В Москва ври и кипи: Ердоган, Нетаняху, Габриел на визита

Сирийският проблем ще бъде обсъждан на всички разговори днес
Обновена: 9 мар 2017 09:55 | 9 мар 2017 09:13, Елка Василева
128
В Москва ври и кипи: Ердоган, Нетаняху, Габриел на визита
Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган днес и утре ще бъде на посещение в Русия, където заедно с руския държавен глава Владимир Путин ще участва в заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо равнище. Заседанието на съвета е първото след продължително прекъсване заради инцидента със сваления от турските военновъздушни сили руски бомбардировач "Су-24" през ноември 2015 г., съобщи ТАСС.

В центъра на вниманието на разговорите по време на посещението на Ердоган в Русия ще бъде нормализирането на двустранните отношения, стартът на което бе даден през лятото миналата година. Сред обсъжданите въпроси ще бъде намерението за увеличаване на двустранния стокообмен до 100 милиарда долара. Постигането на тази цел се усложнява заради това, че все още са в сила забрани за внасянето в Русия на редица турски стоки. Очаква се Ердоган да предложи тези ограничения да бъдат изцяло отменени, отбелязва агенцията.

Още по темата

Планира се Ердоган и Путин да обсъдят сирийския проблем и в частност съвместната борба срещу групировката "Ислямска държава". Очаква се турският лидер да се спре и на въпроса, свързан със сирийските кюрди.

Очаква се също двете страни да обсъдят строителството на АЕЦ "Аккую" в Южна Турция и на газопровода "Турски поток". Предвижда се двамата президенти да разговарят за плановете на Турция да закупи руски отбранителни съоръжения, включително зенитни ракетни системи С-400. Сред дискутираните теми в Москва ще бъде и перспективата за отмяна на руски визи за турските граждани.

На посещение в Москва днес ще бъде и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху., който ще се срещне с руския президент Владимир Путин.

В навечерието на визитата Нетаняху я окачестви като "много важна за сигурността на Израел". По думите му в Москва той ще обсъди с Путин двустранното сътрудничество с цел "избягване на нежелателни инциденти в Сирия", а също ще изрази категоричното несъгласие на Израел с присъствието до северната му граница и в Средиземно море на "сили на Иран и негови марионетки" след края на преговорите по сирийската криза.

Освен това Нетаняху ще каже на Путин, че победата над "Ислямска държава" не трябва да доведе до засилване на "терора на Иран и неговите марионетки".

Също в руската столица външните министри на Русия и Германия Сергей Лавров и Зигмар Габриел ще обсъдят днес положението в Сирия, Украйна и Либия, както и състоянието на двустранните отношения, пише БТА.

Според предварителното съобщение на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова двамата министри ще обменят мнения по актуални международни проблеми с акцент върху опитите за излизане от кризите в Украйна и Сирия и нормализиране на положението в Либия. По думите на Захарова ще се обсъждат и проекти в търговията и икономиката, културата и хуманитарната област.

Вчера Габриел каза във Варшава, че смята да засегне пред Лавров темата за установяване на примирие в Източна Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рискованата игра на "командата на Тръмп" очевидно ще бъде по посока в максимална степен "да разгони" долара (чрез увеличаване процентната ставка на Федералния резерв и повишаване на фондовите индекси до рекордни нива), а след това да го доведе до рязък спад (чрез одит и фалит на Федералния резерв, отказ от "зеления" долар в полза на "червен" или "син", емитиран от Финансовото министерство на САЩ). Възможно е такава стратегия ще бъде съпроводена от "затягане на гайките" вътре в страната DANO
70
4
 
23
 
! Отговори
от лафката в Кремъл преди 7 години
абе що Организацията на Обединените Нации не я преместят направо в Москва, че да не се трупа всичко в четвъртък .
69
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин и Ердоган.И двамата от един дол дренки.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A KOI PREDSTAVIA USA NATANIAHU LI ? TE NE MOJE CHOVEK DA RAZBERE KOI KOI E GLEDAM EDNI SNIMKI OT PREDI GODINI BIL KLINTON I JENAMU SE SRESHAT SAS EVELYN DE ROTSCHILD I NEGOVATA JENA GARI KASAROV SE SRESHA SAS LORD JACOB ROTSHILD KAKVO LI SA GOVORILI MOJE DA SA SI OGOVORILI SRESHA ZA EDNA PARTIA SHAH A..... VOOBSHE NE VIARVAM DA SA MISLELI NIKOI KONSPIRAZIA OT REVOLUZII I MAIDANI NA EDNA STRAV SE LOVI EDIN PAT 1912 OTMINA I NIMA DA SE VARNE VECHE
67
14
 
10
 
! Отговори
неясно преди 7 години
До ясноКак Гърция има руски кораби като самите руснаци поръчват на други да им правят корабите?
66
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СНОЩИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ БЪЛГАРИЯ ОН ЕАР ЕДИН УМЕН ЧОВЕК -ПИСАТЕЛЯ ДИМИТЪР НЕДКОВ ОБЯВИ,ЧЕ ТАЗИ ГОДИНА Е РЕШЕНО ДА ЗАПОЧНЕ ПРОЦЕСА ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА НЕО-ЛИБЕРАСТКИЯ ГЛОБАЛИСТКИ МОДЕЛ И,ЧЕ ЗАПОЧВА ДОГОВАРЯНЕТО ЗА НОВОТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТА,КАТО В ТОЗИ ПРОЦЕС РУСИЯ И КИТАЙ ВЕЧЕ ЩЕ ИМАТ ОСНОВНА РОЛЯ В ТОЗИ ПРОЦЕС.ДИМИТЪР НЕДКОВ НЕ Е НЯКОЙ СЛУЧАЕН,А Е МАСОН-ИЛЮМИНАТ 33 СТЕПЕН ,СЪЩИЯ ДОПЪЛНИ,ЧЕ СЕГАШНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОДМЕНЕН ,ЗАЩОТО РОЛЯАТА МУ Е ПРИКЛЮЧИЛА
65
23
 
11
 
! Отговори
седераст преди 7 години
До антиседерастВелик президент, политически играч номер 1 в световен мащаб, неповторим , това е г- н Путин.Също като другаря Ленин,другаря Сталин, другаря, Хрусчов, другаря Брежнев, другаря Горбачов а Русия все си стои една бедна страна с ракети и население тънещо в нищета.Защо така?
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРОткакто петрола стана $40 за барел руснаците много забогатяха.Чакай, чакай!
63
5
 
21
 
! Отговори
ОФ преди 7 години
"В момента в които Иран се съгласят да са дружки със САЩ и Запада,и следват тяхната икономическа и военна доктрина ,Израел ще престане да смята Иран за заплаха..."-----------На първо приближение, чисто теоритически изглежда, че имате право, но реалността показва, че настъпването на този "момент" е глупава мечта.Развитието на ситуацията в Сирия показва еднозначно, че Иран, подпомаган от Москва, води една успешна хибридна война срещу СА и много скоро ще победи.Защо му трябва западна доктрина?
62
11
 
28
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Пешко : Щом се редят на опашка в Москва, значи са разбрали, че решението на /почти/ всички проблеми е там. Германеца ще иска примирие, за да отпаднат глупавите санкции, които си набута ЕС и т. н.
61
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 55 Първо ми посочи в коя област на обществения живот Запада е водещ,а сетих се по-богати.Ти би ли се продал на някой само защото е по-богат от теб.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, ще трият сол.
59
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за растежа на руската икономика кой ви излъга?
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента в които Иран се съгласят да са дружки със САЩ и Запада,и следват тяхната икономическа и военна доктрина ,Израел ще престане да смята Иран за заплаха,пък ,ако ще и най-дивият Шириат да въвеждат в Иран.Доказателство Саудитска Арабия и монархийте в Персийския залив.
57
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"..Славата на Владимир ще остане вечна ..." Ванга
56
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 51 Зависи за какви по-тесни връзки става на въпрос ,също и за кои държави,щото Грузия,Украйна,България,също и Ирак,Афганистан,Албания много ли напреднаха от тесните си връзки със Запада.Азербайджан и Туркменистан да, но това е следствие на петрола и газа.Защо никой на Запад не критикува Туркменистан и Азербайджан за режима на управление,който е много далеч от демокрацията,а все Русия и Беларус са им на прицел,впрочем спрямо Беларус критиките поотихнаха, но не защото е станал по-демократичен.
55
11
 
18
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Панелни мишоци и къщни мухи,експерти по всичко и Путин дори,на Вова златото и всички пари,да преброите не бихте могли.
54
11
 
38
 
! Отговори
до Пешко преди 7 години
Спокойно!Владимир Владимирович е винаги с няколко хода напред,не го мисли!
53
4
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Идва лятото и рускоговорящите туристи ще ми освободят отънелия джоб с добри парички.
52
9
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Ердоган освен това го е шубе да не се създаде Кюрдска автономия в Сирия, каквато идея вече се чу откъм Русия. Същевременно най-големият враг на Израел е Иран, а Израел и Русия са първи дружки, както и Русия и Иран. Асад е подкрепян от Хизбула - друг голям враг на израел и първа дружка на Русия, като същевременно би одобрил Кюрдска автономия, заради което Турция не го ще. Въобще блато, да видим ще изплува ли Вовата