Германия втвърди тона за агитацията на Турция

Всеки, който обижда Германия подлежи на съдебно преследване
Обновена: 12 мар 2017 22:42 | 12 мар 2017 21:41, Александър Попов
254
Германия втвърди тона за агитацията на Турция
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза днес, че има "явни ограничения", ако турски министри искат да агитират сред имигрантите в Германия, предаде Ройтерс.

Изявлението на Де Мезиер е знак за втвърдяване на тона на германското правителство в спора между Турция и държави от Европейския съюз.

Той каза, че не подкрепя министри да извършват агитация в Германия.

"Трябва внимателно да се обмисли дали да се налага забрана за влизане. Но има ограничения - явни ограничения, например наказателният кодекс: ние имаме разпоредби в нашия наказателен кодекс", заяви Де Мезиер по телевизия ARD.

"Всеки, който обижда Германия или нейния конституционен ред и я осмива по злобен начин, подлежи на съдебно преследване. Това поне би било ограничение", каза той.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече холандците "нацистки останки, фашисти", след като Холандия не позволи на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да пристигне със самолет на нейна територия, за да говори на митинг в Ротердам.

Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.

Отделни местни власти отмениха миналата седмица няколко планирани прояви по съображения за сигурност, но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: германияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
25
 
! Отговори
? преди 7 години
Предполагам, че и нашето законодателство предвижда санкции в случай, че някой обижда България.Защо тук не се трият коментарите, в които България бива описвана с обидни думи, също и българите като цяло, и българската жена биват обиждани с най-долни ругатни.Но ако се напише нещо неприятно за едни други, не само се трият коментари, но се и блокират коментатори!
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По- голем гамен от Ердо още не се беше раждал. Само Тиквата му е конкуренция.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия мека към пущуните. Солидарна със Шарлитата. Твърда към професори оспорващи Холкоста. Твърда към Турция,мека към ПКК.
6
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче някакви гaмeни да развяват руски знамена на Копринка одобряваш.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааааааааааааааа- хахахахааааааааа!Дойчовци! Почнаха ли да ви се отварят очите? И за видите змията в пазвата?Все повече държави втвърдяват тона си към Турция троловете им реват, че получили международна подкрепа..Щом не ги плюеш директно, значи ги подкрепяш!
4
0
 
25
 
! Отговори
SS преди 7 години
Арбайт махт фрай
3
4
 
43
 
! Отговори
край преди 7 години
Не разбирам овчедушието-толерантност да търпиш чужди тълпи да развяват знамена на чужда държава по площадите ти. Не мога да си представя митинг на турци в София с байраци на Турция. Като толко си я обичат да се товарят на вехтите мерцедеси с големите бохчи и кадъните и вън от Европа.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Скоро кьпеците ще бъдат ритнати от всички нормални държави в ЕС , да видим сега султана дали ще нарече отново немците фашисти.
1
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зиг гросмути, аре по полека с приказките. От утре яко бачкане и по малко пичи на?масали, ferstain! ГерманиСтан. Ха ха ха.