Ердоган се закани: Холандия ще си плати!

Холандия пък с опит да деескалира конфликта с Турция
12 мар 2017 15:15, Александър Попов
128
Ердоган се закани: Холандия ще си плати!
Марк Рюте. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Холандия ще си плати за това, че жертва отношенията със съюзник в НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Ердоган каза, че Турция ще предприеме ответни мерки след изгонването от Холандия на турската министърка на семейството и социалната политика. Турският президент определи като "безсрамно" отношението на холандските власти към министърката Фатма Бетюл Саян Кая.

"Със сигурност те ще си платят и ще разберат какво значи дипломация. Ние ще ги научим на международна дипломация", заяви Ердоган в реч на церемония по връчване на награди в Истанбул, съобщава Ройтерс.

Турският президент посочи, че уместно е обвинил холандското правителство в "нацизъм" и "фашизъм", защото "само този тип режими биха забранили на чуждестранни министри да пътуват в страните им", отбелязва АП.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Мислех, че с нацизма е свършено, но не съм бил прав. Нацизмът е жив в Запада", заяви Ердоган.

Той благодари на Франция, която позволи на турския външен министър да говори днес пред турски граждани в град Мец.

След безпрецедентната дипломатическа свада между Холандия и Турция, холандският премиер Марк Рюте каза днес, че ще положи всички усилия за "деескалация" на конфликта с Анкара, който той нарече най-лошият, който страната му е изпитала от много години, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Вчера холандските власти не позволиха на двама турски министри да правят предизборна агитация в Холандия за предстоящия в Турция референдум за конституционни промени.

"Никога досега не съм се сблъсквал с нещо подобно, но ние искаме да да бъдем по-разумната страна. Ако те продължат да ескалират конфронтацията, ние ще трябва да отговорим, но ще направим всичко, което е по силите ни, да свалим напрежението", каза Рюте.

Анкара заплаши Холандия, че ще отговори по "най-твърд начин", след като на двама турски министри не бе позволено да говорят в Ротердам пред местни турски емигранти и да правят политическа агитация сред тях.

"Турция е горда страна, Холандия е горда страна. Ние никога не можем да поддържаме отношения при заплахи и изнудване от този род", каза Рюте, който е в тежка надпревара с антиислямския политик Герт Вилдерс за парламентарните избори, които трябва да се състоят в Холандия в сряда.

Премиерът каза, че неговата страна е в правото си да блокира турски митинги на своя територия, тъй като те представляват заплаха за обществения ред. В Холандия живеят около 500 000 турски имигранти и техните деца. Повече от тях имат двойно гражданство и имат право да гласуват и в двете страни, припомня Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: ТурцияХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Холанди трепери!!!!!!!!
82
1
 
1
 
! Отговори
Имигрант преди 7 години
ТУРЧИН КАЗВА ЗА ГЕРМАНИЯ.ЕДИН ЛЮТ ПИПЕР НЯМАТ!
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35 георги:статистическите ти факти са верни,но не е вярно това което ще стане на практика.
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандия ще клекне пред ердоган,както обама ,меркел и путин.
79
1
 
1
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Па дека са онеа дека сакат мигранте бе,? Они знаат ли ко ши стане коги мигрантете станат повеке от назе? Они, политиканьете ши побегнат преди нази ей! Народо требе да мисле ей, и най-много младоците, дека остаиа *** и тате си сами!
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да ви *** у холандците кво търсят 500 000 рез.ани при вас бе да не би сви.рки да им правите на ре.заните ч.ворове? Евах ви макята холандска !
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По коментарите си личи колко ганювчета работят за турски патрони в запада.
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандецът се усети, че му е опрян дебелият и взе да дава заден.
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите мият чинии в чужбина, защото държавата я управляват некадърници-сринаха икономиката,енергетиката, продадоха печеливши предприятия, други разрушиха. Два милиона няма в България и още има безработица. Абсурдна държава!
74
2
 
20
 
! Отговори
Тервел преди 7 години
Крайно време е Европа да врътне всички кранчета на анадолците,дано се усетят,че са нагазили в киреча.Няма как да вървят към диктатура,да вкарват забрадените пингвинки в университетите и държавната администрация и едновременно да се правят на модерна държава и икономика.Вкараха 1000 журналиста и 10 000 университетски преподавателя в затвора и били демокрация, а холандците фашисти?Тия мустакатите само, ако ги изтрещиш с голямата сопа по главата започват да схващат че има и чуждата гледна точка.
73
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 7 години
тоа ердохан или не знам там къф, да не се заканва много-много, че да не изхвърлят сънародниците му от Холандия, че и от Германия. Не се ли сеща, че това може да стане много "блиц", и то с 'любезното съдействие' на коренното население. А като се стоварят 5-6 млн. тюрки в Туркия, може и жив да го одеркат...т
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двойното гражданство в Холандия е възможно в доста особени случай. Интересно как половин милион турци са се сдобили с него.
71
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 79 преди 7 години
Не българите не мият чинии в турските кръчми в Чужбина. Чиниите ги мият турските роми, които не знаят чуждия език и са принудени да слугуват на турци.Българите, които знаят езика на държавата получават заплатите на местните инженери, лекари, програмисти.Но в момента е по-изгодно да си програмист в България, отколкото на запад.
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата тази врява от турска страна ни показва, че трябва колкото се може по-скоро да отменим двойното гражданство за хора, които не са родени в България, не са плащали от поне 10 години данъци в България и не знаят български език
69
3
 
15
 
! Отговори
грешка ефенди марш преди 7 години
Ердоган изтрепа маса народ в турция... Но тук се обърка жестоко. Това е една от държавите на богатите евреи - ниската земя. Това е края на този ***!Сега ще видите как се защитава родина!
68
2
 
19
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Май сте си повярвали,че може да заповядвате на някого!Смешници!С какво сте толкова незаменими,че всички с вас да се съобразяват?Лошото е,че някои от вас дето България ги е изучила и тук работят накрая са най-неблагодарни!Но това е присъщо за анадолския манталитет-забиват нож само в гръб,защото не им стиска!
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората в нормалните държави са казали - два мандата, не повече! Ако ще Христос да е, два мандата и да си ходи! После нещо се случва с хората и те полудяват. Явно това е характеристика на биологичния ни вид, все така става. В началото управляват добре, въздигат държавата, явно са добри политици. Но на третия мандат просто полудяват...За примери освен Ердоган всеки може да се сети.
66
3
 
6
 
! Отговори
bg turcin netherland преди 7 години
До Анонимен-Mnogo se lijes ti umniko minaha tiya vremena,bg grajdanite imat pravo na rabota i to zakonno u vsaka dirjava v eu.Ne sme kato amudjite haylazi,mosenittsi,sosialciyi i sarlatani.Bilgarskiya grajdanin e rabotliv i obrazovan covek oki.
65
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците още веднъж показват на света какви са ***.
64
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите в Европа стоят много по-долу от турците, всеки турчим, пакистанец, арабин е с много по висок социален статус в западна Европа от мизерните презряни българи които само мият ресторантите и магазините на турците а сега ги сложиха на втора скорост, всички им се подиграват и им плюят в лицето.