Германия може да забрани кампаниите на турски политици

Страната е провокирана от сравненията с нацизма
15 мар 2017 07:22, Александър Попов
47
Германия може да забрани кампаниите на турски политици
Снимка: Reuters

Германското правителство не изключва възможността да забрани на турски политици да правят кампания в Германия, заяви шефът на кабинета на канцлерката Ангела Меркел в интервю, цитирано от Ройтерс.

"Ще обмислим внимателно какви действия са отговорни и какви - не. Забрана за влизане би била крайна мярка. Но си запазваме правото за това", каза Петер Алтмайер в интервю пред медии от вестникарската група Функе.

Малката западна провинция Саар заяви вчера, че се възползва от правото да забранява политически прояви, които излагат на опасност мирното съжителство между германци и чужденци, отбелязва Ройтерс.

Алтмайер каза, че международното право позволява на всички страни, включително на Германия, да забранява влизане на представители на чужди правителства, макар това да се е случвало рядко.

"Доколкото ми е известно, такова нещо не се е случвало в Германия. Но фактът, че Германия не се е възползвала изцяло от възможностите си по силата на международното право, не означава, че така ще е и в бъдеще", добави той.

Германия продължава да се бори за демокрация и свобода на словото и това е една от причините, че досега е допускала прояви на чужди политици на своя земя, продължи Алтмайер. Той обаче заяви, че сравненията с нацизма, направени от турски политици, са неприемливи и създават големи проблеми.

Германия няма да позволи на Турция да прехвърля вътрешните си конфликти на германска земя, продължи той. От основаването си Федерална република Германия е призната в цял свят за образец на конституционна държава. Няма да позволим тази репутация да бъде опетнена от когото и да било, включително от турски политици, които правят предизборна кампания в страната си, добави шефът на кабинета на Меркел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: германиямитингиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете Турция бе тя не е влиятелна, турция е бедна и слаба държава, а българия е най голямата държава - голям народ разполагаща с силна икономика и много мощна армия способна да победи армията на САЩ, Русия и Китай !
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е.Трябва и да ги депортират.
33
1
 
9
 
! Отговори
месара преди 7 години
добре дошли , а ? не излезнаха сметките на другарката меркел , стола и се клати и почна да пее друга песен .
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Фюрера такива проблеми и истъпления нямаше!
31
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
И за кьоравия е ясно че безобразията на Ердоган се дължат най-вече на безхарактерното до пълно оглупяване поведение на върхушката в Германия! Същата с постоянните полунамеци постига точно обратен яфект!
30
0
 
12
 
! Отговори
ами ето преди 7 години
европа на различни скорости на практика... пълно порно! Трябва да се излезе с обща европейска позиция незабавно - Г-Н Ердоган, приберете си ... римляните , иначе - санкции като на пУтин, връщаме ви Турците и така... Ще подвие анадолския пес опашка веднага!
29
1
 
4
 
! Отговори
г-жо меркел преди 7 години
а да ви видим сега? на България и Гърция да лаеш е лесно, да ви видим сега срещу турция!
28
0
 
15
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Късно е, къснооооо!Колко години вече станаха, откак германците допуснаха турско семе да се излива във " die Damen " / госпожите/ им. Колко време ги търпят да бият чутури в бетона и да вирят гъ*ове към небето. Сега приеха още хиляди ***-мюсюлмани!Късно е , късно!
27
1
 
19
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Ще се усетат немците че ги превземат отвътре, но ще е късно- няколко милиона турци, и сега няколко милиона арабели. Турция от хубава и светска страна с този у.род начело се връща във феодалима. Плюс радикалния ислямизъм, ако не го гръмнат/отровят скоро ще стане лошо за цяла Европа.
26
3
 
5
 
! Отговори
Аниним преди 7 години
До Анонимен 4Ти като толкова много мразиш турците защо си им посетил държавата,че си стигнал чак до анадола.Явно си харесал шкембе чорбата и дюнера.А лятото по техните курорти достатъчно много народ от БГ.Какво е това лицемерие.
25
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 27 вярно вие сте меки а жените леки ....
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Да жалко че не довърши работата си
23
3
 
12
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Възродителния процес, даже закъсня и не беше напълно успешен, трябваше да е както налагането на сърбизма в Македония, виждате какъв е резултата там! Но Българите сме просто добри и толерантни хора.
22
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 23,По точно - само френската алчност.Сталин подкрепи Хитлер политически. Чрез марионетка та си Ернст Телман. Когато фалиралата партия не можа да спечели мнозинство комунистите вместо да подкрепят социал-демократите подкрепят крайнодесните?!?Нацистката партия беше финансирана от... американското еврейство. Справка - У.Чърчил, Мемоари за ВСВ, том 1.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вариантите са 2-или Европа се обединява и изгражда качествени съоръжения по външните си граници,или либерално оставя побеснелия кандидат-султан да пусне ***,които използва за да заплашва и изнудва...Ако се случи вариант 2,то смятайте,че България е сторена курбан и Ердоган ще започне да сбъдва налудничавата си мечта за нова империя на злото.На западът няма да му мигне окото да ни пожертва,вече го е правил....Не се ли изолират фанатиците и няма ли единство в Европа,ние ще сме прецаканите!
20
1
 
4
 
! Отговори
пак до 20 преди 7 години
Ако Европа беше единна и справедлива след първата световна война нямаше дасе стигне до несправедливи и унизителни договори и до неизбежната реакция , която доведе то втората световна война
19
2
 
16
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
До АнонименЧети преди да пишеш! Хитлер дойде на власт заради френската и английска алчност и наглост , които унизиха и ощетиха несправедливо Германия с Версайския договор след ПСВ ,както и България с Ньой .И на двете страни бяха отнети територии населени с германци /респ.българи/ и наложени непосилни контрибуции. В Германия-Елзас , в Б-я западните покрайнини. Освен това Сталин финансира изборната победана Хитлерпонеже са 2 братски партии.
18
4
 
22
 
! Отговори
Българина преди 7 години
А тук кога ще забраним митингите на дост и дпс!?! А кога ще ги забраним и изгоним председателите
17
0
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
А вие КАК ВИ СТЕ? :-)
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18Последния път когато европа беше единна се роди Хит.лер.