Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд

Турският президент обвини канцлера Меркел, че подкрепя терористи
162
Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заплаши Холандия с дипломатически санкции и заяви, че ще я изправи пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) заради наложената от Хага забрана за турски министри да говорят на митинги в холандски градове, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Ние ще накараме Холандия да отговори за случилото се. Ще направим всичко необходимо от гледна точка на дипломацията, включително налагане на дипломатически санкции", заяви Ердоган в ефира на турската телевизия "А Хабер".

Той увери, че Анкара ще се обърне към международни организации, включително към ЕСПЧ. 

В Ротердам "не пуснаха министъра в консулството, опитаха се да отворят вратата на дипломатически автомобил, обявиха извънредно положение два часа преди пристигането на министъра.
 
У нас извънредно положение може да обяви само парламентът, а у тях - кметството. Това е тяхното разбиране за Виенската конвенция, това е фашизъм, нацизъм, може да се каже неонацизъм", заяви Ердоган, цитиран от ТАСС.
 
Турският премиер заяви също, че Анкара ще преразгледа отношенията си с ЕС в контекста на перспективите за присъединяване към него.
 
Ердоган обвини германския канцлер Ангела Меркел, че подкрепя терористи на територията на страната си, съобщиха ДПА и ТАСС.
 
"Уважаема Меркел, Вие подкрепяте терористи", каза Ердоган в интервю, излъчено на живо по телевизия "А Хабер". Турският президент обвини също германската "държавна телевизия", че подкрепя "терористични организации" и води пропаганда срещу президентската система. Той не се впусна в подробности, но визира Кюрдската работническа партия /ПКК/, смятана от ЕС за терористична организация, но която често намира място в германските медии, отбелязва ДПА. 
 
"Германия най-безмилостно оказва подкрепа на терористите. Изпратили сме в Германия 4,5 хиляди досиета на терористи", каза Ердоган, имайки предвид членове на ПКК и на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, предаде ТАСС. "Меркел, ти подкрепях, храниш терористи. Ние предадохме 4,5 хиляди досиета, но по тях няма действия", добави турският президент. Той нарече "шпионин и терорист" арестуваният в Турция германски журналист от "Велт" Дениз Юджел. 
 
Ангела Меркел окачестви като "абсурдни" обвиненията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, според когото германската канцлерка "подкрепя терористи", заяви тази вечер нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от Франс прес.
 
"Канцлерът няма намерение да участва в конкурс по провокации", заяви Зайберт. "Тези обвинения са очевидно абсурдни", каза Зайберт в кратко писмено изявление, публикувано на фона на бурно напрежение между Анкара и няколко европейски страни. 
 
Ердоган разкритикува Меркел и за подкрепата й за холандския премиер Марк Рюте, след като Холандия отказа да допусне турски министри да агитират на нейна територия за предстоящия референдум за засилване на президентските правомощия в Турция.
 
Германските власти също възпрепятстваха миналата седмица провеждането на такива срещи, което разгневи Анкара. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
22
 
! Отговори
пиколо преди 7 години
хммм ... абе турците нямаха ли спад на туризма над 30% за миналата година ? тоя с тия приказки иска да си нулира туристическия бизнес сигурно :))) ... ще го карат на вътрешен сигурно ?
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо ми е аспирин ....Няма бре, на ти алиразин.
83
2
 
14
 
! Отговори
Георги преди 7 години
А знаехте ли, че Холандия е два пъти и половина по малка държава по територия от България!!!
82
1
 
28
 
! Отговори
Дост на крал Вилем преди 7 години
Тъй де, гейовете показаха, че са истински мъже, скръцнаха на Rдоган като свободни хора и бяха подкрепени от цяла Европа, а Бойко му се кланяше и му връщаше бягащите от режима хора, които ще изчезнат някъде там завинаги, като ги хващаше чак в Русе и ги водеше до Одрин. Жалка история. Гърците дори приеха бягащите от режима военни - въпреки че изглежда абсурдно грък да е добронамерен към който и да е турски военен.
81
5
 
15
 
! Отговори
дхтнвп преди 7 години
Свобода за Кюрдистан. Кюрдите от гозини се борят да се махнат от Турция.
80
3
 
21
 
! Отговори
ттттт преди 7 години
на тоя лолъо няма ли кой за му затвори устата? нещо се мисли за наполеон
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и сега манговците вадят цялата селскостопанска продукция на БГ-по селата българите са в пенсионна възраст.Всички ставаме хибридни общества, 3-то- 5-то поколение хибриди деградират, почват масови безредици и Апокалипсисът се случва-оцеляват 140000 ереи-така пише в Свещените книги, дето са преписвани една от друга.
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля е време за Туркекзит, ама от света. Какъв звучен шамар ги очаква фeсовете им е бедна фантазията. Предупреждаваха ги няколко пъти да се държат цивилизовано, ама те НЕ ще бъдем примaти...ами добре тогава, сега ще ядете хурката. ЕВРОПА СЕ СЪБУДИ!!!
77
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
До АнонименЕ, тогава ще ще се наложи манговците да вадят хляба! А дано, а *** надали!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М-да, след 20 години в Европа ще има резервати за бели хора.Въпросните ще са на изчезване.Какво да се прави, рано или късно палачинката се обръща.Българите не се бройте за бели.
75
2
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 7 години
а брато объркал си нещо да не си комунист.мустакатите хранят европа а не обратното.по данни отпреди пет години дюнерите в германия имат оборот 2 пъти по голям от оборота на веригата mc donalds в цяла германия..още един заблуден комунист в нета.МЯСТОТО ТИ Е В НЯКОЕ ТКЗС НЕ В НЕТА. ГРАЖДАНИН ДОЛЕН ....
74
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, изживяваме криза на европейската цивилизация.Времената са интересни.Кой ще е печелившият?-Обикновено, когато двама се карат, трети-печели.Аз гласувам за китайците.Белите мъже сте изчезващ вид.Все пак, по-добре китайци, отколкото индийци и пакистанци.
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам само мустакатите черни гейджуци ***. Прибирайте си дюнерджиниците от Европа и въс. Кво се обесняваш се едно те са при вас? Ходите по Европа да ви хранят ама мустаци бил велик. Да ви храни великия бе? Какво ходите там? Смешки.
72
3
 
6
 
! Отговори
Осман паша преди 7 години
Аз на султана му казах:-*** дай ще изколим 30 000 парчета, както преди 200 години правихме. Пък той прoст и вика: -не. Максимум 10 000 парчета..На сега си сърбай попарата от мързела си.
71
2
 
9
 
! Отговори
Осман паша преди 7 години
За жалост Ерджолан ага е толкова прoст, че не е усетил как вече светът му го е лъзнал до половина...другата половина след месец. Оффф не искам да си признавам, ама султана ни е пълен клоун!
70
0
 
1
 
! Отговори
До 84 преди 7 години
Е големи мъже сте бе:-):-):-)всички срещу един...Ама и вие сте прави и стего разбрали поне! Иначе не става нали...знаем го ние...:-):-):-)
69
0
 
6
 
! Отговори
Oсман паша преди 7 години
До Ястрeб ОсманлиятаНямам търпение султанът да спечели и след това Османия да я дисквалифицират от всички приходи.
68
3
 
5
 
! Отговори
BENNY BENNASY преди 7 години
АРМИИТЕ НА ИЗРАЕЛ, ГЪРЦИЯ, КЮРДЕСТАН, КИПАР, АРМЕНИЯ, ИРАН, ХЕЗБУЛЛАХ, БАШАР АССАД + ГРУЗИЯ И РОССИЯ -- ЩЕ ЗАВЛАДЕЕМ МАЛА АЗИЯ И ЩЕ РЕШИМ ВЪПРОСА СЪС ТУРЦИТЕ--ЗАВИНАГИ .
67
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До АнонименТурския народ, да прецени да ли подкрепя "ПРОГРЕСА" или "РЕГРЕСА"!
66
7
 
2
 
! Отговори
Ехо преди 7 години
разликата между ердоган и следващия премиер на бг е в това.че нашия премиер ще трепери пред брюксел за 200 млн евро за 5 години за тунела под шипка .за хемус за струма за ремонта на ндк за третия лъч или за подлезите на цариградско е че за агата тези пари са като за дюнер на третокласник в обеля..26 млрд .долара е похарчила турция за сирийските бежанци досега от началото на кризата в сирия.холандия ще съжалява съвсем скоро за грешката си....