Германия втвърди тона за агитацията на Турция

Всеки, който обижда Германия подлежи на съдебно преследване
Обновена: 12 мар 2017 22:42 | 12 мар 2017 21:41, Александър Попов
254
Германия втвърди тона за агитацията на Турция
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза днес, че има "явни ограничения", ако турски министри искат да агитират сред имигрантите в Германия, предаде Ройтерс.

Изявлението на Де Мезиер е знак за втвърдяване на тона на германското правителство в спора между Турция и държави от Европейския съюз.

Той каза, че не подкрепя министри да извършват агитация в Германия.

"Трябва внимателно да се обмисли дали да се налага забрана за влизане. Но има ограничения - явни ограничения, например наказателният кодекс: ние имаме разпоредби в нашия наказателен кодекс", заяви Де Мезиер по телевизия ARD.

"Всеки, който обижда Германия или нейния конституционен ред и я осмива по злобен начин, подлежи на съдебно преследване. Това поне би било ограничение", каза той.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече холандците "нацистки останки, фашисти", след като Холандия не позволи на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да пристигне със самолет на нейна територия, за да говори на митинг в Ротердам.

Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.

Отделни местни власти отмениха миналата седмица няколко планирани прояви по съображения за сигурност, но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: ГерманияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
12
 
13
 
! Отговори
Rush преди 7 години
Всъщност с турците си приличаме доста.... Голяма част от тях са за Ер ***, друга част от турците, по-малка за съжаление, искат светска Турция. Ние българите сме по същия начин - по-голямата и необразована част си иска "Бай Тошо", другата част иска светска България....
128
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй де, Ястреба от всичко разбира само дето не е раждал.
127
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, в Турция продължават опитите мъж да роди, Ястреба първи кандидат!
126
1
 
10
 
! Отговори
аа преди 7 години
", но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург."Немците се опитват с добро, но тъпите *** не разбират.
125
1
 
6
 
! Отговори
Тимерланд до Ястреб преди 7 години
Хм,не очаквах такива думи от човек сложил си флагът на република Турция за аватар,към основателят на тази република,гн.Ататюрк.Одеве забрави да вметнеш,че също така може българите да са тюрки...навярно защото не ти останаха дни от седмицата.Лека вечер.И да не забравя,тюрки нямат нищо общо със турци.
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 175 И АКО СЕ ОТЪРСИ ОТ КЕМАНИЗМА КАКВА ЩЕ Е ПРОГНОЗАТА ЗА КУЛТУРА, Писменост.....
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С действиятя си Ердоган бавно и стабилно се отделя от Европа.
122
0
 
8
 
! Отговори
Тимерланд до Ястреб преди 7 години
Ее,интересно,нещо ново за мен.А какво ще кажеш за сегашната политика на президент Ердоган и не противоричи ли тя със политиката на основателят на Република Турция,гн.Кемал Ататюрк ?
121
0
 
6
 
! Отговори
До Ястреб преди 7 години
Чичо ястреб, я кажи по колко стотинки ти плаща Местан, за да тролваш по форумите в 5 сутринта.
120
1
 
2
 
! Отговори
Тимерланд до Ястреб преди 7 години
Аха,странно.Очаквах ,че по-рано,някъде около последната Руско-Турска война.Тогава истинските турци се прибрали от където са,а останалите ?А останалите,е останали са,нямало е къде да се върнат,защото от никъде не са дошли.Та не обиждай хората,щото не се знае какъв си.
119
7
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До Тимерланд до Ястреб89'а.
118
16
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Докато "лошите" турци ви опазиха културата, езика и религията непокътната. 95% от християнските религиозни сгради в българия са построени по време на османското управление, като много от тях са финансирани от хазната или от местни бюрократи на империята! Но сега ясно разбирам каква колосална грешка са направили дедите ми! Горките са ви изтърпели цели 500 години, докато в днешно време само за 7 години, 7 милиарда хора около света пропищяха в един глас от 7 милионното племе българско!
117
10
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До българинТака е, цялата Америка е пропита с християнската култура. Както и цяла Европа и пр. места, където се е разпрасранило хрисиянството. Ако куманазите не бяха ви промили мозъците с измислената ви история, българите щяхте да сте поне мъничко наясно, че християнизирането на българите стана по много "културен" начин, където близо половината население на тогавашна българия си остави главата на дръвника!В С. Америка "културните" християни изтребиха 100 милионното туземно население!
116
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 7 години
И само за последно ще те посъветвам да престанеш да обиждаш народа и държавата ни, да не стане тъй, че наистина да те намери някой !
115
0
 
2
 
! Отговори
Тимерланд до Ястреб преди 7 години
Респект за добрият ти български пиле.Та кога каза сте се върнали в Турция ?
114
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 7 години
Цяла Америка е пропита от християнската култура, пренесена от испанците, и в последствие от дфруги европейски държави. Избити са такива, които са избрали предишния дивашки начин на живот, и са повели войкна срещу неминуемо настъпващата цивилизация ! Ако наистина си толкова интелигентен, за колкото се мислиш, би трябвало да го проумяваш !
113
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 7 години
България Е! държава, и то най-старата в Европа, съществуваща от създаването си на същото място и със същото име ! Това е така, колкото и да ти е неприятно, ***, а за сегашното лошо състояние сте виновни именно вие с няколковековното културно и духовно подтискане, което сте наложили тук ! Така че хайде млъквай, че вече взе да вониш !
112
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 7 години
Скастрен яс,треб загубен, християнските завоеватели поне са носили култура, а не духовна изостаналост и дивашки порядки като вас ! И само да ти припомня, че ако през 14-ти век България не е била така разпокъсана, твоите предци щяха да видят Европа през крив макарон ! Върви и научи как на вашите им се причувало край Одрин "По пет на нож", когато българските войници викали "Напред на нож" ! То иначе сто срещу един е много лесно, и после да се правиш на велик !
111
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Турците нещо пак взеха много да рипат ! Може би наистина е дошло време Константинопол отново да си стане Константинопол !
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бъдещето на България, е доста по-розово от това на Турция в момента. Ти явно ги гледаш работите през турски очила.