Над 50% от престъпленията в Русия – неразкрити!

Путин наредил полицията да работи по-активно на улицата
Обновена: 10 мар 2017 10:43 | 10 мар 2017 10:36,
60
Над 50% от престъпленията в Русия – неразкрити!
Снимка: архив, Reuters

Почти половината престъпления, извършени в Русия, остават неразкрити. Съмнителни хора заемат високи постове, все още е висока смъртността по пътищата, а екстремизмът продължава да прониква в руското общество, цитира "Независимая газета" констатации на президента Владимир Путин, който вчера говори пред ръководството на вътрешното министерство в Москва.

Независимо от успехите ведомството още не е развило целия си потенциал, изтъкна държавният глава.
Вчера Путин уволни 10 високопоставени генерали от правоохранителната система - от вътрешното министерство, Следствения комитет и Федералната служба за изпълнение на наказанията, както и шефовете на полицията в три руски провинции. Не бяха посочени причини. В тази връзка обаче медии припомниха серията от арести на висши служители от руското правораздаване миналата година, свързани с подозрения в корупция.

"Независимая газета" пише, че президентът е дал вчера на министерското ръководство ред указания - полицията да работи по-активно на улицата, да укрепва по-специално сътрудничеството с гражданското общество, да действа още по-твърдо в борбата с екстремизма, да отделя повече внимание на превенцията на престъпността.

Вътрешният министър Владимир Колоколцев съобщи положителни статистически данни за работата на ведомството, но призна, че още е рано да се говори за коренна промяна в досегашната ситуация в борбата с икономическата престъпност и корупцията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Азиатска ***.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия,никога не имало,няма и няма да има престъпления и престъпници.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента в Русия се говори на руски и турски...Ердоган е там днес...Обсъждат енергийни проекти, да търгуват със собствени валути и др...днес бг чака новината ся да го напише друг и тя да цитира па на готово. Хи хи хи
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До укаАбе вие троловете на Атака не би ли трябвало да мразите Ексон Мобайл. Все пас тази кампания е собственост на Рокфелер.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПълни глупости. Виждал ли си в Москва в петък на гарата какво става. Напълни са се със всякакви дегестанци, чучки и дръпнати. Половианта не говорят руски.
41
2
 
2
 
! Отговори
НАТО НИ ПАЗИ преди 7 години
ама като гледам не успяло много. Оня ден пак ми откраднаха мечтата за по-добър живот в ЕС
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ МИ ПУКА КОЛКО МИНУСА ЩЕ ПОСТАВЯТЕ В РУСИЯ СЕ ГОВОРИ НА РУСКИ ДОКАТО В ПОВЕЧЕТО СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕС ОСНОВНО НА АРАБСКИ И ТУРСКИ
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в сравнение с русия сме по-зле вижте статистиката
38
4
 
6
 
! Отговори
ука преди 7 години
не ми пука за престъпността в русияпроблема е че ексон мобил вчера преговаря с путин и не е спрял работа в русиясеверен поток 2 си върви унгария вчера принуди ЕС да и одобри 2 нови руски реактора добавка - нова централаа ние се гърчим от санкциите заради нашите гербави и продажни мекотеланачело с мазното банкянско ц.ига.не
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКОТО И МИНУСИ ДА МИ СЛАГАТЕ СЕ ТАЯ ЕС СЕ РАЗПАДА И ЩЕ ЖИВЕЕТЕ С ДЖАГАЛОСТАНЦИТЕ ОТ АФРИКЬ
36
5
 
5
 
! Отговори
ПУТИН ХУБАВ ЛОШ преди 7 години
се опитва да възстанови РУСИЯ след колониалното управление на куклата на САЩ ЕЛЦИН. Полека полека успява. За съжаление за 27 г уж в правилната посока не виждам нещо НИЕ да сме прокопсали. Даже сега ще затръшнат портата и към Западна Европа. Само такива с много пари - нищо че са крадени ще са добре дошли там. ТУК на ТЕРИТОРИЯТА ще се строят лагери за пакистанци за да не смущават съня на МЕРКЕЛ
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога путинофилите ще разберат, че на олигархичното джудже изобщо не му пука за Русия? Власт и пари-това е!
34
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 7 години
Какви червени *** ви гонят, мили интелектуални инвалиди. Истината си е истина, независимо от мен и вас. В България колко процента от престъпленията се разкриват, а? 35-40% !!!!А хората вече дори не подават оплаквания за по-дребните кражби, защото знаят, че е загуба на време. По селата разкриваемостта е НУЛА, наказаните са НУЛА!!!!! Ето ви официалната стакмистика за България: "През 2013 г. разкриваемостта е била малко над 37%..." За Щатите числата са подобни. Точка.
33
3
 
6
 
! Отговори
В РУСИЯ преди 7 години
е като навсякъде след ЦВЕТНИТЕ ПРЕВРАТИ в Източна ЕВРОПА. Страна на ОЛИГАРСИ, бандитизъм, ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, наложен от ПРЕДАТЕЛЯ ЕЛЦИН, който никога не изтрезня и честни обикновени хора като нас, които си гледат семействата и се мъчат да оцелеят. След ПОМОЩТА от САЩ у нас е същото. Любо ПЪПКАТА с 2 имота на РИВИЕРАТА, МАФИЯНСКИ с индулгенция от съда, ПЕЕВСИ - последна истина от ТВ и преса, а ДОН ТИКВАТА - целуват му ръка в стил КРЪСТНИКА
32
3
 
7
 
! Отговори
ПО ТРУП КАТО СОРОС преди 7 години
как да плюе човек.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тактиката на червените *** е много яка. Значи като се напише някаква не лицеприятна истина за Русия започват да хулят целия останал свят. Видиш ли в Русия е много зле обаче еди къде си е още по зле.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 50% от престъпленията в Русия неразкрити........................А у нас престъпленията са на 100% неразкриваеми щото са все на наши хора!
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха ха ха ха . Ами сега руските *** как ще плюят по Сорос. Щом Путин признава за 50% значи са около 90 %. И това е в държава където полицейщината е начин на мислене.
28
5
 
6
 
! Отговори
В АТЛАНТА 95% преди 7 години
ч.ерни - бандитизма - 50% от младежите в банди. В Голямата ябълка има квартали, дето нормален човек не стъпва. Някои граждани през целия си живот там нито веднъж не са били. Не смеят. Въпреки хвалбите и интересните ТВ сериали реално 80% от убийствата в САЩ са НЕРАЗКРИТИ. Никой не се занимава с престрелките между бандите, а викат нека се избиват едн друг
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпника от Кремъл отдавна и разкрит 100%, но още не е предаден на Трибунала в Хага.