Светотатство: Съдят руснак, играл Pokemon Go в църква

22-годишният блогър сам качил клип как се забавлява
13 мар 2017 16:23,
32
Светотатство: Съдят руснак, играл Pokemon Go в църква
Снимка: архив Reuters

Съдебен процес срещу блогъра Руслан Соколовски започна днес в руския град Екатеринбург по обвинение в разпалване на религиозна омраза, предаде Асошиейтед прес.

Подсъдимият е в предварителния арест от октомври 2016 г., след като съдът е отменил първоначално наложената му мярка домашен арест.

Миналата година 22-годишният блогър пуснал в мрежата видеоклип, станал причина за неговото задържане. На клипа се вижда как младежът играе на смартофона си играта "Pokemon Go" в църквата, изградена на мястото, където се предполага, че са били избити последният руски цар Николай II и семейството му.

Обвинението към Соколовски е за същото деяние като това на пънк групата "Pussy Riot", чиито две певици бяха осъдени през 2012 г. на по две години затвор.

Ако бъде признат за виновен, Соколовски може да получи присъда до седем и половина години лишаване от свобода, отбеляза АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
21
 
6
 
! Отговори
Белата златка преди 7 години
А не съветският дрОгар е играл на западнала технология и западни игри...ако беше играл с руски телефон нямаше да се случи...абе славянин е момчето..ще пиине два боярщика и готово
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тези покемонаджиите не се славят с висок интелект.
1
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Играл игра в сграда направена в името на литературен герой... голямата работа