Синът на убития Ким Чен Нам в безопасност. Уж

Мъж твърди във видео, че е наследникът на заварения брат на Ким Чен Ун
Обновена: 8 мар 2017 19:04 | 8 мар 2017 18:31, Красимир Ангелов
1
Синът на убития Ким Чен Нам в безопасност. Уж
Снимка: YouTube

Видеозапис, в който мъж твърди, че е синът на убития заварен брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун се появи в YouTube. В клипа младият мъж твърди, че заедно с майка си и сестра си се намира на безопасно място, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Както е известно, Ким Чен Нам беше убит от две жени на летището в малайзийската столица на 13 февруари. Ширят се предположенията, че зад убийството стои самият Ким Чен Ун, който така е елиминирал потенциален съперник за властта.

Появиха се и опасения за безопасността на 21-годишния син на Нам - Ким Хан Сол, който в интервю за финландска телевизия през 2012 г. нарече чичо си „диктатор“.

"Казвам се Ким Хан Сол и съм от Северна Корея, от семейство Ким", казва мъжът на английски в продължаващия 40 секунди клип. "Баща ми беше убит преди няколко дни. Сега съм с майка ми и сестра ми. Надяваме се нещата скоро да се оправят", допълва той.

Висш служител от южнокорейската Национална служба за разузнаване потвърди, че човекът от видеото е синът на Ким Чен Нам.

Младежът от клипа държи черен севернокорейски служебен паспорт и го отваря. Данните вътре са прикрити, но се вижда държавен печат на Северна Корея и ред от текст на английски, в който се казва, че валидността на паспорта е удължена. Северна Корея издава служебни паспорти на правителствени представители, посочва Ройтерс.

Ким Хан Сол е син на Ким Чен Нам от втората му съпруга, с която той живеел в китайската територия Макао под закрилата на Пекин, след като преди няколко години семейството заминало в изгнание, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що оставихте момчето без коментар, а?