НАТО вече не е мъжки свят

Столтенберг зове съюзниците да наемат повече жени във въоръжените сили
63
НАТО вече не е мъжки свят
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова всички страни в алианса да наемат повече жени във въоръжените сили и на постове в сферата на сигурността и отбранителната политика, предаде ДПА.

"НАТО ще се превърне в по-добър съюз", отбеляза Столтенберг в интервю по повод Международния ден на жената. "Ако искаме най-добрите в нашия алианс, трябва да направим така, че жените да играят по-съществена роля, за което всяка страна в съюза носи своята отговорност", каза той.

Столтенберг подчерта, че макар 40% от служещите в НАТО да са жени, той смята за недостатъчно присъствието на жените на ръководни и оперативни постове в организацията. "НАТО вече не е мъжки свят", добави той.

Генералният секретар на алианса припомни, че една четвърт от министрите на отбраната в алианса са жени и определи това като огромна крачка напред.

През 50-те и 60-те години на миналия век из тези коридори можеха да се видят единствено бели мъже, пушещи пури. Фактът, че жените стават все повече показва, че промяна е възможна дори в традиционно мъжки организации като НАТО и въоръжените сили изобщо, допълни той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
19
 
! Отговори
1 преди 7 години
Преди време излезе едно изследване в което се показва, че жените на бойното поле забавят изпълнението на задачите и излагат своите колеги на смъртен риск. Може би има причини от хилядолетия насам войните да се водят предимно от мъже. Всъщност има причини поради които обществото ни е построено по начина по който съществува в момента. Плиткоумните марксисти и феминисти не могат да проумеят прости факти от действителността и за това се опитват да я променят както на тях им изнася.
5
0
 
2
 
! Отговори
ANYS SHEPTI преди 7 години
NEMAM PATRONI>>>ELA KYMCHO VALCHO IZIASH ME
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"турция е в нито,за какъв мъжки свят говорим"Искаше да кажеш май, че българия е в нИто, никъде и за никъде :-)
3
2
 
13
 
! Отговори
шоу преди 7 години
Дано жените свършат повече работа защото "мъжете"в НАТО за нищо не стават.....
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вземете Фидосова за шеф на НАТО в такъв случай и по-бързо ако можe.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А българите какви ще вземат след като те нямат и мъже!