Москва отрича: Не сме пращали спецчасти в Египет!

Кремъл: Нямаме намерение да се намесваме излишно в Либия
14 мар 2017 14:45, Елка Василева
19
Москва отрича: Не сме пращали спецчасти в Египет!
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната отрече да е разполагало специални сили в Египет, предаде руската агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

Опровержението идва в отговор на съобщение на американски и египетски дипломатически източници пред Ройтерс, че руското военно министерство, изглежда, е разположило такива сили, включително и безпилотни самолети, в египетска военновъздушна база на 100 км от границата с Либия.

Според тези източници всяко подобно разполагане на руски сили може да е част от опит да се окаже подкрепа за либийския военен командир Халифа Хафтар, който претърпя неуспех, след като на 3 март Бригадите за защита на Бенгази нападнаха контролирани от неговите сили петролни пристанища.

Още по темата

"Няма части на руски специални сили в Сиди Барани", се посочва в изявление на говорителя на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков, цитирано от Интерфакс.

Руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, каза, че не чул за присъствие на руски военни на границата с Либия от никакви други източници, освен от съобщенията на западни медии.

А говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти в Москва, че Русия контактува с онези хора в Либия, с които смята за нужно, но няма намерение да се намесва излишно във вътрешните работи на тази страна. Така той отговори на зададен му въпрос за контактите на Москва с командващия Либийската национална армия генерал Хафтар.

Според Песков положението с властта в Либия "остава твърде сложно и противоречиво". "Безусловно, някаква излишна намеса на Русия в либийските работи едва ли е възможна и едва ли е целесъобразна. Това не означава, че Русия не контактува с онези страни (там), с които смята за нужно", подчерта говорителят на президента Владимир Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ЕгипетРусияЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно писа по долния и тои еточно така. Ако не беше Русия след 2 св. война щеще да я няма. Сталин може да го определят за всякъкав. Но тои изиграл много важна роля за България. Така че по-добре не пишете глупости отколкото да пишете. Е при положение , че не се считате или не сте българи.Тогава е очаквано от такива хора да пишат глупости.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
straha ot rusia che vi ubie
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези алкаши никой не им вярва .
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Берлинският и Ньойският договор е дело на Германия, Англия и сие, не на Русия. През ВСВ Западът бомби София, Дупница... Русия освобождава БГ. Тя въоръжава безплатно БА, създава институциите на младото княжество- Българската независимост е платена с руски пари. На Парижката конф. Югославия е искала Пиринския край, Гърция - Южна БГ до Асеновград. Франция е предложила на Румъния по-рано да си вземе Добруджа. САЩ и Англия са нямали нищо против. Ако не бе СССР, сега БГ щеше да е с размерите на Косово
10
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Никой не се интересува от капиталистическата експлоатация в комунистически Китай !!!
9
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 7 години
" Световният тероризъм" е няколко вида : Икономически/ НАТО/ ; Финансов/еврейски/;религиозен /самозащита/; развлекателен /Аз/ ;Оръжеен / ТЕ/!!!!!! Други строят : язовир "Ататюрк" ,язовир "АСУАН" ...и т.н. Палестинец в Космоса! Абориген инженер! Терорист в детската градина ! Кой е по-по-ценен -белите или жълтите???Реално всеки валутен еквивалент има стойност следствие на ежесекундния труд на експлоатираните жители на земята /от "господарите"/ ! Как да няма РЕВОЛЮШЪН!!!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Песков: "Безусловно, някаква ИЗЛИШНА намеса на Русия в либийските работи ... едва ли е целесъобразна."---Добре им го каза.
7
10
 
6
 
! Отговори
Зелено човече преди 7 години
В Либия, в Египет и където и да е другаде няма руски части, както Путин се закле, че в Крим няма зелени човечета или редовни руски окупационни сили, както няма такива и в Източна Украина...
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След газ и петрол на трето място и изностната листа на Русия е ТЕРОРИЗЪМ, под най-различни форми!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... че руското военно министерство, ИЗГЛЕЖДА, е разположило такива сили,...""... ПРЕДПОЛАГАЕМИ хакерски атаки, ...""... ВЕРОЯТНА намеса в изборите за президент ...""... ИМА СЪМНЕНИЯ, че самолетът е свален ...---Изобщо, "ДОКАЗАНИ" обвинения ...
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това сме го чували вече няколко пъти.
3
0
 
1
 
! Отговори
DO EC + USA преди 7 години
ISLIAMSKIAT FUNDAMENTALIZAM I TERORIZAM SA RAK ZA SVETA I IMAT NUJDA OT SERIOZNI LEKARI I SERIOZNI LEKARSTVA, A NE OT MED.CESTRI4KI S BELI PRESTILKI!
2
7
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
И да са пращали какво от това не са длъжни да дават обяснение на краварите света не е техен хората видяха какви ги свършиха през всичките тия години все някой трябва да им измете ла.ната .
1
9
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Интересно, защо не направят изявление, че няма руски спецчасти на остров Мадагаскар.Толкова са прозначни, защо изобщо си правят труда?