Германия втвърди тона за агитацията на Турция

Всеки, който обижда Германия подлежи на съдебно преследване
Обновена: 12 мар 2017 22:42 | 12 мар 2017 21:41, Александър Попов
254
Германия втвърди тона за агитацията на Турция
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза днес, че има "явни ограничения", ако турски министри искат да агитират сред имигрантите в Германия, предаде Ройтерс.

Изявлението на Де Мезиер е знак за втвърдяване на тона на германското правителство в спора между Турция и държави от Европейския съюз.

Той каза, че не подкрепя министри да извършват агитация в Германия.

"Трябва внимателно да се обмисли дали да се налага забрана за влизане. Но има ограничения - явни ограничения, например наказателният кодекс: ние имаме разпоредби в нашия наказателен кодекс", заяви Де Мезиер по телевизия ARD.

"Всеки, който обижда Германия или нейния конституционен ред и я осмива по злобен начин, подлежи на съдебно преследване. Това поне би било ограничение", каза той.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече холандците "нацистки останки, фашисти", след като Холандия не позволи на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да пристигне със самолет на нейна територия, за да говори на митинг в Ротердам.

Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.

Отделни местни власти отмениха миналата седмица няколко планирани прояви по съображения за сигурност, но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: ГерманияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ястреб ОсманлиятаБлагодаря, но не благодаря! Никой не ви е канил, а още по-малко искал тука. Винаги сте били и винаги ще си останете, една от най-варварските империи съществували някога, нямащи за цел нищо друго освен плячкосване и изнасилвне. Пепел ти на езика за думите които си написал. Алах ще те накаже.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее свободата и патриотите от ПКК!
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ястрeб ОсманлиятаКъдето рeзак е стъпал, е унищожил всико. Камък върху камък не е построил. Рeзака е безполезен ***. 500 г. османските варвари не са развили нищо друго освен насилието. Култура 0, строителство 0. Скоро обаче идва възмездие за турците и най-сладкото е, че те самите го желаят, с тоя *** начело на стадото им.
106
0
 
3
 
! Отговори
V . Katzolanis преди 7 години
До Ястреб ОсманлиятаAi gamisu , nama da stane vaseta , ste ima boi skoro vreme !
105
1
 
6
 
! Отговори
до 134 от славянин преди 7 години
Много яко ти издиша ''демократичната логика'' - ако Русия беше слаба отдавна нямаше да съществува, такава огромна територия с такива огромна природни богатства винаги е била, е и ще бъде непреодолимо изкушение за хиените и чакалите!
104
2
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
До АнонименСъжалявам но от турчин не мога да се обидя.Не съжалявай бе, защо се жалиш. Ако искаш се обиждай, на турците изобщо не им дреме дали се обиждаш или не, още по-малко им дреме за твойте жалейки, съжалявай и си жалей за каквото си искаш, какво си взел да се обясняваш за твойте жалейки.
103
0
 
5
 
! Отговори
до 121 от славянин преди 7 години
Вторият фронт го откриват на 6 юни 1944 с десанта в Нормандия, не през 1943-та и го откриват точно от страх от Червената армия, а не от хитлеристката!
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм безкрайно обективен. Дадох доста факти за боеспособността на Хитлер и САЩ. Ти освен ,че си влязал някъде... друго не чухме :)) Няма и да чуем. Стотинки вземат само *** като тебе, не обосновани хора , като мен :)
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интересува мнението ти за Русия или за друга военна сила. Независимо от пристрастията си е добре да си обективен. Така че си взимай мижавите стотинки за плюене срешу Русия и изчезвай.
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като са прегазили всички без да слизат , какво ми обесняваш , защо били в топ 3 Германия :)) Сам си отговори , защо са там.Пак за Русия няма какво да коментирам повече - слаба тактически, оръжейно, научно.
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съжалявам но от турчин не мога да се обидя. Все едно да се обидя на гнида или червей. Стъпкваш, убиваш и продължаваш. Никой българин не заслужава да си отиде от тоя свят преди да е убил поне една гнида. И не че е кой знае колко голям подвиг...просто една гнида...
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои са им четирите посоки, бе ***. Пак ти повтарям - вземи и чети. Единствената посока е Русия. Във всички други посоки не е имало съпротива. До Париж стигат без да слязат от танковете и моторите си. Единстврната съпротива, която срещат е в Сърбия. С армията на Тито и безбройните партизански отряди. Сащ оказват на Русия материална подкрепа и затова руснаците благодарят. Но във войната се включват чак през лятото на 1943- та година. Австрия и Чехия съшо са прегазени за седмица без никаква съпр
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интересува какво е казала Ванга, нито световните конспирации. С просто око виждам, че на тази планета още е рано да се вдигат междудържавните граници, да се устройват наддържавни съюзи и правителства. Просто не сме на едно и също ментално и морално ниво. А бих добавила, че маори и индианци сигурно са по-етични от мюсюлманския свят, така че не е до икономическо или политическо развитие. Мирът е мъдрост, която не всички притежават.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 122: Май теб те мъчат българските комплекси, май нещо доста сме те обидили през 1989 г. Като гледам сън не те хваща.
95
0
 
4
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
МИЛА РОДИНО .ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ!
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Осман:И теб ли те изгониха от Холандия? Поне спри опиятите, че май зле ти действат
93
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИНА преди 7 години
БОЯТ НАСТАВА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ -ЕТО ГИ БЛИЗО НАШТЕ ДУШМАНИ.КУРАЖ ДРУЖИНА ВЯРНА, СГОВОРНА -НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ PАЯ ПОКОРНА.БИЙТЕ, БРАТЯ, БОГ Е С НАС, ВРАЖА ПОРОДА -БОЙ ЗА ЧЕСТ И СВОБОДА, ЗА МИЛА РОДА.О, МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА,ЗЕМЯ СИ КРАСНА, РАЙСКА ГРАДИНА.
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да ми пишете минуси историята не можете да промените. Фукате се с глупостите само пред разни неуки тинейжъри. Отворете интернет и прочетете историята на ВСВ. Още не е забранено. Както и да мислите с главите си. Ако има нещо в тях.
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз по неук от тебе не знам за ВСВ. Германия се бие на 4 посоки + Африка. Той ми говори къде влязал :) Смешнико даже Русия официално е благодарила н САЩ за доставени танкове и оръжие + самолети , за да атакуват по източния. САЩ влизат в Германия с над 5к самолета и над 30 дена правят на сол всичко в Германия. Ти от къде си учил история от руската библиотека ли??? САЩ като мятаха Атомни бомби, Хитлер караше реактивни самолети и бомби, Русия какво правиш е?
90
1
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИНА преди 7 години
СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ,СРЕЩУ НАРОДА ОТОМАНСКИТИ БЪЛГАРИТЕ ПОВЕДИ!ДОГДЕ Е МЪНИЧКА ЗМИЯТА,ЕЛАТЕ ДА СЕ СЪБЕРЕМ!С КРАКА ДА Й СТРОШИМ ГЛАВАТА,СВОБОДНИ ДА СЕ НАЗОВЕМ!ДА СТАНЕ ЛЕВА НАШ БАЛКАНСКИ,ОТ НЕГО ВЯТЪР ДА ПОВЕЙ,ТА ПОЛУМЕСЕЦ ОТОМАНСКИПОД ТЪМЕН ОБЛАК ЗАТЪМНЕЙ!ДА СИ РАЗВИЕМ ЗНАМЕНАТА,ДА СВЕТНЕ НАШАТА ЗЕМЯ,ДА СИ ПРОСЛАВИМ ИМЕНАТА,ДА ГИНАТ ТУРСКИ ПЛЕМЕНА!