Ердоган се закани: Холандия ще си плати!

Холандия пък с опит да деескалира конфликта с Турция
12 мар 2017 15:15, Александър Попов
128
Ердоган се закани: Холандия ще си плати!
Марк Рюте. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Холандия ще си плати за това, че жертва отношенията със съюзник в НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Ердоган каза, че Турция ще предприеме ответни мерки след изгонването от Холандия на турската министърка на семейството и социалната политика. Турският президент определи като "безсрамно" отношението на холандските власти към министърката Фатма Бетюл Саян Кая.

"Със сигурност те ще си платят и ще разберат какво значи дипломация. Ние ще ги научим на международна дипломация", заяви Ердоган в реч на церемония по връчване на награди в Истанбул, съобщава Ройтерс.

Турският президент посочи, че уместно е обвинил холандското правителство в "нацизъм" и "фашизъм", защото "само този тип режими биха забранили на чуждестранни министри да пътуват в страните им", отбелязва АП.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Мислех, че с нацизма е свършено, но не съм бил прав. Нацизмът е жив в Запада", заяви Ердоган.

Той благодари на Франция, която позволи на турския външен министър да говори днес пред турски граждани в град Мец.

След безпрецедентната дипломатическа свада между Холандия и Турция, холандският премиер Марк Рюте каза днес, че ще положи всички усилия за "деескалация" на конфликта с Анкара, който той нарече най-лошият, който страната му е изпитала от много години, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Никога досега не съм се сблъсквал с нещо подобно, но ние искаме да да бъдем по-разумната страна. Ако те продължат да ескалират конфронтацията, ние ще трябва да отговорим, но ще направим всичко, което е по силите ни, да свалим напрежението", каза Рюте.

Анкара заплаши Холандия, че ще отговори по "най-твърд начин", след като на двама турски министри не бе позволено да говорят в Ротердам пред местни турски емигранти и да правят политическа агитация сред тях.

"Турция е горда страна, Холандия е горда страна. Ние никога не можем да поддържаме отношения при заплахи и изнудване от този род", каза Рюте, който е в тежка надпревара с антиислямския политик Герт Вилдерс за парламентарните избори, които трябва да се състоят в Холандия в сряда.

Премиерът каза, че неговата страна е в правото си да блокира турски митинги на своя територия, тъй като те представляват заплаха за обществения ред. В Холандия живеят около 500 000 турски имигранти и техните деца. Повече от тях имат двойно гражданство и имат право да гласуват и в двете страни, припомня Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: ТурцияХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
3
 
! Отговори
аз ли? преди 7 години
интересно къде го тоя ЕС в момента и защо мълчи като ощипана МОМА.ЕЦ е свърталище на еврон .г .ове това е.На БГ ме им е мястото в този съюз.от този ес само и единствено се краде в момента от всичкииии
62
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, когато холанците обиждат България и холандси политици наричат българите с какви ли не ободни епитети, България навежда глава и още повече си сваля гащите да се дупи на гейовете, но Турция не е България.
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган си е свалил гащите и всичките триполови му се изредиха изотзаде, но той ще вземе твърди мерки, а бюзюка му олабен .
60
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност злобните гейчета нямаха никаква причина на пречат на турчина да участва в мининга, това си беше чисто турска работа, всеки има право да гласува в чужбина. Застрашавали обществения ред, какво застрашава, преди избори се правят митинги, а парадите на хомосескуалистите които никой не знае защо парадират не застрашават реда? Сега ще видят холадските гейове кон боб яде ли, Ердоган ще им избие зъбите.
59
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не слагайте турското население в Холандия (или Германия) и арабеските под един знаменател, защото ставате за смях! Едните нямат нищо общо с другите. Турците са цивилизовани, работливи, предприемачески настроени и безпроблемни. Така, че този конфликт е в ущърб и за двете държави. Но за разлика от турския дерибей, който прилага анадолска диктатура от 16 - ти век, Холандия е законова държава и хората си прилагат и спазват законите, и никой и нищо не може да ги накара да не го правят!
58
2
 
8
 
! Отговори
nl eu преди 7 години
Abe ko si igrayete s tiya aziatski zombita,biyte im suta ot eu i edno zdravo embargo togavo reco driga pesen ste zapee.
57
3
 
13
 
! Отговори
тя преди 7 години
Ердоган е силен с армията си и с Истанбул и Босфора ! Прав е Жериновски , няма ли го Истанбул , няма я и Турция!
56
4
 
17
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Германия да си вземе бележка докато е време.
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холански самолети нарушават въздушното пространство на суверенна Сирия излитащи от Турция и бомбардират Господ знае какво там.Имат ли разрешение на легитимното правителство на суверенна Сирия и на кого служат,на ционисткия план за Средния изток?За`каква "демокрация"става дума,Оруелска?
54
9
 
9
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До АнонименОсвен това Путин е злопаметен и отмъстителен*!Но и достатъчно търпелив и умен да преглътне обидата за момента в името на стратегическите цели.Когато дойде обаче подходящия момент и даже случилото се е почти забравено,си го връща с лихвите!Както се казва:"Забавя, но не забравя".Докато Ердоги е първичен и затова си пати.*като всеки с ев.рейска кръв
53
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандия не бомбардира ли в Сирия?Беше ли поканена от Сирийското правителство?
52
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРИН Без да съм фен на Ердоган,в случая е прав,но ти не си ли член на съюз,който води агресивни терористични войни за велик"Израел"срещу суверенни държави базирано на лъжи?
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПатриотХристиянството в Европа не се унищожава от Турция,истинските унищожители са тези,които прокарват законите ,които по измамен начин отричат християнството и те са тези,които отвориха портите за инвазията на скоро може би милиони африканци и араби.
50
4
 
11
 
! Отговори
?! преди 7 години
До Марк Рютее кого да подкрепя разумният цивилизован човек в подобна ситуация - брадясал антипод на Ататюрк, крякащ с див вой "акбар, акбар" върху керемидите и заплашващ всички околни с всевъзможни кръвожадни безумия в някакви сатанински амбиции
49
5
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Този същият - подкрепящият Ердоган, днес пита дали сме подкрепяли човека който преди години бил казал, че българите всички си какво си... Ами правилно е казал човека, вече 20 години само ни крадат тези пумияри, но всеки плаща рано или късно.Иначе ти защитник *** "турската демокрация", кой предлагаш да подкрепим - обезумелият ти лидер Ердоган, който открито се намесва в българската вътрешна политика без свят, а рече като недо.бана жена как му били спрели несъобразяващата се делегация??? Алоу?!
48
6
 
14
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Ердоган безумний сочи Амстердама паки вика:"Търчете,хвърляйте бомбите!"И ордите тръгват с викове сърдитии "Аллах акбар" въздуха разпра.Нидерланд отвърна:"Яжте ни *!"
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Презира или не Путин е блестящ дипломат и прави това,което е правилно и добро за защита на Русия.При такива лидери няма"биене на шут".
46
5
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До АнонименБъди сигурен,че Путин презира Ердоган!Просто му трябват Проливите и турския енергиен пазар!Променят ли се нещата-ще им бие шута!
45
8
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Вече е късно европейските държави трябваше задружно да прогонят селджуците и другите анадолски племена от Европа и Константинопол пак да бъде християнски град
44
6
 
21
 
! Отговори
мелница преди 7 години
Той Ерду...плашеше преди години и Израел....Подскачаше, врякаше истерично.Накрая нищо..Така ще е и, с Холандия.При нас е по неприятното....