Ердоган се закани: Холандия ще си плати!

Холандия пък с опит да деескалира конфликта с Турция
12 мар 2017 15:15, Александър Попов
128
Ердоган се закани: Холандия ще си плати!
Марк Рюте. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Холандия ще си плати за това, че жертва отношенията със съюзник в НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Ердоган каза, че Турция ще предприеме ответни мерки след изгонването от Холандия на турската министърка на семейството и социалната политика. Турският президент определи като "безсрамно" отношението на холандските власти към министърката Фатма Бетюл Саян Кая.

"Със сигурност те ще си платят и ще разберат какво значи дипломация. Ние ще ги научим на международна дипломация", заяви Ердоган в реч на церемония по връчване на награди в Истанбул, съобщава Ройтерс.

Турският президент посочи, че уместно е обвинил холандското правителство в "нацизъм" и "фашизъм", защото "само този тип режими биха забранили на чуждестранни министри да пътуват в страните им", отбелязва АП.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Мислех, че с нацизма е свършено, но не съм бил прав. Нацизмът е жив в Запада", заяви Ердоган.

Той благодари на Франция, която позволи на турския външен министър да говори днес пред турски граждани в град Мец.

След безпрецедентната дипломатическа свада между Холандия и Турция, холандският премиер Марк Рюте каза днес, че ще положи всички усилия за "деескалация" на конфликта с Анкара, който той нарече най-лошият, който страната му е изпитала от много години, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Никога досега не съм се сблъсквал с нещо подобно, но ние искаме да да бъдем по-разумната страна. Ако те продължат да ескалират конфронтацията, ние ще трябва да отговорим, но ще направим всичко, което е по силите ни, да свалим напрежението", каза Рюте.

Анкара заплаши Холандия, че ще отговори по "най-твърд начин", след като на двама турски министри не бе позволено да говорят в Ротердам пред местни турски емигранти и да правят политическа агитация сред тях.

"Турция е горда страна, Холандия е горда страна. Ние никога не можем да поддържаме отношения при заплахи и изнудване от този род", каза Рюте, който е в тежка надпревара с антиислямския политик Герт Вилдерс за парламентарните избори, които трябва да се състоят в Холандия в сряда.

Премиерът каза, че неговата страна е в правото си да блокира турски митинги на своя територия, тъй като те представляват заплаха за обществения ред. В Холандия живеят около 500 000 турски имигранти и техните деца. Повече от тях имат двойно гражданство и имат право да гласуват и в двете страни, припомня Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: ТурцияХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демоничните кукловоди взеха решение за гилотионирането и разчленяването на Сирия,като Турция трябваше да изиграе решителна роля,припомняме,че Турция представлява нато.Вместо това Ердоган се опитва с Путин да нормализират отношенията си=анатема за сатанистите!!!
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато една страна се унижава умишлено дипломатически никога не се гледат ефектите-тълпи и фойерверки,те са гювеч за хранене на тези,които не обичат да мислят и крещят зад компютърите внушени им лозунги от демоничните кукловоди.Какво направи Ердоган за да стане всичко?Ами преди няколко дни имаше много плодотворна среща с Путин в Москва и въпреки политически различия,решения се взеха за интензивен полит.диалог,конкретни стъпки в сферата на икономиката,съвместен фонд за 1млрд.долара,вдигане санкциите срещу турските строителни компании в Русия и пр.
41
8
 
22
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Като гледам в скоро време ще се броят на пръсти страните,с които Турция на Ердоган не е скарана!То бива курназлък,ама да си в конфликт с всички си е скудоумие и фанатизъм!Тоя ще подмине и Ким-овете от Северна Корея....
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47Ха сега си представи че Русия е наш съюзник! Да го ду у у ат цялата ***. Ще го схванете но късно. Не че няма да се случи, то е вече на път...
39
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
холандците да направят като бай тошо,еднопосочна екскурзия за всички които не им харесва там
38
5
 
2
 
! Отговори
evet преди 7 години
tozi referandom, e za celıya svat may, i niye pravim izbor sega prıyatel ili vrag!!!!!
37
2
 
1
 
! Отговори
Tapiri преди 7 години
Ruski muski 4ove4nosta e vajna. ne al4nata uzurbiralata Ob6tnost ( demonirala) za vlast
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролчета,днес е неделя нямате ли почивен ден или парите си ги бива......
35
4
 
12
 
! Отговори
To преди 7 години
Tazi turska kolonizacia triabva da bade ograni4ena rano ili kasno
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво предвижда устава на НАТО ако някоя държава нападне своя съюзничка? Кипър 2
33
10
 
37
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Какъвто народа такива и управниците му! Още си живеят в ерата на Отоманската. Хаха. Хората вече гледат към Марс и към автономни коли и изкуствен интелект, а те Аллах акбар. Шебеци. Приземяване ще има, приземяване
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този съюз наречен НАТО ще ни пази ли от Турция?
31
3
 
0
 
! Отговори
fessss преди 7 години
До Анонименprocetı zakonite i6te raxbere6
30
5
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До коментар 25,Приятелю, неудобно ми е да ти напомня че България Е във военен съюз с Гърция. Казва се НАТО. Жалко, че толкова хора изразяват одобрение към подобна идиотия.
29
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще направи Реджо на холандците? Ще им пръ дне на дедо вия ли???
28
9
 
5
 
! Отговори
tc преди 7 години
holanda 6te ili ne6te dupe 6te dade....ili na turciya ili na teroristite
27
5
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
По повод коментар 23 от мен,Въпрос към тези които цъкат минуси:Не сте съгласни с фактите (проверете ги) или с това че ви подавам тема за размисъл карам ви да мислите)?Тъй като проверих фактите преди да ги напиша явно е второто.Извинявайте за опита ми да ви насоча към непривични дейности.
26
3
 
45
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Ориенталското диктаторче съвсем загуби връзка с реалността...Интересно как ще си плати Холандия???? Може би Ердо се кани да изгони хилядите холандски гастарбайтери работещи в Анадола???
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съюз между светски православни държави имащи общ враг. Има исторически прецедент когато сме натривали носа на *** без руска военна помощ и това е първата балканска война.
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес вече спряха кинтите на пуйкия по редица предприсъединителни програми на ЕС. Нямала напредък пуйкия.