Пак стачки по летищата в Берлин, пак отменени полети

Персоналът иска увеличение на заплащането на час
13 мар 2017 09:23,
4
Пак стачки по летищата в Берлин, пак отменени полети
Снимка: архив, Reuters

Хаос във въздушния трафик в Германия и Европа се очаква днес заради стачка на наземния персонал на летищата "Тегел" и "Шьонефелд".

"Луфтханза" обяви, че отменя всички полети до Мюнхен и Франкфурт заради протеста, който започна в 5 часа тази сутрин и ще продължи до 6 часа сутринта във вторник, съобщи bTV.

Синдикатът настоява заплащането на персонала да бъде повишено от 11 на 12 евро на час.

Десетки хиляди пътници бяха блокирани в петък, когато заради подобен протест бяха анулирани близо 700 полета от двете летища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: стачкиБерлинлетища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е явно там синдиката като взима пари прави нещо. Дали ми харесва или не, то е в полза на работещите.Тук също имаме синдикати дето лапат пара ама грам не се чуват.
3
0
 
4
 
! Отговори
Zeitarbeiter преди 7 години
В Германия така се договаря минималното почасово заплащане, което е различно за различните отрасли, договаря се между синдикати и рабородатели, и когато не могат да постигнат консенсус, често следват ефективни стачки. Имат много силни синдикати и добре регулирано трудово законодателство.
2
1
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
в западните общества хората усещат перманентно неудовлетворение от живота, което наивно си мислят че е от твърде ниско заплащане (хахахахах), а то всъщност е защото се мъчат да да подтискат природата си и да живеят по съвременните съмнителни норми.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЛИ В ГЕРМАНИЯ ВСИЧКО Е ПО МЕД И МАСЛО? ЩО СТАЧКУВАТ? КАПРИЗНИ ХОРА, БРЕЙ!