Европа откровена към Турция: Срамота!

Парите за Анкара замразени, не правят реформи
13 мар 2017 19:28,
177
Европа откровена към Турция: Срамота!
Снимка: архив, Ройтерс
Европейската комисия определи като "срамота" обвиненията, които различни турски представители отправиха към Холандия, свързвайки я с нацизма и фашизма.
 
"Това е част от европейската история, която искаме да забравим", коментира говорител на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.
Още по темата
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу нарече Ротердам "столица на фашизма", след като холандските власти му отказаха да участва в предизборен митинг за референдума за промени в конституцията, насрочен за 16 април.
 
Турският президент Реджеп Ердоган пък нарече холандците "нацистки останки".
 
"ЕС призовава Турция да се въздържа от преувеличени твърдения и действия, които заплашват с по-нататъшно влошаване на ситуацията", настоя Еврокомисията.
 
Говорителят на Юнкер добави, че е национално решение кой може да присъства и какви митинги и шествия да се организират в страните членки.
 
"ЕС се гордее със свободата на изразяване, но решението за провеждане на митинги зависи от националните власти, които прилагат местното законодателство", заяви говорителят.
 
Той каза, че е проведена координация и с други европейски членки, но не можа да обясни, защото при това положение Франция позволи вчера митинг в Мец с участието на министър Чавушоглу. Според говорителя "става въпрос за национални и регионални особености".
 
Еврокомисията поясни, че не обмисля санкции срещу Турция за агресивното поведение към еврочленки и работи с всички сили за изпълнението на сделката за спиране на миграцията.
 
Говорител на комисаря за разширяването Йоханес Хан обаче потвърди, че Брюксел преразглежда решението си да финансира различни проекти в Турция заради липсата на реформи.
 
"Парите са обвързани с реформите, които Турция е обещала да прави", каза говорителката, заявявайки, че става дума за финансиране в областта на правосъдието. Докладът за напредъка на Турция към членството показал липсата на реформи и връщане назад, като ситуацията се влошила след опита за преврат.
 
ЕС е заделил за Турция като страна кандидат 4,5 милиарда евро до 2020 г. по предприсъединителните фондове.
 
Замразено е финансирането по проекти, свързани с утвърждаване на демокрацията, гражданското общество, върховенството на закона, основните права и икономическите и социални реформи, в очакване да се направи оценка дали то да бъде продължено.
 
В интервю за германски медии преди седмица Хан съобщи, че за 2 години от предприсъединителната помощ са преведени едва 167 млн. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сюлейман Сойлу - втория след Ердоган. Много по агресивен и млад. Спряган за наследник в партията ПСР в спор с арменски депутат в Меджлиса:Гаро Пайлан:"Вие изгорихте над 200 клуба на нашата партия". (Гаро Пайлан е депутат от партията на кюрдите).Сюлейман Сойлу:"Кога ще наречеш ПКК терористична организация?"Гаро Пайлан:"Не ми говорете на "ТИ".Сойлу:"Ще говоря както си искам. Ще разрушим света над главите ви! Не сте в село без пъдар! Ще ви унищожим и терористите и вас. "
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандците имат по-големи портокали,от Французите. Това стана ясно тази седмица. Мишкарите на Европа са Франция.
53
5
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ СОФИЯ преди 7 години
ОБИЧАМЕ ГО ТОЯ ЕРДОГАН!!!СТРАХОТЕН Е !НИЕ НЯМАМЕ ТАКЪВ---КОЙТО ДА МИСЛИ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ , ОСВЕН БОЙКО!СТАРА ИСТИНА Е:/комунисти и левичари ---са големите врагове на Държавата.../
52
2
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ЕРДОГАНА България ги изкарва за една минута!
51
1
 
4
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
Знае ли някой откъде произлизат турците?
50
3
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Те наистина не се боят от вас понеже вече САЩ са зад гърба им и полека работят за Кюрдска държава на турска територия.Просто трябва да свиквате с този факт, а не да се перчите, че сте вкарали някого в затвора!
49
8
 
7
 
! Отговори
бългериа фърст преди 7 години
Разбира се, че Германия и Холандия са фашисти, защото подкрепят фашистката хунта в Куев. Хунтата, която е отговорна за смъртта на десетки хиляди невинни украинци.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
XA XA KAK TURZIA DA NIAMA NISHO OBSHO S EVROPA NALI NAVREMETO AVSTRIA GERMANIA FRANZIA SA PRODAVALI ORAJIE NA TURZIA I ANGLIA DAJE PRASHA FLOTA SI I 7000 ANGLISKI VOINIZI DA VOUVAT SRESHU RUSNAZITE DA OSUETIAT OSVOBOJDAVANETO NI OT OTOMANSKATA IMPERIA E BOG ZABAVIA NO NE ZABRAVIA
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутатка от кюрдската партия преди една година:"Ние не се боим от вас (Турция), ние осланяме гърба си на ПКК, ЙПГ, ПЙД" (терористични организации).Днес депутатката е в затвора в Одрин.Ердоган:"Ние ги вкарахме в парламента а те тръгнаха да рушат държавата. Нали си осланяхте гърбовете на ПКК, ПЙД, ЙПГ. Нека те ви помогнат. С всеки ще говорим на езика който разбира. Който работи против интересите на Страната Вън!"
46
0
 
2
 
! Отговори
бебко преди 7 години
До Василевданните са стари, доста стари
45
11
 
8
 
! Отговори
Глупости! преди 7 години
Европа умира от страх , за икономиката си , за наплива от евтина работна ръка и заливането на пазара от евтини турски стоки и селско-стопанска продукция.ЩЕ СТАНЕ ОБРАТНОТО ....ВМЕСТО ТУРЦИЯ ДА Е ПАЗАР ЗА ЕС ----ЕС, ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ГОЛЯМ ПАЗАР ЗА ТУРСКИТЕ СТОКИ !ЗАТОВА ЕРДОГАН , ФЛИРТУВА С ГЛАДНАТА И БОГАТА НА СУРОВИНИ , РУСИЯ ----ЗАЩОТО Е НЕОБЯТЕН ПАЗАР / койта Европа напусна и затвори сама../ТЕХНОЛОГИЧНО ---ТУРЦИЯ СПОКОЙЙНО МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ГЕРМАНИЯ!
44
2
 
1
 
! Отговори
бебко преди 7 години
До ЕРДОГАНи ги харчи за полвин
43
2
 
5
 
! Отговори
резервации преди 7 години
братска Русия да прати още няколко самальота с туристи за Анталия на мястото на "фашистките останки" от Холандия, и един посланик.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно защото се развиват добре, диктатурата им е противопоказна.Ердоган е очевадно луд и ще бъде като *** с граната.
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция няма нищо общо с Европа !Навън е 21 век !Те са си 16 век !И нека си останат там !Щом им харесва !
40
3
 
18
 
! Отговори
1111 преди 7 години
Надявам се нито обикновените турци, нито обикнов.българи да обръщат внимание на злобните тъпотии и глупости които се пишат по тия форуми от явни ***. Нормалните хора и от двете страни взаимно добре си общуват, било междусъседски, било в търговията, туризъм, медицински и каквото се наложи. Що за напрежение се измисля, абсолютно деструктивни типове пишат тук.
39
11
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
България е *** във всяко отношени. Шурция е държава в която законите се спазват.
38
7
 
5
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
А българия защо НЕ Е ОБОРУДВАНА СЛЕД КАТО ТЯ Е ГОРДАТА ЕВРОПЕЙКА, ПЪК И ТАМ НЯМА ДИКТАТОР??? ИЛИ ПЪК ДА СЕ ЛЕКУВАТ КАТО ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ в други държави в ЕС...???
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хакан Узан купи Vertu (Телефони със скъпоценности) днес за 50 милиона стерлинга.
36
8
 
12
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До ВасилевКато е толкова лоша,пропаднала и недемократична Турция, защо вашите жени,дъщери,майки,колежки,любовници ходят да се лекуват в турски болници от тежки онкологични болести???Агент Ричард Хънт!ЦРУ!!!ЗАЩОТО СА ОБОРУДВАНИ С МОДЕРНИ ЗАПАДНИ АПАРАТУРИ ! ТИ АКО ЧАКАШ ТУРЧИН ДА ПРОИЗВЕДЕН НЯКАКЪВ АПАРАТ ИЛИ ТЕХНИКА ,ИМА ДА ЧАКАШ С ХИЛЯДОЛЕТИЯ И ПАК НЯМА ДА ДОЧАКАШ ! АЗ ВЧЕРА КВО ПИСАХ -ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА ЕБЛАГОДАРНА НА ЗАПАДНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ,ТЕХНОЛОГИИ И ФИРМИ !