US генерал обвини Русия: Разположила ракета от забранен тип

Това било в нарушение на договор от 1987 година
Обновена: 9 мар 2017 11:13 | 9 мар 2017 11:13, Елка Василева
54
US генерал обвини Русия: Разположила ракета от забранен тип
Ген. Пол Селва. Снимка: архив, Reuters

Американската армия за пръв път обвини публично Русия, че е разположила крилата ракета с наземно базиране в нарушение на договора за ядрените оръжия с междинен обсег от времето на Студената война, предаде Асошиейтед прес.

Генерал Пол Селва, заместник-председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви пред комисия на Камарата на представителите, че разполагането на ракета от този тип нарушава "духа и замисъла" на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег от 1987 г.

Правителството на бившия президент Барак Обама също е обвинявало Москва в нарушаване на договора, но изявлението на Селва е първото публично потвърждение на появилите се в последно време медийни съобщения, че руснаците са разположили ракета от този тип, отбелязва Асошиейтед прес.

Селва заяви, че разполагането на тази ракета е риск за повечето обекти на САЩ в Европа и по думите му това действие е преднамерен опит от руска страна да се създаде заплаха за НАТО.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
33
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
защо не попитаха българският народ дали е съгласен американците да си правят бази в българия аз лично не съм съгласен кви са тия от май.ната си идват и си правят бази тук в бг и създават само смут и паника. много ясно че руснаците ще вземат мерки .ТОВА ЩЕ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПРЕДИЗВИКВАТ РУСИЯ
3
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ДОГОВОРИ и МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО, които не са ПОДПИСАНИ от страните по тях, и които трябва да се СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ!Кое от това не разбира русопатската ти крату.на?Както имаше и договор за крим, заради чието нарушение са наложени санкциите върху мордор и няма да бъдат свалени, докато не го върнат, пък после ако искат да се договарят с Украйна.
2
4
 
34
 
! Отговори
нагла паплач преди 7 години
много тиквеници в тая Хамерика бе толкова пък нагли и *** хора не съм виждал .в коя ли държава не се забъркаха къде ли не се заяждаха ,навсякъде по света бази си направиха ,на всяка манджа мерудия са уж да помогнат пък където стъпят бомбандировки правят..сега русия разположила неразрешена ракета :) хамериканци спрете се бе . нейой ден ще ви изравнят с земята после ще ревете ако е останал някойбда реве срещу русия и други се пробваха вие на ква дро.га сте бе щом правите войни няма да ревете
1
5
 
41
 
! Отговори
Вин преди 7 години
Интересно разсъждение!Значи дай да разполагаме бази около РФ,което е явна и неприкрита агресия,а мерките взети от другата страна за защита са вече риск за повечето обекти на САЩ в Европаи е заплаха...Разбирам го,че трябва да си оправдае заплатата,но чак такава наглост...