Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!

Чавушоглу смята, че Холандия не иска силна Турция
12 мар 2017 11:11,
182
Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!
Снимка: Reuters

Министърът на външните работи на Турция обеща десетократно отмъщение на нидерланското правителство, предава Anadolu Agency.

"Каквито и стъпки да предприемат, ние ще предприемем десетократно повече действия. Не се страхуваме, но това което те правят е наистина нечовешко", заяви Чавушоглу в интервю за телевизия TRT, предаде "Фокус".

Още по темата

Външният министър на Турция подчерта, че правителството на Нидерландия действа антиимигрантски и антимюсюлмански в по-голяма степен дори от лидера на крайнодясната "Партия на свободата" Герт Вилдерс.

Относно мотивите за това Чавушоглу изтъкна: "Защото те не искат стабилна, силна и по-свободна Турция".

В ранните часове на неделя министърът на финансите на Турция заяви, че "фашисткото" решение на нидерландските власти за депортиране на министъра на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая от страната ще остане в историята като черно петно, пише вестник Daily Sabah.

Според финансовия министър на Анкара начинът, по който нидерландската полиция е третирала Фатма Бетюл Саян Кая, е неприемлив, добавяйки, че действията на местните власти провокират ислямофобия.

Междувременно Фатма Бетюл Саян Кая е излетяла с частен самолет от германския град Кьолн в посока към Истанбул, след като по-рано нидерландските власти я ескортираха до границата с ФРГ, предава Anadolu Agency.

В Кьолн турският министър бе придружавана от генералния консул на Анкара в рейнския град Хюсеин Емре Енгин. Самолетът, с който тя отпътува за родината си, бе предоставен на министъра на младежта и спорта на Турция Акиф Чаатай Кълъч за участие в редица събития в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
31
 
! Отговори
user преди 7 години
Никой няма право да се меси във вътрешната политика на страната.
72
3
 
25
 
! Отговори
user преди 7 години
Ердоган явно голям го вади ама мек, защото се репчеше и на Путин ама ...
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя, Франция вече си е поислямчена, малко им остава Парижката света Богородица да се обзаведе с минаре! Четвърт Магреба и част от Африка вече са префасонирали Париж от вътре. Но иначе православието им мътело водата, ти да видиш!
70
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците нещо объркаха Западна Европа с България :)
69
9
 
42
 
! Отговори
Доволен преди 7 години
А,чудесно се развиват нещата!Европа най-после започва да проглежда за истинската същност на Турция!Неща,които ние си ги знаем от 640 години...."Съжителството" с тия хич не е благотворно!Иначе да се заплашва ЕС си е пълна пр.остотия-направо рязане на клона,на който седят!
68
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не иска силна Турция управлявана от терористи!! Когато терористите като Ердоган и неговата пасмина изчезнат тогава може да се говори за диалог и разбирателство с Турция
67
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Върни на Ердоган всички мустакати Европейци с по едно байрече ГЮЛЕНИС и му гледай сеира на тоз турчин повярвал си.
66
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слон в стъкларски магазин. Вредят си и това е от осъзнато чувство за малоценност. Няма страна, която да не признава икономическата и военна сила на Турция, но има ценности - да се съобразяваш, че не си сам в този свят. Това е истинското лице на намеренията на турските политици за Европа, същата, съдеща ни за нетолерантност. Те не искат да са част от чуждите общества, това е политика на завладяване отвътре.Правят демонстрация, че са на всеки километър и как примитивите ще искат султан!
65
4
 
29
 
! Отговори
666 преди 7 години
Само слабият плаши с отмъщение
64
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те Саддам и Кадафито също мислеха да отмъщават , но не им стигна времето нещо.
63
13
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
След Русия и Путин най-много обичаме Турция и Ердоган. Стига да са приятели с Русия и да се репчат на Запада.
62
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам какво се случва на Холандия не ми се мисли на нас какво ще ни се случи, ако гъкнем на турция! Загазили сме го, яко!
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти Холандия не е мисли. Мисли за децата си в България. Ако са като тебе без топки.....
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малката Холандия и Меркел не ще я спаси както са спонсори на пкк ,ще ядат лалета
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам май си мачка меките кайсии :))
58
5
 
6
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Бай Реджеб съвсем като джуджака след като му свалиха самолета ,"Не забудим, не простим!", и след половин година пак се прегърнаха. Ще видим дали ще излезе по голям карезчия от Путин.
57
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо,не знаете ,от низкатата земя ,ще се извинят.Турция е богата ,та те 30 години вече не могат да я разорят и още нещо вяратаняма нищо общо .Пара ресурси и т.н.
56
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ma4kay Erdogane
55
4
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Путин се сдобри с Ердоган само защото отношенията му със САЩ и Европа се влошиха заради Украйна.Запада вече осъзнава тази грешка и е на път да се сдобрят с Путин с цел той да се дистанцира от Турция.Путин с охота ще приеме тази сделка защото на всички ви е известно че добрите му отношения с Ердоган са изкуствени! Турция няма да има и 1 приятел съвсем скоро.Ще бъде отлъчена и от НАТО.И си мисля че ще е по скоро отколкото всички очакваме.До 2-3 години.Което ще е предвестник за нейното Унищожение!
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Холандия ! Нито крачка назад...еврогейчетата май са по курназ от вас тука празнодумковци??? С кво ще отмъсти? Ще им спре туристите ? А дано ... България,ще ги посрещне : ) Ще спре турската стока ? А дано България и Румъния това чакат :) давай Мехмед спирай всичко недей само джафка.