Доналд Тръмп: Системите на ЦРУ са остарели

Той е обезпокоен от публикуването на секретни информации
10 мар 2017 08:14, Елка Василева
12
Доналд Тръмп: Системите на ЦРУ са остарели
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че системите на Централното разузнавателно управление са остарели и трябва да бъдат модернизирани, заяви неговият говорител, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

"Президентът е много обезпокоен от публикуването на секретни информации, което отслабва националната ни сигурност", каза Шон Спайсър в отговор на въпроси за новите разкрития на Уикилийкс. "Той смята, че системите на ЦРУ трябва да бъдат модернизирани", добави говорителят.

Още по темата

Разкритията на Уикилийкс ще бъдат обсъждани на среща на президента с директора на ЦРУ Майк Помпейо по-късно днес, посочва АП.

Президентът Тръмп не е знаел, че бившият му съветник по националната сигурност Майкъл Флин е получавал пари, за да работи за чуждо правителство, когато е бил номиниран да заеме важния пост през януари, каза Спайсър, цитиран от Асошиейтед прес.

Тръмп не е знаел, че Флин е лобирал за компания, свързана с правителството на Турция, продължи говорителят.

Тръмп уволни Флин през февруари, след като се разбра, че той е заблудил правителствени служители за разговорите, които е имал с руски представители. Във вторник Флин попълни документи, в които призна, че е действал като чуждестранен агент в министерството на правосъдието в полза на компанията Иново БВ, работеща в Холандия и това може да е облагодетелствало турското правителство. Флин призна също, че се е срещал с турския външен министър и с други служители, добавя АП.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Майкъл Фарадж посетил колумбийското посолство в Лондон за да срещне Асандж дни преди Уикилийс да пусне в нета файловете н ЦРУ....С този удар по ЦРУ Тръмп получава шанс да овладее службите на САЩ.В САЩ се води жестока битка между "естаблишменът" и група "хванати" от руснаците превратаджии.Битката е на живот и смърт.
7
1
 
6
 
! Отговори
д преди 7 години
Тръмп е супер президент ........Не му пука като на Клинтънови ,Буш и Обама и това е добре.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам закриване на интернет, спиране на безжичните телефони и жични такива. Съобщения само с пощенски гълъби. Кабеларките също да бъдат закрити. Така опасността от следене ще се затормози и забави. За по-бавното придвижване на агентите да се отменят самолетните полети. Всички сателити да се приземят до второ нареждане. По безопасно е връщането в каменната епоха и пещерния начин на живот. Тогава единствения проблем ще са динозаврите, но за това пък няма да има досадни журналисти....
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кеф, бай Доньо ще им разкаже играта, ще го разследват за връзки с Русия?, сега ще видят кон боб яде ли, ха ха ха
4
0
 
13
 
! Отговори
сега преди 7 години
САЩ атакува света с кибероръжие,и света трябва да вземе мерки срещу тази страна агресор.
3
0
 
15
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Той не е обезпокоен че неговата страна нарушава международното право и подслушва и следи хората а бил обезпокоен че изтича информация за това!? типичен терорист.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Тръмп не е знаел, че Флин е лобирал за компания, свързана с правителството на Турция, продължи говорителят.''Дааа, само в България корупцията е голяма :D
1
4
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
За експерти по данни от 2017 година нашествениците разпространяват наркотици и калибрират производство и влагане на пси активни нарко спец добавки вкл подсладители в лекарства,храни и напитки.С тях са свързани ХЛОР ТОКСИЧНИ отравяния и AIDS.Tехни нарочно подавани изобретения ни увреждат земята масово/Вижте скенери монтирани на автомобили тн дневни лед скенери/вместо безопасни фарове/ С жестоките врагове са свързани зомби отрови ядрени оръжия..цел поразяване на повърхноста и ликвидация неозоя