Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък

Президентът срещу тенденцията за Европа на скорости на Европейския съвет
319
Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък
Снимка: БТА, архив

"Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък". Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет.

На него ще се обсъждат и сценариите за "Европа на скорости".

Още по темата
Според Радев от тази седмица Европа няма да бъде същата.

"Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия", посочи държавният глава, цитиран от БТА.

По думите му дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва.

Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия - ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме. Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат, посочи президентът.

Той съобщи, че още на 23 февруари е разговарял по телефона с министър-председателя на Малта (председателстваща Съвета на ЕС - бел. кор.) Джоузеф Мускат.

Изказах категорична подкрепа за Доналд Туск, заяви президентът по повод насрочения за днес избор на нов председател на Европейския съвет и очакванията Туск да бъде преизбран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: брюкселЕСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
14
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
не разбирам, народа ги избра тия хора с ясната идея че застава зад проруската позиция. казвайте "***" на ЕС и НАТО и да ходим в новия съветски съюз, кво мрънкате. ние вековна държава ли сме или кво? или като зимата, докато тиквич ринеше снег, наще дудняха като черна станция, оказа се че "за базар отвечаетса" както казват братушките.
111
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя па *** продължава за ни разсмива!
110
12
 
2
 
! Отговори
факти преди 7 години
Не са пазарлъци, а всяка държава е ИСКАЛА да влезе в ЕС; не може да има облаги- фондове, защита, а НЯКОЙ като К.НЕНОВА постоянно да заплашва, че ще "тресне" на бюрото на ЮНКЕР,че България иска спиране на санкциите за Русия.( постоянно се повтаря това и от Президентската институция).Моля,прочетете и мнението на външния министър; ако искаме да вървим НАПРЕД, не може да се "петлявим" и да пречим на политиката на ЕС: ТОГАВА ще бъдем в "ПОКРАЙНИНИТЕ",защото липсва желание за следване на ЕС и лишаване
109
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лайте си, герберасти, лайте, само това ви остана.
108
27
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Европа има пълното право да не ти вярва таварисшч генерал... - тя не обича троянските коне...
107
27
 
7
 
! Отговори
Соботев преди 7 години
По смешен президент не сме имали, дори Плевнюту беше по по-добре от този.
106
13
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Командаревибрикчии у нас се култивират с поколения вече, и това не започва от соца и не свършва с влизането в ЕС. гочоолу и дочоолу няма да бъдат изкоренени, освен ако няма ядрен удар , който отведнъж да махне цялата популация на тая територия.
105
8
 
11
 
! Отговори
дребен производител преди 7 години
Опитвам се да осигуря на семейството си достоен живот. Не лукс и охолство. Много пъти говоря с търговци. Казват стоката е супер, цените са нормални ще работим заедно. ...Трябва само нещо да проверя.Или не се обаждат повече, или ми казват директно - говорих с едни хора, не дават да работя с теб.Те, за това сме в периферията на ЕС, щото каскетите казват, кой ще прави бизнес.Радев не да мрънка като вдовица , ами за разобличи картелите и червените мафиотски вампири, които лочат българска кръв
104
28
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Нционален предател и руска ***.
103
28
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Не може да удържи вътрешния си глас... - таварисшч Решетникав... - не случайно първото му изявление беше за санкциите...
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък"Е то това е ЕС като цяло. Старите членки се крият зад някакви измислени ценности, а като цяло са си лицемери, двуличници и сметкаджии. И най-важното, отнасят се към членките от Източна Европа като със бок луци, втора ръка хора.
101
11
 
5
 
! Отговори
Командарев преди 7 години
На тези които сега пледират за Русия, пра пра дядовците им са пледирали за Турция по време на турското робство, Гена си е ген , какво да правиш, просто сега обстоятелства са малко по различни,
100
1
 
4
 
! Отговори
хъш от Германия преди 7 години
Време е ЕС да организира рефрендум с въпрос " желаете ли запазване на ЕС на равните и по дълбоко интегриране, и федерелизация.
99
10
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
летехме с спартана да адвокатстваме на евразийци , сега що сметките били други.. ами щото авантата приключи. да са ви честити пачите яйца.
98
5
 
20
 
! Отговори
Благодаря Ви... преди 7 години
Благодаря Ви, Господин Президент,За първи път от 29 г. се гордея, че във Ваше лице България избра Българският президент!Не се срамувам, че съм българин!!!Поклон!!!
97
17
 
5
 
! Отговори
Боко Бароко преди 7 години
За всеки човек с малко над средната интелигентност е ясно че другаря Радев е просто един ***.
96
9
 
4
 
! Отговори
Впечатление преди 7 години
ми направи, че на коментарът на 147: "Тук става въпрос за България не за крим. БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРСКА НЕ РУСКА И НЯМА ДА БЪДЕ!", са сложени 6 (шест) засега минуса!!! Все е било тролене, ама с минуси на такива коментари, прекалявате! Умут ми не го побира как може да желеш България да е руска?!? Или марсианска, или бембяна! Господ да ни пази от такива сънародници и псевдопатриоти! България е наша, на БЪЛГАРИТЕ!!!
95
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя съвсем превъртя, нуждае се да си повтаря това в което дори сам не вярва...
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** троляци намерете си работа, не фа бълвате глупости
93
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината боли нали??Европа ни забива шута, и тука разни хорица, които се бяха взели за европейци, им секна дъха. Така е, Европа никога няма да ни приемат като равни, нито една от тях. Колкото по рано го разберат някой, по добре за тях. Сега като нашите "братя" не обръщат гръб, да вземем да си избием от главите евро ценностите, и да вземем да мислим какво ще правим