE
53
1
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 7 години
"Но не европейците провеждат антитурски митинги в Турция,а турците правят антиевропейски такива в ЕС.Всеки,който иска да живее в ЕС,трябва да спазва правилата."Не следиш, видяли немските вестници, показват ли ти медиите снимки на немски депутати, които държат листове, в които пише НЕ на референдума за Турция...ТОВА КАКВО Е! На тях какво им става? Защо медиите не показват тез работи там...
52
7
 
7
 
! Отговори
бръм...до 22 и 29 преди 7 години
Туркопоклоници , за какъв х.й сте в България ? Вървете в Анадола като мислите за велимието турско.
51
11
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Такава военна сила е Турция, че 5 ( пет) месеца не можа да превземе гр. Ал Баб в Сирия от ИД!За сравнение България за две седмици превзема Одрин.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нека да не забравяме, че Фетуллах Гюлен бе духовен наставник на Ердоган! "Колега вярно е, че в началото бяха заедно...но я ми кажи ти можеш ли да прочетеш мислите и намеренията на един човек от челото му...Защо после се напрегнаха отношенията...още много преди преврата на тез двата...Колега явно не си имал уж "приятел", който прави мръсно и иска да те разиграва и използва както иска! И като се усетиш вече и му кажеш СТОП да си станал ЛОШ за него...Разбираш ли какво искам да ти кажа...
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но не европейците провеждат антитурски митинги в Турция,а турците правят антиевропейски такива в ЕС.Всеки,който иска да живее в ЕС,трябва да спазва правилата.
48
4
 
2
 
! Отговори
Фердо до 47 преди 7 години
Кое те кара да мислиш, че не съм запознат с ФЕТО ? Аз самият съм роден и израснал в Родопите и всичко в тази посока ми е кристално ясно! Естествено, че съм против радикализирането /чрез турцизиране/ на този район. Нека да не забравяме, че Фетуллах Гюлен бе духовен наставник на Ердоган! А чеченците не ги ли обучаваха и лекуваха в Турция?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, прав един колега по долу...Значи за чистките на Тръмп и Путин...евала, а за чистките на Ердоган, аааа "диктатор", това е лицемерие, двуличие...Е как ще се оправи държавата, ако няма чистки...Пък факт е, че и на България му трябва един Тръмп, един Путин или един Ердоган...давайте ми минуси колкото искате, заповядайте...