Тревоги на Острова: Руска намеса на идните избори?

Имало риск от кибератаки, зад които стоял Кремъл
12 мар 2017 08:28,
35
Тревоги на Острова: Руска намеса на идните избори?
Снимка: архив Reuters

Тайните агенти от Правителствения комуникационен щаб (Government Communications Headquarters) на Великобритания призоваха за извънредна среща с политическите партии в страната, пише The Sunday Times.

Призивът идва, след като от въпросния щаб изпратиха предупреждение спрямо партиите, че има риск от руски кибератаки по отношение на предстоящите парламентарни избори, посочва "Фокус".

Източници от областта на сигурността коментират, че от Правителствения комуникационен щаб се отнасят спрямо отбраната на политическата система от чуждестранни хакери като „приоритетна дейност“.

Агентите се опасяват, че подкрепяни от Кремъл хакери могат да откраднат и пуснат в интернет вътрешни имейли или да публикуват поверителни бази данни с политическите възгледи на гласоподавателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
45
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Абе нали Русия е западнала и изостанала? Как така "пияните ватенки" ще слагат прът в колелата на най- високо разити технологично държави? Значи или не са толкова западнали и недоразвити, или както обикновенно вече по изборите - Търси се някой да му стоварят вината за протестния вот на хората срещу бандите тарамбуки и пингвини които докараха да ги храним. Те тези митични руски хакери вече се превърнаха в универсален caпун - всеки си измива ръцете с тях. После - Защо имало евроскептици! Е ще има!
7
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската *** не може да направи нищо градивно, но за сметка на това изпитва перверзно удоволствие да прави мpъcoтии на всички останали страни.
6
6
 
29
 
! Отговори
н преди 7 години
Браво на русия умни много и всички имат страх ха ха
5
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е западното обществено мнение да знае, че Русия е агресивна държава и понеже знае, че не може да настигне нормалните държави иска спъне тяхното развитие.
4
2
 
27
 
! Отговори
Шматароци преди 7 години
Като толкова Ви е страх , гласувайте с бюлетини и "нема се пУашите".
3
6
 
24
 
! Отговори
някоя си преди 7 години
Тия вече стават смешни. Пак руснаците ще им хакнат изборите. Да се чудиш, щом русите са толкова напреднали в технологиите и имат толкова излишни милиарди, за да се намесват по света и да слагат удобни за тях правителства, та щом умеят това, защо тънат в доста голяма мизерия?
2
4
 
37
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Да бе да знаете на руските хакери много им дреме за изборите .Вие ги изкарахте всемогъщи ,какво ли не успяханда хакнат.Русия е велика !!
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какви тайни ще открият хакерите. Колко пъти се е насрала днес изкуфялата кралица.