Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!

Чавушоглу смята, че Холандия не иска силна Турция
12 мар 2017 11:11,
182
Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!
Снимка: Reuters

Министърът на външните работи на Турция обеща десетократно отмъщение на нидерланското правителство, предава Anadolu Agency.

"Каквито и стъпки да предприемат, ние ще предприемем десетократно повече действия. Не се страхуваме, но това което те правят е наистина нечовешко", заяви Чавушоглу в интервю за телевизия TRT, предаде "Фокус".

Още по темата

Външният министър на Турция подчерта, че правителството на Нидерландия действа антиимигрантски и антимюсюлмански в по-голяма степен дори от лидера на крайнодясната "Партия на свободата" Герт Вилдерс.

Относно мотивите за това Чавушоглу изтъкна: "Защото те не искат стабилна, силна и по-свободна Турция".

В ранните часове на неделя министърът на финансите на Турция заяви, че "фашисткото" решение на нидерландските власти за депортиране на министъра на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая от страната ще остане в историята като черно петно, пише вестник Daily Sabah.

Според финансовия министър на Анкара начинът, по който нидерландската полиция е третирала Фатма Бетюл Саян Кая, е неприемлив, добавяйки, че действията на местните власти провокират ислямофобия.

Междувременно Фатма Бетюл Саян Кая е излетяла с частен самолет от германския град Кьолн в посока към Истанбул, след като по-рано нидерландските власти я ескортираха до границата с ФРГ, предава Anadolu Agency.

В Кьолн турският министър бе придружавана от генералния консул на Анкара в рейнския град Хюсеин Емре Енгин. Самолетът, с който тя отпътува за родината си, бе предоставен на министъра на младежта и спорта на Турция Акиф Чаатай Кълъч за участие в редица събития в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте го този министер на снимката, дюнерджия 100%. Десет пъти щели да отмъщават? ОК, да им пръ///нат на холандските макарони 10 пъти и ще отмъстят. Така камиларите ще бъдат задоволени физически и душевно. И ще бъдат победители.
32
8
 
5
 
! Отговори
Дипломати нямат ли? преди 7 години
Чак до размяна на заплахи и обиди не бива да се стига, нито има смисъл която и да е от тези две държави да налага някакви санкции на другата.Просто да седнат и да се разберат в спокоен диалог. Винаги е възможно да се намери взаимоизгодно решение.
31
1
 
25
 
! Отговори
Евала преди 7 години
на холандците - прямо и точно! Не като нашите . Само яко навеждане ще спаси турция!
30
5
 
23
 
! Отговори
Грюгер преди 7 години
Ердоган и визирите му дали са чели за Холандския флот,народ и историята му? И да стигне до Холандия ще се върне, като Героя на Тодор Колев от филма "Господин за един ден" Идеее! :) Много мъка в Турция, жал ми е за народа му
29
2
 
11
 
! Отговори
НикойНямаНищоПротив преди 7 години
"... стабилна, силна и по-свободна Турция" -__________________________Само че, откакто е станала многоетнична държава, та чак до наши дни, Турция е най-стабилна и силна тогава, когато някой друг я използва за целите си. През Средновековието това са търговските гилдии на европейските евреи. Впоследствие, някои от най-силните капиталистически държави имат интерес Турция да не се разпадне и дори през отделни периоди помагат и в такъв аспект, че в Турция да има икономически подем.
28
2
 
30
 
! Отговори
Анкара преди 7 години
Ще отмъстим! Ще бомбардираме Амстердам с дюнери и дъвки Би Бибип
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя малко .. много малко по смотан от Джуджето.
26
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велика нация, велик народ измислил....ибрика, шкембе чорбата, чибука и приел мустаците за мъженственост. Да нападнат Холандия и да я превземат! Но, как да стигнат до Холандия? Ето въпрос на който се търси отговор. Но Ердо ще го намери, сигурен съм. Най-вероятно с камили. Бавно но сигурно. Анадолци!
25
3
 
30
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Подай на турчина пръст и ще те излапа целия. Бойкот на дюнерите и шиш кебапа хахаха
24
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-смешното е, че наричат "фашисти" и "нацисти" най-толерасткия народ в Европа.
23
3
 
28
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Турска лирадевалвираЕрдоГанчоТурция фалирва.
22
5
 
42
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 7 години
Крайно време е да се забрани гласуването за българи с двойно гражданство!!!! Това е гавра. Баста. Как така хора напуснали родината ще решават съдбините й?!
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете да ни занимавате с тия турци и холандци!!! Да се оправят сами!
20
5
 
43
 
! Отговори
гергана преди 7 години
гледай ги ти наглите фесове се разпореждат в чужда държава
19
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият ефект от цялата джабала ече Тюркието загуби и холандските туристи.
18
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще се случва и провежда на нейна територия, Холандия си решава сама! Никой няма право да наглее на територията на чужда държава, това турците не могат да го разберат!
17
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Му-ха-ха, ще отмъщават?? Ще спрат износа на ибрици, локум и броеници. После ще наемат бомбардировач от САЩ/Русия да метнат една бомба в Амстердам. Е, ако им се разреши. Може да кацат в Холандия, ако ги пускат изобщо и да се изпикаят на летището или границата. Може и да се изпъ//рдят в знак на протест но като ди свалят първо шалварите за да може пожарникарския маркуч да им измие зад//ците. Турчулята станаха за смях! Комплексиран народ с изперкал, самозабравил се диабетик. Смешковци!
16
6
 
40
 
! Отговори
ПП Атакларъ преди 7 години
Кажи им турци и повече не ги обиждай! Как ще отмъстят? Еничари ли ще пратят хахаха. С тоя манталитет са обречени.
15
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете да ни занимавате с тия турци и холандци!!! Да се оправят сами!
14
5
 
41
 
! Отговори
Грюгер преди 7 години
Очаквам турската лира да пада много! Ердоган вие на умряло,като вдовица... вероятно са на ръба на отчаянието, много мъка за светските турци... А, за коза с бежанците е, като граната в ръката,не знаеш кога ще ти гръмне... много мъка и срам за Турция...