Европа откровена към Турция: Срамота!

Парите за Анкара замразени, не правят реформи
13 мар 2017 19:28,
177
Европа откровена към Турция: Срамота!
Снимка: архив, Ройтерс
Европейската комисия определи като "срамота" обвиненията, които различни турски представители отправиха към Холандия, свързвайки я с нацизма и фашизма.
 
"Това е част от европейската история, която искаме да забравим", коментира говорител на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.
Още по темата
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу нарече Ротердам "столица на фашизма", след като холандските власти му отказаха да участва в предизборен митинг за референдума за промени в конституцията, насрочен за 16 април.
 
Турският президент Реджеп Ердоган пък нарече холандците "нацистки останки".
 
"ЕС призовава Турция да се въздържа от преувеличени твърдения и действия, които заплашват с по-нататъшно влошаване на ситуацията", настоя Еврокомисията.
 
Говорителят на Юнкер добави, че е национално решение кой може да присъства и какви митинги и шествия да се организират в страните членки.
 
"ЕС се гордее със свободата на изразяване, но решението за провеждане на митинги зависи от националните власти, които прилагат местното законодателство", заяви говорителят.
 
Той каза, че е проведена координация и с други европейски членки, но не можа да обясни, защото при това положение Франция позволи вчера митинг в Мец с участието на министър Чавушоглу. Според говорителя "става въпрос за национални и регионални особености".
 
Еврокомисията поясни, че не обмисля санкции срещу Турция за агресивното поведение към еврочленки и работи с всички сили за изпълнението на сделката за спиране на миграцията.
 
Говорител на комисаря за разширяването Йоханес Хан обаче потвърди, че Брюксел преразглежда решението си да финансира различни проекти в Турция заради липсата на реформи.
 
"Парите са обвързани с реформите, които Турция е обещала да прави", каза говорителката, заявявайки, че става дума за финансиране в областта на правосъдието. Докладът за напредъка на Турция към членството показал липсата на реформи и връщане назад, като ситуацията се влошила след опита за преврат.
 
ЕС е заделил за Турция като страна кандидат 4,5 милиарда евро до 2020 г. по предприсъединителните фондове.
 
Замразено е финансирането по проекти, свързани с утвърждаване на демокрацията, гражданското общество, върховенството на закона, основните права и икономическите и социални реформи, в очакване да се направи оценка дали то да бъде продължено.
 
В интервю за германски медии преди седмица Хан съобщи, че за 2 години от предприсъединителната помощ са преведени едва 167 млн. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪТОЗИ ЕШЕК СУРАТЛЪ ЕРДОГАН ЗНАЕ ЛИ КАКВО Е СРАМОТА ?!**************Много завист бе батко не ти отива на годините, а ние всяка седмица те гледаме по тв то.
34
5
 
14
 
! Отговори
ПФУ преди 7 години
Коч Холдинг, като ударят кепенците на границата ЕС, оборота може да му стане 500 рубли на месец... Тия черкези генерират 99% от БВП-то си извън страната и от износ и туризъм. Туризъмът го загробиха, остава още малко и износа. После може да си гукат с *** да си сменят шума за шикалки, долнопробни турски стоки за безсмислени рубли... Супер прости хора са това анадолците, трябва само бой за да те уважават, примитивни хора!!!
33
0
 
9
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ГУРБЕТЧИЯ, като дойдеш в България посети в Пловдив тепето Альоша...паронояк такъв...ах ти колко си долен...
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До цирк ес''Срамота!?и толкова ли?слаба работа слаба .....''***********Допълни ги ти нали си в ес.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kolkoto si shtete mi davayte minusii haha Pak shte pishaa
30
5
 
15
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЛКО ОТВРАТИТЕЛЕН Е ЕРДОГАН ,ДА ОБЯВИ НАГРАДА ЗА ВСЕКИ КОЙТО ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ КОЙ КРИТИКУВА ЕРДОГАН ?!И ТОВА СЕ ОТНАСЯ НЕ САМО ЗА ТУРЦИЯ ,А ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ! ЗАТОВА ТУРЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ НЕ ГОВОРЯТ ЗА ПОЛИТИКА ! МРАЗЯТ ГО И АКО ТРЯБВА ДА ГОВОРЯТ ЗА ПОЛИТИКА БИХА КРИТИКУВАЛИ ЕРДОГАН ,НО СИ МЪЛЧАТ ОТ СТРАХ НЯКОЙ ДА НЕ ГИ ПРЕДАДЕ ЗА НАДРАДА ОТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ТУРСКИ ЛИРИ ! РАЗБИРАМ ДА ОБЯВИ НАГРАДА АКО НЯКОЙ КАЖЕ КОЙ ПОДГОТВЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ , НО НЕ И ЗА НЯКАКВА ОБИКНОВЕНА КРИТИКА
29
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Ще им конфликт скоро време!! Дано ни се размине с малко щети
28
12
 
7
 
! Отговори
:) преди 7 години
4,6 млрд евро колко са Велика Турция...., смешници :), това месечния оборот на Коч Холдинг в Турция
27
5
 
3
 
! Отговори
Do 46 преди 7 години
Shut up ve bg maznyarr
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС просто трябва да спре повече да се занимава с ориенталските ***. Туркопитекът не е като нормалния човек, мисленето му е сбъркано като гена му.
25
2
 
2
 
! Отговори
Do 48 преди 7 години
Birkash gi s tvoitee bratya tip
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АхмедАхмет, спокойно не се пени научи си първо името или викаш има време не бързам.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do 38 daa chalgarya i toy kato tebe
22
10
 
6
 
! Отговори
До Ахмед преди 7 години
"А като почине майка ми ще скъсам с всичко турско включително и името"*** ще ти подхожда или Льонсьо...*** вместо да обсъжда Турция на къде върви да погледне българия на къде върви, защо бягат от българия и какви са тяхните демократи...ама явно им харесва да са роби и патриотите им да слушат тоя и оня...Безсрамници.Тръгнали да обсъждат ЕРДОГАН КАКЪВ Е БИЛ...
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АхмедАхмет, спокойно не се пени научи си първо името или викаш има време не бързам.
20
3
 
4
 
! Отговори
той преди 7 години
покраи БГ в момента ври и кипи ,в турция е тоталитарен фашизъм, а ЕС казва срамота е армия нямаме генералите ни се борят за премиери и президент,нищо добро за бг гражданите няма
19
5
 
17
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
СРАМОТА И ГРЯХ Е ДА ИНСЦЕНИРАШ ОБВИНЕНИЯ И ДА ВКАРАШ В ЗАТВОРА НЕУДОБНИТЕ ,ДА УВОЛНЯВАШ НАД 100 000 РАБОТНИЦИ ЗАЩОТО СА НЕУДОБНИ НА ВЛАСТТА , ДА ЗАКРИВАШ НАД 200 МЕДИИ ЗАЩОТО СА НЕУДОБНИ НА ВЛАСТТА , ДА ПУСКАШ В ИНТЕРНЕТ ГОРЕЩИ ТЕЛЕФОНИ И ЕМЕЙЛИ ЗА ДА МОЖЕ НЯКОЙ ДРЕБЕН КЛЮ.КАР ЗА 10 000 ЛИРИ ДА КАЖЕ КОЙ В ГЕРМАНИЯ КРИТИКУВА ЕРДОГАН !
18
1
 
12
 
! Отговори
Турция в ЕС ? Кога ? преди 7 години
И така неусетно,бавно и полека,с рекордно чакане,ще закръгляте века.
17
7
 
2
 
! Отговори
Do 28 преди 7 години
Prostttt galoshhh kochina e balkana to mirizlivaa I prespokoyno si otivash kideto si iskash
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тик-так тик-так