Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд

Турският президент обвини канцлера Меркел, че подкрепя терористи
162
Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заплаши Холандия с дипломатически санкции и заяви, че ще я изправи пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) заради наложената от Хага забрана за турски министри да говорят на митинги в холандски градове, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Ние ще накараме Холандия да отговори за случилото се. Ще направим всичко необходимо от гледна точка на дипломацията, включително налагане на дипломатически санкции", заяви Ердоган в ефира на турската телевизия "А Хабер".

Той увери, че Анкара ще се обърне към международни организации, включително към ЕСПЧ. 

В Ротердам "не пуснаха министъра в консулството, опитаха се да отворят вратата на дипломатически автомобил, обявиха извънредно положение два часа преди пристигането на министъра.
 
У нас извънредно положение може да обяви само парламентът, а у тях - кметството. Това е тяхното разбиране за Виенската конвенция, това е фашизъм, нацизъм, може да се каже неонацизъм", заяви Ердоган, цитиран от ТАСС.
 
Турският премиер заяви също, че Анкара ще преразгледа отношенията си с ЕС в контекста на перспективите за присъединяване към него.
 
Ердоган обвини германския канцлер Ангела Меркел, че подкрепя терористи на територията на страната си, съобщиха ДПА и ТАСС.
 
"Уважаема Меркел, Вие подкрепяте терористи", каза Ердоган в интервю, излъчено на живо по телевизия "А Хабер". Турският президент обвини също германската "държавна телевизия", че подкрепя "терористични организации" и води пропаганда срещу президентската система. Той не се впусна в подробности, но визира Кюрдската работническа партия /ПКК/, смятана от ЕС за терористична организация, но която често намира място в германските медии, отбелязва ДПА. 
 
"Германия най-безмилостно оказва подкрепа на терористите. Изпратили сме в Германия 4,5 хиляди досиета на терористи", каза Ердоган, имайки предвид членове на ПКК и на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, предаде ТАСС. "Меркел, ти подкрепях, храниш терористи. Ние предадохме 4,5 хиляди досиета, но по тях няма действия", добави турският президент. Той нарече "шпионин и терорист" арестуваният в Турция германски журналист от "Велт" Дениз Юджел. 
 
Ангела Меркел окачестви като "абсурдни" обвиненията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, според когото германската канцлерка "подкрепя терористи", заяви тази вечер нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от Франс прес.
 
"Канцлерът няма намерение да участва в конкурс по провокации", заяви Зайберт. "Тези обвинения са очевидно абсурдни", каза Зайберт в кратко писмено изявление, публикувано на фона на бурно напрежение между Анкара и няколко европейски страни. 
 
Ердоган разкритикува Меркел и за подкрепата й за холандския премиер Марк Рюте, след като Холандия отказа да допусне турски министри да агитират на нейна територия за предстоящия референдум за засилване на президентските правомощия в Турция.
 
Германските власти също възпрепятстваха миналата седмица провеждането на такива срещи, което разгневи Анкара. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи една турскиня накара холандия да обяват Извънредно Положение! За часове в Ротердам и от др местности, и в Турция в холандското Консулство и Посолство се събраха хилади хора! Само заради една туркиня! В холандия имало турци, които са се гаврили с полицията по телефона след като им пускали турски маршове...
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заплаши Холандия с дипломатически санкции и заяви, че ще я изправи пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) заради наложената от Хага забрана за турски министри да говорят на митинги в холандски градове"Чудесно е, че Ердоган привлече вниманието на съда в Хага. Скоро трябва да му пратят "честитка".
23
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, дори Путин не смее да каже на Меркел всичко каквото мисли за нея. Евала на Ердоган, има топки!!!
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоганя осъзна че не може и няма как да изпълни критериите за влизане в ЕС и реши да вземе друг курс:типично по анадолски,с агресия и обиди и заплахи! Сега Европа ще разбере що за държава е това и Турция няма да види ЕС никога!
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакам с нетърпение да видя как Европейския съд за правата на човека осъди европейска държава по прищявката на един ненормалник :)
20
11
 
9
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
Сега е и момента на дост да се оплачат в ЕСПЧ заради забраната за агитиране на майчин език
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заплаши Холандия с дипломатически санкции и заяви, че ще я изправи пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) заради наложената от Хага забрана за турски министри да говорят на митинги в холандски градове"Хахаххах че те и нас постоянно ни "плашат" със съд заради забраната на пропагандирането на турски, ама не им се получава, защото заплахите им нямат правна стойност. Препоръчвам на холандците да не се огъват пред заплахите.
18
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do vsichki gyotverenidvulichieto na fashistkiq zapad e beter bezrodni rusofili
17
4
 
32
 
! Отговори
E преди 7 години
Този е пълно куку! А турския послсник в България като нарушава с действията си Виенската конвенция, може така ли? Хайде у лево!
16
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"тоя бай Доганьо много се пени, ще вземе да си докара някой здравословен проблем с подкрепата на някои агенти на едни организации..."Абе за вас, който казва истината в лицето на някой е пенлив разбрахме...ние нямаме депутати, които крадът козметика, които се кланят ту на ЕС, ту на Русия, ту на САЩ...ДА ПЕНИ СЕ, НЕ СЕ КЛАНИ И МАЗНИ, ПРЕДСТАВЛЯВА СТРАНАТА КАКТО ТРЯБВА...
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя бай Доганьо много се пени, ще вземе да си докара някой здравословен проблем с подкрепата на някои агенти на едни организации...
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя май не го слуша много главата ?
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всички интелигентни турци, които разбраха за какво става въпрос са вкарани в затвора.Емебан разчита на ниско образованите или неуки тарамбуки!"Ако искате да изпратим малко от тези интелекти да ги видите...Ще ви продадът още на първата възможност...в този смисъл си приличате, да видим кой кого ще навие първи...хи хи хи
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то стана турска сапунка вече, накрая социалната Фатма ще се окаже гюленистка и ще роди тайно от Гертю Холандски, избран да върти северните перки с гласовете на сюлимана по нареждане на "шефа" след ръчното преброяване на бюлетините в сряда
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като излязат от НАТО какво ? За всяко действие си има противодействие.Турция не е замислена от турците а от АНГЛОСАКСОНЦИТЕ КОИТО СА Я НАРЕКЛИ TURKEY-ПУЙКА,вероятно заради чудната им ориенталкска кухня /.Турция не е заплаха за никого ,тя е куклата на САЩ
10
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** никога няма да смени грамофона! българия няма се оправи и ще остане за ц...защото той никога не е правил правилни изводи и никога не е заставал в правилната страна...Винаги е имал конски очила...винаги угодия за него нема, и освен да говори простотии в нищо не е успял...А сори има първенство по мързел...
9
1
 
33
 
! Отговори
Lord Richard преди 7 години
Ердогане , още не се е родил тоя който може да победи целият свят ! И на нас не ни харесват много неща в ЕС , но си има някаква граница на поведение . Като искаш спираш дипломатическите връзки с Холандия и толкова , с малко и смислени приказки , ама с тези заплахи на осмокласник се излагаш !
8
3
 
28
 
! Отговори
1 преди 7 години
Всички интелигентни турци, които разбраха за какво става въпрос са вкарани в затвора.Емебан разчита на ниско образованите или неуки тарамбуки!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквам утре Ердоган да пусне една сочна сръбска псувня по адрес на Меркел, а тя да се направи, че й е харесало, а може и да не се прави.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Той не се впусна в подробности, но визира Кюрдската работническа партия /ПКК/, смятана от ЕС за терористична организация, но която често намира място в германските медии, отбелязва ДПА. "Влена той в подробности смешници...нали каза за стандовете в Берлин, как подкрепящите пкк в германия взимат подкупи от кюрдски бизнесмени там...защо не написахте тез работи пак!? БРАВО ЕРДОГАНЕ НА НИКОЙ НЕ КАЗВАШ ЕЙВАЛЛАХ!