Германия втвърди тона за агитацията на Турция

Всеки, който обижда Германия подлежи на съдебно преследване
Обновена: 12 мар 2017 22:42 | 12 мар 2017 21:41, Александър Попов
254
Германия втвърди тона за агитацията на Турция
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза днес, че има "явни ограничения", ако турски министри искат да агитират сред имигрантите в Германия, предаде Ройтерс.

Изявлението на Де Мезиер е знак за втвърдяване на тона на германското правителство в спора между Турция и държави от Европейския съюз.

Той каза, че не подкрепя министри да извършват агитация в Германия.

"Трябва внимателно да се обмисли дали да се налага забрана за влизане. Но има ограничения - явни ограничения, например наказателният кодекс: ние имаме разпоредби в нашия наказателен кодекс", заяви Де Мезиер по телевизия ARD.

"Всеки, който обижда Германия или нейния конституционен ред и я осмива по злобен начин, подлежи на съдебно преследване. Това поне би било ограничение", каза той.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече холандците "нацистки останки, фашисти", след като Холандия не позволи на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да пристигне със самолет на нейна територия, за да говори на митинг в Ротердам.

Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.

Отделни местни власти отмениха миналата седмица няколко планирани прояви по съображения за сигурност, но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: германияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците могат да имат много военни технологии но да не забравяме че са турци.....Да това им е най-страшното оръжие.Предизвиква рядък дрисък у ганювчета. Събужда 500 годишни комплекси.
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Земи малко се образовай. Аман от неуки ***. А имаш и гугъл под ръка. Втотия фронт срещу Гетмания, Сащ и Англия го откриват през лятото на 1943- та година. 10 месеца преди края на ВСВ. Руснаците са вече на границата с Германия. И го откриват не за друго, а защото ако не го открият Русия ще прегази цяла Европа. Така както прегази Европа през 1812- та. И превзе Париж.
87
12
 
3
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
ХА ХА .БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ НЯМАТ НИ ЕДНА СПЕЧЕЛЕНА ВОЙНА.НИЩО АГАТА Е БЛОГОСКЛОНЕН .ЩЕ ВИ ПРЕДПИШЕ И НА ВАС НЯКОЯ ПОБЕДА ЗА ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ СЪС ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ ГЕРОИ И ИСТОРИЯ.ХЕЙ ЖАЛКИ.....
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най смешни са ми такива с фалшивата история. Алооо след атаката на Хитлер Русия остава без ВВС , няма кораби , няма подводници, няма нищо.Ако Хитлер не трябвше да се бие със САЩ и Англия на западния наешли кога щяха да излязат от Сталин град? След 50 год :) Да не говорим че първия с реактивен двигател на ВВС-а щеше да обикаля Русия и да гърми, където иска. ***. Ако войната беше само Германия - Русия .... Много щяха да закъсат рашките това не е Турция.
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците могат да имат много военни технологии но да не забравяме че са турци.
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че влязоха почти до Москва - влязоха. Ама как излязоха е по интересно. Отвори в тубата клипа на немската армия превзета при Сталинград. Пуснаха ги да минат през цяла Москва и се точиха с часове. 6 милиона жертви са дали немците във Вт. св. война. И ги изравниха със земята. Добре, че беше Сащ с плана Маршал да ги закрепи след войната.
83
2
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 7 години
Ама за ВСВ ли говорим? Аз мислех, че за сега става дума. Защото сега германската армия е някаква пародия.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора не му се връзвайте, и не му отговаряйте на тоя платен ***, който пише с главните букви. Оставете го без внимание.
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 110ВСВ се видя ,къде са Германия и къде другите. За няколко месеца влязаха почти до Москва.Не те знам ти къв разбирко си ама тук говорим за акъл и факти,а не листи с кой колко бомби имал. Войната не е само оръжие има много други неща,които много държави , не са доказали още че владеят.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ъурчин да го уплашиш е достатъчно да го ошамариш и е готов.
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турски ***. Скараха ви със САЩ.Сега на ход е да ви сритат със Европа и да ви изолират .Следващият план е да ви надъхват колко сте велики и каква велика сила сте ,ама още не сте го осъзнали . Що още не сте си върнали бившите османски провинции. И ска4ате със затворени о4и във въл4ият капан дето ви го готвят от поне 100 год.Защо нямаме армия ,много просто ние сме примамката и при4ината за възкръсването на КОНСТАНТИНОПОЛ МЕ4ТА НА ВСИ4КИ РУСКИ ЦАРЕ . Анадъмо прости ми анадолци
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти забрави Русия. Много пъти са се опитвали да я прегазят, но съвсем неуспешно. Само, че Ердо да не се надява на помощ. Путин може и да търгува с него. Няма пръста да си мръдне да го спасява.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 107Само като видях Германия сред топ 3 и ми стана ясно, че и ти си в топ 3 на "разбирачите".
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГошоНе си мисли, че като си слагаш български ник и не е ясно какъв си, а сега изчезни странно как под новини за Турция излизате все Гошовци и се чудите какви сте, като защитавате Ердоган айде сменяй ника и пиши наново *** вмирисан.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как се казваше оня сирийски град от 3000 души дето го превземаха 6 месеца?...Ал Баб се казваше.Да 6 месеца го превземаха 300 бойци от специалните им части.
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само три армии има, от които трябва да внимава цял свят.САЩ, Германия и Япония. Доказали са се.Гръцката армия е много силно оборудвана, няма много лесно Турция да влезе там. А и забравяте Израел 5тата най въоръжена сила в света и постоянно в бойна готовност заради мангаалите около нея.
73
7
 
7
 
! Отговори
до нестор преди 7 години
тъй наречените византийци заслужават да им разместим керемидите радикално.200 години сеч и палежи из нашите храмове и се еееее родила днешната велиика гръцка история.в старите ИМ книги пише-Зевс,бога на варварите.................демек бога на българите.Търсете,четете и мислете,кой се бъзика и манипулира българите.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Armagedonза какво са му тия митинги изобщо - да види фатма път, или да създава проблеми където ги няма? референдумът му и без тях е сто процента сигурен след шоуто с пуча, абсолютна власт и медиите всички само за него работят.
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви 80 милипна, бе! Вземи се събуди! От тях 30 милиона са кюрди. Да не мислиш, че ще си мръднат пръста за Турция. Дори ще подкрепят враговете на Турция с голямо удоволствие. Големи фукни със скапаната си армия, как се казваше оня сирийски град от 3000 души дето го превземаха 6 месеца?
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НесторЗа какво са ни византийци бе човек,на българина му трябва да му замирише на кръв и тогава ще стане каквото ще стане. Тъй или иначе отдавна не сме воювали нека кажат нещо накриво зурлатите на мен лично ми е даже скучнo.