Анкара: Да се преразгледа споразумението за мигрантите с ЕС

Нямало риск за холандските инвестиции в Турция
Обновена: 15 мар 2017 11:36 | 15 мар 2017 11:30, Елка Василева
47
Анкара: Да се преразгледа споразумението за мигрантите с ЕС
Йомер Челик. Снимка: Reuters

Турският министър за ЕС Йомер Челик заяви, че е време Турция да преразгледа споразумението за мигрантите с Европейския съюз, тъй като е станало ясно, че блокът няма да заеме честна позиция във връзка с обещанията за предоставяне на възможност за безвизово пътуване на турците.

Холандските инвестиции в Турция не са изложени на риск заради дипломатическия скандал между двете страни, заяви още Йомер Челик, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Гневът на Анкара е насочен към холандското правителство, а не към холандския народ или към бизнеса, уточни министърът.

Турция замрази дипломатическите отношения на високо равнище с Холандия в понеделник, като обяви, че не иска холандският посланик да се връща в страната "за известно време" и не разрешава на самолети, превозващи холандски дипломати или пратеници, да кацат в Турция.

Стъпките бяха предприети, след като холандските власти забраниха турски министри да участват в прояви пред турци в Холандия преди предстоящия на 16 април референдум в Турция.

Турски вицепремиер заяви, че може да бъдат наложени икономически санкции срещу Холандия, но Челик посочи, че Анкара отправя призив към представителите на бизнес средите по света, че Турция е сигурна страна за инвестиции.

Холандските бизнесмени, които инвестират, имат свой бизнес и създават работни места в Турция, са включени в този призив. Те определено не са част от тази криза, посочи Челик, цитиран от БТА.

На въпрос дали холандските компании, които работят в Турция, ще бъдат засегнати от скандала, Челик отговори: "Частният сектор, бизнесът, туристите и хората от Холандия не са част от тази криза."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете Турция бе тя не е влиятелна, турция е бедна и слаба държава, а българия е най голямата държава - голям народ разполагаща с силна икономика и много мощна армия способна да победи армията на САЩ, Русия и Китай !
34
3
 
4
 
! Отговори
Туризма им замина преди 7 години
Дръжте си ги в анадоля
33
2
 
8
 
! Отговори
До изгърбич преди 7 години
За последно преди 89, като им продавахме компоти а те ни връщаха танкове и ракети, а сега изнасяме умни хора а ни връщат гмо 3 качество вафли и безплатно ползване на 4 американски бази емигрантите са като безплатен бонус
32
5
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Българиная да обясниш на аудиторията кога за последно руснак ти е подарил нещо. аман от диванни експерти
31
9
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Да се минира нашата граница, да се затворят всички кпп към турция за всички, да се купят ц 400, Русиябще ни ги подари и тоя башибозук да прави каквото иска. Всичко това може да се направи за 6 месеца!
30
5
 
12
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Да трябва да се направи стена като тази между Израел и Газа!
29
1
 
1
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Тъжна работа, *** си е ***!
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не отричам Вазов и огромната му роля за "историографията" и "историческото ограмотяване" на българина.Хахаха
27
1
 
9
 
! Отговори
Да наистина преди 7 години
да го преразгледаме и да минираме границите........
26
3
 
13
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Не личи!Щом осмиваш и отричаш Вазов...Само да ти припомня, че Вазов е преведен и издаван във всички Европейски страни, и то не от скоро, при това не в ограничен тираж!Издаван е и в по-голямата част от цивилизования свят!Махни си конските капаци, светът не е само ислям!
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами чел съм и от тримата писатели. Защо питаш?
24
1
 
2
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
до коментар 22Ти нещо от тези автори чел ли си или ги копира от гугъл?Ама честно!
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си спретнем мощен гейпарадВ отговор на Ердогановия адДа се надyпим на холандцитеЗа да стреснем погaнцитеДа сформираме ударни агиткиОт юрогейски меки киткиТака анадолеца да стресирамеНищо, че и на сън се пооcиpаме
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те сега е моментът да му сложим на емигрантите мито и ДДС. За завършилите 3-ти клас микромозъчни хирурзи да се начислява и акциз. Тая работа с Ердо не може без митническо споразумение и договор за търговия с емигранти. Турция, като иска да ги изнася дъмпингово, да си плаща. Германците, ако искат безмитен внос, да си плащат реекспорта.И трябва да се стандартизират контейнерите с евродиректива.
21
2
 
10
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Точно за такива слабоумни, неграмотни, елементарни турци говоря!Чета ви коментарите и ви се смея на плиткоумието! Вие какво си мислите, че падишаха ще ви направи валии? Лъжете се, вие ще сте по-зле и от раятя, защото никой не долюбва родоотстъпниците!Вие сте срам за дедите си, дето оставиха кокалите си за България и то в не една война!А за ятяганите не мислете, в много Български домове има и не са взети от *** с мила дума!
20
4
 
15
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Крайно време е Европа да обяви тотално ембарго на Турция! Само така, този мегаломан ще падне от власт! За съжаление, в Турция преобладават слабо образованите и елементарни хора, податливи на гръмките обещания на Ердоган, гарнирани богато с ислямски фундаментализъм, гарантиращи неговият успех. Ако този кандидат падишах, вземе цялата власт, ни очаква вълна от турски емигранти заплашени от репресии. Позитивното е, че това ще е голяма част от турската интелигенция с прогресивно проевропейско мислен
19
11
 
8
 
! Отговори
BAY GANYO преди 7 години
KAKTO SE VIJDA V BG NIKOY NE INVESTIRA MAKAR 4E E V EC. ZA6TO ? ZA6TOTO PRI TAQ MARZEL, NEKADARNOST I NA VSI4KOTO OTGORE KRADLIVOST NIKOY NE GO VZEMA ZA 4OVEK BALGARINA.I KAKTO VIJDAME V TURCIQ SE INVESTIRA OT CQL SVQT MILIARDI DOLARI.MNOGO SA VI SME6NI I ELEMENTARNI KOMENTARITE SRE6TU TURCIQ, PROSTO NQMATE SI PREDSTAVA ZA KAKVO STAVA VAPROS
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"световноизвестният "????Хахахаха. Световноизвестни са Орхан Памук, Ришат Нури, Елиф Шафак..
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще отвърнем с мощни гейпаради във всички юрогейски столици в отговор на наглия султан. В знак на съпричастност с холандците ще узаконим еднополовите бракове. Нека да го е яд на диктатора!
16
8
 
22
 
! Отговори
Въпрос? преди 7 години
Как мислите, защо световноизвестният писател. Иван Вазов е казал за турците: "И гдето срещнеш турчин с куршум да го поздравиш и със сабя да го помилваш"?