Германия втвърди тона за агитацията на Турция

Всеки, който обижда Германия подлежи на съдебно преследване
Обновена: 12 мар 2017 22:42 | 12 мар 2017 21:41, Александър Попов
254
Германия втвърди тона за агитацията на Турция
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза днес, че има "явни ограничения", ако турски министри искат да агитират сред имигрантите в Германия, предаде Ройтерс.

Изявлението на Де Мезиер е знак за втвърдяване на тона на германското правителство в спора между Турция и държави от Европейския съюз.

Той каза, че не подкрепя министри да извършват агитация в Германия.

"Трябва внимателно да се обмисли дали да се налага забрана за влизане. Но има ограничения - явни ограничения, например наказателният кодекс: ние имаме разпоредби в нашия наказателен кодекс", заяви Де Мезиер по телевизия ARD.

"Всеки, който обижда Германия или нейния конституционен ред и я осмива по злобен начин, подлежи на съдебно преследване. Това поне би било ограничение", каза той.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече холандците "нацистки останки, фашисти", след като Холандия не позволи на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да пристигне със самолет на нейна територия, за да говори на митинг в Ротердам.

Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.

Отделни местни власти отмениха миналата седмица няколко планирани прояви по съображения за сигурност, но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: германияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99. Какви компромиси, какви пет лева? Компромис правиш, когато има срещу себе си цивилизован, човек или държава. Ако турците непрекъснато се държат като диваци и не зачитат законите на държавата, където живеят трябва твърдо да се поставят на местата им. Подадеш ли им пръст те ти захапват ръката до лакът.
68
3
 
9
 
! Отговори
Нестор преди 7 години
До Анонимен 96България и Гърция (Византия) нямат загубена война и битка когато са воювали заедно ! И за времето си е имало страшни истории и техника на врага
67
3
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Айде сега . Много задълбахме темата. Самата Германия и част от елита , не оспорва правото на агитация , но споделя че в момента е нежелателно да се нагнетъява напрежение и заради имигрантите.А Холандия и изобщо Бенелюкс са като придатък на Германия.Затова е тази неразбория около агитацията.Но ако има добра воля винаги има и правилно решение.Напук на другите проблема не се решава,защото всички са избираеми,и едните и другите.Така че компромиса е задължителен в случая и е в интерес на двете страни
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.....Ето, че и Германия застава на страната на Турция и осъжда варварския фашистки акт.
65
10
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
За 94Кво значи не си мисли ,че сте недосегаеми бе ***!!?? Кои ние? А по- долу беше изредено ,защо Турция ще продължава да поставя ултиматуми и да отправя изисквания към ЕС.Многочислена армия , развити и модерни технологии, дронове,безпилотни изтребители,ядрено оръжия , голям брой далекобойни ракети и пълна бойна готовност .Факти които показват ,че Турция е опасна особено за нас
64
9
 
7
 
! Отговори
Нестор преди 7 години
До Анонимен130 000 сме напълно достатъчно за да начупим канчетата на анадолските диваци и да им секнем всеки мерак за неоосманизъм , а като гледам май и Холандия ще се включи .
63
1
 
5
 
! Отговори
за Гошо преди 7 години
Недей предизвиква съдбата само не си мисли, че сте недосегаеми войни се водят с акъл а не само с оръжия. С един дрон ако трябва ще вляза други въпроси имаш ли ?
62
1
 
1
 
! Отговори
До некаква гарга там преди 7 години
Добре че няма сериозни хора тук, че нали знаеш няма нищо анонимно в интернет. Ще те издирят и смажат като...извинявам се щях да обидя *** като ги сравня с турци
61
3
 
15
 
! Отговори
пфффф до ястребчето преди 7 години
пишеш добре на НАШАТА азбука,живееш на нашата земя и се правиш,че не си получил нищо от България?!?!?!явно си промит мозък.Бас държа,че ако си изследваш ДНК-то,ще си изядеш ноктите от срам,че си ПЛЮЛ по родата си.В турция има много повече БЪЛГАРИ,от колкото баш турци в България.Знам,че пак ще се из а каш по темата,но истината няма как да се скрие и понякога е болезнена.айде със здраве.
60
3
 
3
 
! Отговори
за 87 преди 7 години
Дорде сме в НАТО не се бой, тъкмо редица държави ще имат редкия шанс да отърват от зурлатите, а пък НАТО точно сега има нужда от враг, че да се сплоти а турците от една хубава демокрация че да влязат в пътя най-сетне.
59
0
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
До Гошо. Чак пък да ти извади рамото!!!??? Не е чак толкова силен откатът на Калашника. :)
58
1
 
17
 
! Отговори
Нестор преди 7 години
Турските наглеци станаха прекалено агресивни ! Радев веднага да отива в Атина и да договаря обща отбрана с византийците , няма време !!!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВсе по-силен, а дюзата му все по-рахлабена като тропне по масата и ще напълни шалварите.
56
2
 
12
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Браво на Германия: така се подхожда към наглец,който идва в дома ти за да го обере а после иска и правила да ти налага!
55
5
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Е тва са убийствени глупости,тоя по-долу счупи ***! Абе,ти някога стрелял ли си с калашник,откатът ще ти извади рамото!Кви бомби не уточни ,ще предположа ръчни гранати ,които нито можеш да закупиш лесно,нито ще пренесеш през границата .Това с отровата дори няма да го коментирам .Трябват ти огромни ,количества и достъп до водно-пречиствателните станции,не като да отровиш селсият кладенец.Не се дърви мишко,щото само турските гранични кучета ще те изядат преди да си си изкарал ръката от гъ*за!
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е станал толкова силен,че като се напъне ще разтресе тоалетната!
53
3
 
12
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Ердоган стана точно като Путин- нарича "фашисти" всички,които не играят по спуканата му гайда!
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големата турска армия с още по- големата им техника. Смех! Един сирийски град от 3000 човека го превземахте месеци наред. Силни сте само на приказки. Колко ви плаща Ердо да сипете кал по форумите?За Османчо знаеме, че не му стигат парите за пиячка и е готов да плюе и за жълти стотинки.
51
1
 
16
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Ердоган няма подкрепа в европейската част на Турция и в големите градове. Подкрепят го в Анадола и неграмотните. Затова за него е важно да си осигури подкрепа от гастърбайтърите. А цирка с външния враг е толкова изтъркан че не знам дали някой вече се лови на тия глупости. Всеки диктатор търси удобен външен враг за да си осигури вътрешна подкрепа.
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но въпреки ислямизацията на Континента ислямските канони няма да се задържат според Ванга и Нострадамус. Религиите ще залязват. Последно ще залезе Исляма. Европейци и Азиатци ще се размият. Ще станат една раса. Марс ще обяви независимостта си от Земята. "марсианците" всъщност ще бъдат преселници от Земята. Ще се появят болести, технологи, други измерения и същества...ние ще сме два метра под земята.