Турция в ЕС: Една идея без перспектива

Франсоа Фийон смята, че преговорите са безрезултатни
13 мар 2017 14:15,
95
Турция в ЕС: Една идея без перспектива
Снимка: архив Reuters

Преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са безперспективни и европейците отдавна трябваше да обяснят това на турската страна, като започнат да търсят нови формати за сътрудничество. Това заяви днес кандидатът на консерваторите за президент на Франция Франсоа Фийон, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Френското правителство (а тази критика се отнася и за други европейски правителства) трябва ясно да заяви отсега на турците, че те няма да може да влязат в състава на ЕС. Трябва да разгледаме с тях други форми на отношения, но фактът, че позволяваме да се развиват преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, които продължават вече 30 години, според мен се явява още една причина за напрежението, което в момента съществува в отношенията с Турция, каза Фийон пред радио Европа-1.

Той коментира митинга, състоял се вчера във френския град Мец с участието на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Фийон подчерта, че в момента ЕС има истински проблем в отношенията с Турция и тази ситуация изисква по-голяма твърдост спрямо Анкара от страна на ЕС.

"Аз не настоявам за отмяна на събрания, организирани от представители на турската общност във Франция, те имат пълно право на събирания. Проблемът в момента е в провокацията на турското правителство спрямо Германия и Холандия, което трябваше да доведе до решение на френските власти да не позволят на този турски министър да пристига на наша територия", каза Фийон.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако българите обсъждаха и мислиха за страната си, колкото Турция...та то България щеше да е на по добро място...Отделно, винаги сте заставали в грешна страна...да сте чули някакъв от Турция да говори нещо лошо за България и българите, доколкото Белгия каза вън България от ЕС...доколкото депутат от Холандия пак не каза хубави работи за българите...
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв ЕС за Турция? Те не зачитат малцинствата си а реват за чуждите, не зачитат и съседните държави, законите в ЕС са за нарушаване според официалните им лица. Всичко от позиция на силата. Видяхме какво стана след така наречения " преврат". Изчистиха си неудобните за върхушката хора. Тая държава не признава чуждите ценности. Да си стоят в Анадола
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Честно казано не ме интересува на САЩ какво им харесва. Важно е ние като европейци да сме единни , защото от другата страна азиатците са доста сплотени. Въпреки че според мен и азиатците скоро ще се изпокарат. Турция има имперски амбиции и още не е забравила че части от Сирия и Ирак са били в Османската империя. Това няма да се хареса на другите азиатци.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako mahnat turcite erdogan sus sigurnost shte gi vzemat v eu
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турция ще направи това което предишните кризи в Европа не успяха - ще обедини Европа."ИМА И ДРУГ ВАРИЯНТ...Да разпръсне Европа...хубав отговор беше когато в Анталя се срещнаха само военни от Турция, Русия и Сащ...защо никой не поканиха от ЕС:-):-):-)та почнаха да мислят за обидинена ЕС армия...Я погледни и така, а дали на Америка ще и хареса Обидинената ЕС армия:-):-):-)
6
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
И този откри "топлата вода" но много време му трябваше...
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция ще направи това което предишните кризи в Европа не успяха - ще обедини Европа.
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам си следобедните новини в Турция...в Сирия Турция е отворила 22 военни бази, мислят да се увеличат на 25...3 метровата бетонна стена плюс бодлива тел почти е готова, ще се наблюдават и с камери... убит един немски войник в клетка на пкк...тез работи защо не ги пишете...за какво се е разтревожил ЕС, че Турция е вървила на къде...ха ха ха когато изтока вървеше към шериада разтревожиха ли се...Силна Турция Факт.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зле разбраната толерантност на западните страни допусна милиони турци на своя територия и сега берат плодовете на своята глупост.Същото ги очаква и с така наречените "бежанци",80% от които са икономически мигранти.
2
4
 
29
 
! Отговори
Всяка жаба... преди 7 години
Диваците да си направят неандерталски съюз със С. Арабия и ИДИЛ.
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямистка Турция няма място в цивилизована Европа.