На Острова очакват руски кибератаки

Те замислят всевъзможни мръсни номера, смята Борис Джонсън
12 мар 2017 18:00, Александър Попов
38
На Острова очакват руски кибератаки
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британска разузнавателна служба предупреди политическите партии да се пазят от възможни кибератаки и изтъкна твърденията, че руски хакери са се опитали да повлияят президентските избори в САЩ миналата година, предаде Ройтерс и БТА.

Националният център за киберсигурност, който е част от Центъра за правителствени комуникации, каза, че е писал на лидерите на политическите партии с предложение да им помогне да повишат компютърната сигурност, с което потвърди информация във в. "Сънди таймс".

"Вие сте наясно с отразяването на събитията в САЩ, Германия и на други места, които ни напомнят за възможните враждебни действия срещу политическата система на Великобритания", се казва в писмо от ръководителя на Националния център за киберсигурност Киърън Мартин.

"Атаките срещу нашите демократични процеси надхвърлят политическите партии и могат да включват нападения срещу парламента, офиси на избирателни райони, изследователски институти и групи за натиск и електронни пощи на отделни хора", се казва в писмото, цитирано от "Сънди таймс".

Националният център за киберсигурност заяви за Ройтерс, че е писал на партиите по въпроса, но не потвърди, че главната заплаха за киберсигурността е Русия.

Попитан дали това е така, британският външен министър Борис Джонсън каза: "Нямаме доказателства, че в момента руснаци в действителност участват в опити за подкопаване на нашите демократични процеси. Но наистина имаме достатъчно доказателства, че руснаците са способни да направят това. А няма съмнение, че те замислят всевъзможни мръсни номера", каза той по телевизия Ай Ти Ви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
19
 
! Отговори
к преди 7 години
Нека очакват и да имат страх
4
4
 
21
 
! Отговори
ами преди 7 години
Добре,че е Путин,та да има виновник!!!
3
3
 
22
 
! Отговори
isteria преди 7 години
главната заплаха за сигурността им е безпределната глупост и масовата истерия
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали заради тези смоттани англичани, щатите нападнаха Ирак. Щото уж имали оръжия за масово поразяване, според доклад на разузнаването им.Сега какво, искат да останат и без остров ли тези капоти?
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе изключете си компютрите най-накрая и мирясайте, щом толкова ви е страх от Русия.