Външно скастри Гьокче за ДОСТ: Турция да не се меси в изборите!

МвнР призова Анкара да не допуска повече подобни нарушения
Обновена: 8 мар 2017 09:17 | 8 мар 2017 09:07,
136
Външно скастри Гьокче за ДОСТ: Турция да не се меси в изборите!
Снимка: архив, Булфото

Министерството на външните ни работи призова Турция да спре с политическата пропаганда сред изселниците ни в полза на партия ДОСТ.

След спешна среща с посланик Сюлейман Гьокче, зам.-министър Бойко Мирчев е поставил остро въпроса за нарушения, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията на Република Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщиха от МВнР.

Още по темата

"Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за парламентарните избори на 26 март 2017 г., в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Република Турция. Като страна член на Европейския съюз, който е основан на правила, България стриктно спазва условията. Изказванията на министъра на труда и социалната сигурност на Турция, Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г., нарушават това изискване и пораждат редица въпроси. Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи", се посочва в съобщението на ведомството.

Заместник министър Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.

"Това би позволило двете страни да се концентрират върху важни за двустранните отношения теми", заключават от Външно.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов също коментира казуса пред Bulgaria ON AIR и обясни, че комисията има правото да се поизнесе, както и да се самосериза за видеоклипа на ДОСТ, в който посланик Гьокче участва.

"Личното ми мнение е, че уечастието на представители на чужда държава в наша предизборна кампания определено е нарушение на добрите нрави. Има норма, която дава право на ЦИК, когато смята, че се нарушават самите нрави, да налага санкции", сподели Томов.

"Непрекъснато биваме сезирани от СЕМ по време на кампанията", коментира той.

Томов обяви, че утре в ЦИК ще се проведат консултациите с партиите за представителите в комисиите в чужбина.

"Обичайно дават твърде малко предложения и това създава проблеми за организацията на секционните комисии извън страната. Винаги сме имали проблеми с попълването на състава на секционните комисии", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Правете си изводите преди 7 години
Зам. - министърът на отбраната Орхан Исмаилов...Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!!А докато е бил Орхан Исмаилов,който сега е в ДОСТ в министерство на отбраната........Ако можете преведете си го!!!
93
0
 
3
 
! Отговори
БЬЛГАРИН преди 7 години
А ТРЯБВАШЕ ДА МУ ПОКАЖЕ ПЪТЯ ЗА ТУРЦИЯ ВЕДНАГА БЕЗ ДА МУ СВАЛЯ ЗВЕЗДИ--
92
0
 
3
 
! Отговори
Бай * преди 7 години
Уики, НАТО ни разказа играта. Съгласен съм с теб. А уж ще ни защитава.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОИ БЪЛГАРИ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ Е МНОГО ЛЕСНО! ПРОСТО! И БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ! ДА ИЗКАРА НЯКОЙ ОТ "ГРАЖДАНСВО".!!! Като гледам 90% от българите са съдии, прокорори и адвокати! :-)
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИма и други начини, които да прекратяват гласуването на постоянно живеещите в чужбина български граждани!!! Никой няма право да изкара от българско гражданство личност, която е родена в България, освен ако не е извършено тежко престъпление срещу държавата!!!!!Съвземете се !!
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как смятате ако ГЕРБ бяха на власт , дали щяха да привикат посланика във Външно. Никога! Имаме пресен случай с лицата от Турция участващи в метежа , как ББ ги върна за няколко часа , за разлика от Гърция, които им дадоха убежище. Страх, страх, страх. И може би Нинова е права , че ББ е един страхливец, а е такъв защото е комплексар. А нас ни управлява такъм човек в 21 век. Срам!
88
2
 
7
 
! Отговори
176 преди 7 години
До анонимен 115.А еничарите които са били българи или други християни са клатили всичките ти баби и майки. Може и ти да приличаш външно на някой от тях. А за това как турция не ни е забивала нож в гърба, няма нужда ти да ми казваш. Всеки от нас знае. Знаят го и всички съседни на турците народи. Всички много ги "обичат". Дори и съседите им мюсюлмани. И те ги "обичат".
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ ДА ЗАБРАНИ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО И ВСЕКИ ДА ИЗБЕРЕ НА КОЯ ДЪРЖАВА ГРАЖДАНИН ДА БЪДЕ.НЕ СМЯТАМ, ЧЕ НЯКОЙ ИМА ЧУЖДО ГРАЖДАНСТВО ОСВЕН БЪЛГАРСКОТО И ТРАЙНО ЖИВЕЕ В ЧУЖБИНА ТРЯБВА ИМА ПРАВОТО ДА ГЛАСУВА И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА УЧАСТВА В ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА ПОЛИТИКАТА НА СТРАНАТА В КОЯТО НЕ ЖИВЕЕ И ЗА КОЯТО НЕ МИЛЕЕ.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министър може да говори за ресора или през цялото време на мандата да говори и отговаря по въпроси на ресора си с окраска или без по желание,кат в този случай на труда и социална сигурност щом е решил пред изселници за нас,бежанци за тях да си прокламира сектора и рекламира дейноста си,но да намеква,че средства събрани от трудовата дейност на електорални единици кат социал-здравни осигуровки в тяхната страна ще бъдат предадени за преразпределение в партия по усмотрение-ДОСТи др. в др.страни ЗСО
85
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shopp ">От всички съседи нож в гърба най-малко ни е забивала Турция."Достатъчно е, че за 500 години "присъствие" са клатили всичките ти баби, и са карали дядовците ти да работят за тях.А не се знае, дали и дядовците не са...
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войни е имало и ще има винаги, но никога не са в интерес на обикновения човек. Според мен нищо не може да оправдае загуба на близък. Който мисли друго, да си зададе въпроса, каква/чия кауза би била достойна да се пожертва за нея живота на негово дете, родител и т.н. Говоря за настоящето, в миналото е било по - различно, обществените отношения са били други, набожността също е била различен фактор.
83
3
 
8
 
! Отговори
УИКИ-БНА преди 7 години
. До присъединяването си към НАТО, което става на 29 март 2004 г. Българската армия разполага със следното оборудване: около 1 600 танка, предимно Т-55, в по-малки количества Т-62 и Т-72. различни видове бронетранспортьори, общо над 2 000 ракетни комплекси Р-300 Елбрус с обсег 300 km, 50 на брой. 48 заредени с бойни глави и готови за употреба ракетни комплекси 9К52 Луна с обсег 70 km, неизвестен брой ракетни комплекси Р-400 с обсег 480 km, 8 на брой с общо 24 доп. бойни глави
82
2
 
5
 
! Отговори
УИКИ-БНА преди 7 години
В състава на сухопътни войски: 3 зенитноракетни дивизиона от комплекс 2К11 Круг с обсег 50 km, 20 мобилни комплекса 2К12 Куб с обсег до 24 km, 24 мобилни 9К33 Оса с обсег до 13 km, 20 мобилни комплекса 9К35 СТРЕЛА-10СВ с обсег 5 km.
81
2
 
6
 
! Отговори
УИКИ-БНА преди 7 години
18 комплекса 9К79 Точка (SS21) с обсег 70 km с възможност за поставяне на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 km 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 km, общо 20 мобилни установки СА-75 Волхов и С-75 Двина с обсег до 45 km, 30 мобилни установки С-125 Печора с обсег до 12 / 32 km.
80
2
 
4
 
! Отговори
УИКИ-БНА преди 7 години
бронетанково въоръжение над 1 500 танка Т-55, близо 300 танка Т-72, около 200 Т-62, над 1 000 МТ-ЛБ, около 800 БТР-60 и други. бАрмията е въоръжена с над 2000 танка и над 2000 бойни бронетранспортьора. В Ракетни войски носят бойно дежурство: 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 480 km въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 Елбрус (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег 300 км;
79
3
 
8
 
! Отговори
УИКИ-БНА преди 7 години
Мирновременният състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже.ВВС имат 45 бойни хеликоптера и над 300 модерни бойни самолета от които над 220 изтребителя. ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносци, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна ***, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки минни заградители,
78
1
 
4
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
До KromБжежински като ев.реин,най-вероятно е казал 40 години(аналогично с прословутата фантасмагория за Мойсей),ама не е само до годините работата!Впрочем,докато се минат тия години,държавата България няма да съществува,не се ли вземат мерки!Вече не става въпрос за развитие и политическо устройство,а за елементарно оцеляване на 1300-годишна държава!Щото болестите(като комунизма,ако щеш) се лекуват,ама от смъртта никой не се връща!Впрочем "врачката на Берлускони" също каза едни 40 години-92г,
77
3
 
16
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Кога най-накрая ще изгонят от България този "посланик". Това са нормални действия а не мънкане пред Високата порта като васал.
76
1
 
14
 
! Отговори
да преди 7 години
ДОСТ от сега да забравят за Парламента
75
2
 
7
 
! Отговори
да преди 7 години
Турция никакви бежанци не може да пуска към българия,защото никакви бежанци не е спирала и до сегавсеки, който е искал да тръгне към Европа е тръгнал без да е срещнал никакви проблеми от Турциятака ще ни ислямизират бежанците,че след няколко "случайни" разстрела, които ще им се случат по границата ще ни заобикалят не по суша,а направо през космоса :))))