Заплаха за нощен клуб вдигна на крак полицията в Офенбург

Засилени са били проверките на автомобили
Обновена: 12 мар 2017 08:44 | 12 мар 2017 08:44,
5
Заплаха за нощен клуб вдигна на крак полицията в Офенбург
Снимка: архив Булфото

Полицията в германския град Офенбург, провинция Баден-Вюртемберг, проведе мащабна акция във връзка с „предполагаема заплаха за атака“, съобщава Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Като потенциална мишена е посочен популярен нощен клуб в града, уточниха от полицията, без да разкриват подробности за източниците на заплахата и нейния характер, отбелязва "Фокус".

Още по темата

В нощта срещу неделя присъствието на органите на реда в Офенбург бе увеличено чувствително, като на място бяха изпратени единици от различни части на провинцията. Засилени бяха проверките в превозните средства, които пътуват за и от града, отбелязват от редакцията.

Припомняме ви, че вчера бундесполицията в западния германски град Есен затвори търговски център заради конкретни данни за възможно нападение.

"Нашето разследване показа, че има заплаха в търговския център", съобщи полицията, но не уточни от какъв характер е терористичната заплаха.

Комплексът близо до центъра на града остана затворен за целия ден, посочва ДПА.

Германия е повишена готовност след ислямистките атентати във Франция и Белгия и след като тунизиец, на когото е било отказано убежище в Германия, се вряза с камион в коледен базар в Берлин през декември и уби 12 души, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
нормална реакция преди 7 години
До хонгилдонв следствие на баби и третополови брюкселски същества. Европа няма друга алтернатива за самозабравилите се.
3
0
 
6
 
! Отговори
Jurgen преди 7 години
Клети бежанци.
2
1
 
5
 
! Отговори
хонгилдон преди 7 години
Започва се.Европа ще се върне към истинските си ценности.Национализам,расизам,мания за величие и войнствен патриотизам.Не можем да си научим уроците по история?Времената го налагат?Човешка природа?Или просто ни доскуча?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплаха и за тримата Георгиевци, управляващи Грузия. Батуми вдигна ли се на бунт?