Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд

Турският президент обвини канцлера Меркел, че подкрепя терористи
162
Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заплаши Холандия с дипломатически санкции и заяви, че ще я изправи пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) заради наложената от Хага забрана за турски министри да говорят на митинги в холандски градове, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Ние ще накараме Холандия да отговори за случилото се. Ще направим всичко необходимо от гледна точка на дипломацията, включително налагане на дипломатически санкции", заяви Ердоган в ефира на турската телевизия "А Хабер".

Той увери, че Анкара ще се обърне към международни организации, включително към ЕСПЧ. 

В Ротердам "не пуснаха министъра в консулството, опитаха се да отворят вратата на дипломатически автомобил, обявиха извънредно положение два часа преди пристигането на министъра.
 
У нас извънредно положение може да обяви само парламентът, а у тях - кметството. Това е тяхното разбиране за Виенската конвенция, това е фашизъм, нацизъм, може да се каже неонацизъм", заяви Ердоган, цитиран от ТАСС.
 
Турският премиер заяви също, че Анкара ще преразгледа отношенията си с ЕС в контекста на перспективите за присъединяване към него.
 
Ердоган обвини германския канцлер Ангела Меркел, че подкрепя терористи на територията на страната си, съобщиха ДПА и ТАСС.
 
"Уважаема Меркел, Вие подкрепяте терористи", каза Ердоган в интервю, излъчено на живо по телевизия "А Хабер". Турският президент обвини също германската "държавна телевизия", че подкрепя "терористични организации" и води пропаганда срещу президентската система. Той не се впусна в подробности, но визира Кюрдската работническа партия /ПКК/, смятана от ЕС за терористична организация, но която често намира място в германските медии, отбелязва ДПА. 
 
"Германия най-безмилостно оказва подкрепа на терористите. Изпратили сме в Германия 4,5 хиляди досиета на терористи", каза Ердоган, имайки предвид членове на ПКК и на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, предаде ТАСС. "Меркел, ти подкрепях, храниш терористи. Ние предадохме 4,5 хиляди досиета, но по тях няма действия", добави турският президент. Той нарече "шпионин и терорист" арестуваният в Турция германски журналист от "Велт" Дениз Юджел. 
 
Ангела Меркел окачестви като "абсурдни" обвиненията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, според когото германската канцлерка "подкрепя терористи", заяви тази вечер нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от Франс прес.
 
"Канцлерът няма намерение да участва в конкурс по провокации", заяви Зайберт. "Тези обвинения са очевидно абсурдни", каза Зайберт в кратко писмено изявление, публикувано на фона на бурно напрежение между Анкара и няколко европейски страни. 
 
Ердоган разкритикува Меркел и за подкрепата й за холандския премиер Марк Рюте, след като Холандия отказа да допусне турски министри да агитират на нейна територия за предстоящия референдум за засилване на президентските правомощия в Турция.
 
Германските власти също възпрепятстваха миналата седмица провеждането на такива срещи, което разгневи Анкара. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме кефи Вермахта,как ги отсвириха с 2 изречения! ХахахахаСельоо много смешен става вече, не му се вързаха. Остава и турския народ да разбере,че отива на лошо и край с него.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гepманистaн Убepалecедин умира 1000 се раждаме
43
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкак да нарича хора които прилагат нацистки и фашистки методи, завъртели са ти на баба ти шортите. Турция има право да ги съди ако не се извинят
42
5
 
8
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Шах и мат с пешката,в ролята на пешката малка Холандия,хахаха,на ти сега бежанци
41
6
 
4
 
! Отговори
Разбира се преди 7 години
Разбира се, че Германия и Холандия са фашисти и подкрепят терористите, защото подкрепят фашистката хунта в Куев. Хунтата, която е отговорна за смъртта на десетки хиляди невинни украинци.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Те тогава хвърлиха въдица под името "диктатори" и народите им се хвана на "въдицата" им. И ги свалиха. Но в Турция нещата са по различни... поради простата причина, че хвърлиха "въдица" ама нещо няма "шарани" да се хванат на въдицата"Изчакай, Ердото все още не е достигнал калибъра на Кадафи. Първо трябва да получи цялата власт след конституционните промени. След това диктаторът трябва малко да поотлежи, преди да му гръмнат "тапата".
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турция трбва да благодари на холандия, сега подкрепата към турското правителство ще се увеличи с 10%"Незнам дали тук ще повлияе, но те По скоро го направиха, заради тяхните избори в сряда. "За да спечелят повече гласове някои холандци, претпочетаха да развалят отношенията си с Нас" (Р. Т. Ердоган).
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мустака се усети как го завъртяха ама късно ,за това и първата му реакция бе да обвини Холандия в НАЦИЗЪМ,да ама на кой му пука,а е пуснал бежанец а са го наводнили със собствените му турски сънародници.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименвалетата си стоят, имаше 2-3 осмици европа ги обра и се зарадва, но играта тепърва започва :П
36
9
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Да, Саддам и Каддафи и те казваха истината в лицата на европейците и Сащ и Те тогава хвърлиха въдица под името "диктатори" и народите им се хвана на "въдицата" им. И ги свалиха. Но в Турция нещата са по различни... поради простата причина, че хвърлиха "въдица" ама нещо няма "шарани" да се хванат на въдицата...тук хората правят изводи от тях...И викат абе нали "диктаторите" ги няма вече там, защо сте в това положение сега!!! Затова този номер тук не важи и се затрудняват много...
35
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Турция, слава на Ердоган
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция трбва да благодари на холандия, сега подкрепата към турското правителство ще се увеличи с 10%
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как само го завъртяха а ? А си мислеше ,че държи Европа с коз бежанци,това е все едно да държиш четири валета на всичко коз и да те овътрят.Ердоган осъзна загубата си ,реакцията му го издава,слаб е и за това крещи като *** от Анкара по посока Европа
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган: ще ги размажа всички, кюрди, гюленисти, холандци и даже ще бия Меркел на канадска, само Володя да ми прати още водка.
31
9
 
4
 
! Отговори
ТурчинЪт преди 7 години
ако се стигне до съд напушените ще ги осъдят!
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той и Саддам много се ежеше, но после нещо увисна... Кадафито и той голям бабаит беше, примери много. Който си търси белята си я намира. Въпрос на време.
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган не владее интригата,как само го вкараха в интрига която загубиии,ах как боли,който нож вади от нож умира хахахах,ква стана тя а ,уж държеше коз а бежанци а му го набиха мъжката,на момента го отрязаха от пари за бежанците дори май той ще дава кинти,хахаха,на ход е Ердоган ама май няма ход
28
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 7 години
До 365Какъв държавник е този, като ще вкара Турция в пълна изолация?Не може да да се изживяваш като "султан" и да връщаш държавата си в 15 век!И не зная защо си мисли че ЕС няма аргументи срещу него?
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велики са англосаксонците,слаб Ердоган падна в капана,дори не може да разбере как го завъртяха като адана кебап на барбекю.Това не е скандал а игра във която мустака загуби.Помня навремето така скачаше и Кадафи е помним как завърши.Сега вече няма опция бежанска вълна,защото вълната може да бъде пренасочена към Турция,наад 15 милиона турци могат да бъдат експулсирани в Турция,а Ердо колко бежанци може да пусне към Европа ? ХАХАХАХА,слаб Ердоган със подредсвена реакция
26
18
 
6
 
! Отговори
365 преди 7 години
Не съм фен на Ердоган, но той е държавник с характер. Ще ми се и ние да имахме поне един като него. За съжаление от времето на Стамболов до сега не сме имали истински държавник.