НАТО вече не е мъжки свят

Столтенберг зове съюзниците да наемат повече жени във въоръжените сили
63
НАТО вече не е мъжки свят
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова всички страни в алианса да наемат повече жени във въоръжените сили и на постове в сферата на сигурността и отбранителната политика, предаде ДПА.

"НАТО ще се превърне в по-добър съюз", отбеляза Столтенберг в интервю по повод Международния ден на жената. "Ако искаме най-добрите в нашия алианс, трябва да направим така, че жените да играят по-съществена роля, за което всяка страна в съюза носи своята отговорност", каза той.

Столтенберг подчерта, че макар 40% от служещите в НАТО да са жени, той смята за недостатъчно присъствието на жените на ръководни и оперативни постове в организацията. "НАТО вече не е мъжки свят", добави той.

Генералният секретар на алианса припомни, че една четвърт от министрите на отбраната в алианса са жени и определи това като огромна крачка напред.

През 50-те и 60-те години на миналия век из тези коридори можеха да се видят единствено бели мъже, пушещи пури. Фактът, че жените стават все повече показва, че промяна е възможна дори в традиционно мъжки организации като НАТО и въоръжените сили изобщо, допълни той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Не зле да помислят върху това да вземат в НИТО и екзотични травeстити, както и транс-гендери - така ще е по-добро равновесието :)
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имам предложение за нов ген. секретар на нато , КОНЧИТА ВУРС и цирка ще е пълен
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е много ясно, че не е. Отдавна третия пол доминира в НАТО. За това се и плашат от Путин, да не им дойде на гости с танк. Милиардите наляти в *** и вазелин няма да помогнат.
23
3
 
18
 
! Отговори
АМА РАЗБИРА СЕ преди 7 години
В НАТО гейовете са много и равноправието им е осигурено
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! 15Каква източна украина бе? Тя цялата украина едно време си е била руска губерния и там ще си се върне! Че кой ще им попречи? Триполовите или женчовците от нато?
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
относно коментар 26....ама да ни се отчетат с точни факти и цифри, а не с купешки приказки. Напр. да ни убедят, че 100 млн. лева, похарчени за бомби, скъпи командировки и заплатата на съответния ген. секретар са допринесли след 5 год. за увеличениено на макар и 0,01% от брутния вътрешен продукт на България.Демек - за повече пари за болници, детски градини, пенсии, пътища и др. у нас
20
0
 
19
 
! Отговори
o/o преди 7 години
40% жени в нато , а останалите 60% гейове -- да му мисли и се страхува не само ислямска държава а и всички които не долюбват ,,евроатлантическата ценностна система".
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мдаааа. Сега очакваме PR активности на Столтенберг по повод 1-ви май, 9-ти септември, 7-ми ноември и и още, и и още.А аз, като тоя дето му плащам заплатата и вс. останали "масрафи" с моите данъци, искам да просто да разбера как всеки един $ (?, лв), похарчени за:-бомби по разни нещастни места по цял свят - за коференции, сл. коли, заплати от по 5 хил. ? на калпак, командировки със спане в 5* хотел- за една от най-скъпите офис сгради в светадопринесе за благоденствието на българския народ?
18
0
 
24
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Столтенберг зове съюзниците да наемат повече жени във въоръжените сили"СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ПУТИН И ИДИЛ СЕ СКЪСВАТ ОТ СМЯХ, ЧЕТЕЙКИ ТАЯ НОВИНА! САМО ТРЪМП ЩЕ ГИ ТУРИ НА МЯСТО!
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На женичките повечко бобец за да имат муниции и да стрелят по точно. *** и свето накъде си тръгнал. Вече напълно съм сигурен че свършека е наблизо. Такива изгъ.зици си появиха във всички свери че направо съм стъписан. Нито музика има нито нормална техника нито храната е истинска абе с една дума всичко върви към пълен погром. А за триполовите които управляват света направо неам думи. *** накъдето и да се обърнеш. Щом в краварската армия пеперудки за генерали са турила ***мааму!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ша я праят армия от травестити. Ама ние и такава си нямаме.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То у натуто :-) освен жени,кога е имало нещо друго?!Честит празник дами!! :-)
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ взеха в армията много жени и вече съжаляват Само за 2016г. над 5 000 жени са излезли в отпуск по майчинство.За 2015г. са около 3 000. На редица длъжности е трудно да се намерят хора а жените след майчинството са загубили от квалификацията си. Новите на техните места също ще трябва да се обучават а това са доста пари.
13
0
 
13
 
! Отговори
ТАКА СЕ ПРАВИ преди 7 години
Преди 5 години НАТО разреши в Армията да служат ГЕЙ Семейства , сега ще назначат и жени за войници , така ще се измъкнат Мъжете от Армията . За следващата година НАТО има Проект за назначаване на ДЕЦА в Армията .НАТО стана по-зле от ИДИЛ и Хитлер .
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо ми се доходи запас.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано не ги разпилеят,като ВСВ :)) само Германия им направи 20милиона гроба. Срещу всички останали , ще им разпилеят физиономиите от смях.
10
3
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Руснаците ще ги попилеят тези третополовите.С жени и ге йове натовците са пълни смешници.Не е случайно, че Путин им взе Крим под носа, мина като торнадо през Сирия, а сега ще откъсне и източна Украйна.
9
13
 
1
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
Процента жени в армиите на НАТО не е 40% , както пише в руската дезинформация, а между 8 и 10%, като в БА са 14%.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ООН, призова мъжете да раждат повече.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 7 години
Оо.. значи никаква война с Нато... ОСОБЕННО на 8-ми Март !