Виена: Турция да влезе в ЕС? Немислимо!

Трябва да се има предвид все по-репресивната политика в страната
Обновена: 15 мар 2017 15:45 | 15 мар 2017 14:36, Елка Василева
41
Виена: Турция да влезе в ЕС? Немислимо!
Снимка: архив, Reuters

Австрия смята, че Турция не трябва никога да става част от Европейския съюз, имайки предвид  все по-репресивната политика в страната, се казва в политически документ на австрийското външно министерство.

Поради това присъединяването на Турция към ЕС е немислимо, заяви външното министерство в документ, изготвен като част от подготовката за председателството на Австрия в ЕС през втората половина на 2018 г. и получен от ДПА.

Австрия е една от страните, въвлечени в големия скандал между Турция и Европа във връзка с кампанията в чужбина на турски политици.

Вместо присъединителни преговори ЕС би трябвало да се стреми към споразумение за сътрудничество, включващо търговия, външна политика, правосъдие и антитерористични мерки, се казва в документа.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: АвстрияесТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете Турция бе тя не е влиятелна, турция е бедна и слаба държава, а българия е най голямата държава - голям народ разполагаща с силна икономика и много мощна армия способна да победи армията на САЩ, Русия и Китай !
23
0
 
0
 
! Отговори
не драскай ами чети! преди 7 години
До да питам Отговарям над 3 000 000 са за твое сведение!!!
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как така Австрия си позволяватакива изказвания? Не знаят ли, четук има 2-3 автобуса български ***,за които най-важно е да не се затварялаевропейската перспектива на Турция.И турската перспектива за Европа.
21
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До Иван,Проамерикански, проамерикански, колко да сме проамерикански?*** и Радев час през час реват да се махнат санкциите срещу Русия. С такива политици ще ни върнат излаза някой мнооого друг път.
20
1
 
3
 
! Отговори
fes*out преди 7 години
500 g v otomanskata imperia i Balkanite sa naj-izostanali v Evropa. Turcite tuk ne sa ostavili kamuk v/u kamuk. Chudo e, che izobsto sme oceljali kato narod i ezik. No mentalitetut na bulgarina za suzalenie e "neizlechimo" damgosan ot turskoto vlijanie. Zatova ne gi iskam turcheljata v Evropa. Na Erdo e neobhodimo da mu se pripomni 1683g při Wiena!!! Inache Evropa dnes steshe da e otdavna Chalifat. A nemskata Makrela "uspja" za 2g da postigne tova, koeto sultanite ne uspjaha za 400g!!!
19
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Еми сега сме проамериканска Георги , нека ни я върнат американците ! На всички за всичко криво в България е виновна Русия ,а може би трябва да погледнем и към себе си ,а ?
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ЕС много и се иска Турция да иска в ЕС.
17
6
 
5
 
! Отговори
борис преди 7 години
Прав си Георги, ако ни бяха дали излаз на Бяло море, сега там щеше да е руска база, а България в най-добрия случай щеше да я сполети съдбата на Грузия.
16
5
 
6
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 10,Това с бежанците е буря в чаша вода. Търпят Турция заради НАТО. А я търпят в НАТО заради проливите. Русия от векове се опитва да ги овладее за да има достъп до Средиземно море. По същата причина орязаха България от излаз на егейско море. Щото сме тъ.па проруска държава.
15
9
 
8
 
! Отговори
месара преди 7 години
това че граничи с Европа не значи че трябва да бъде в ЕС , турция е азиатска държава , която в по голямата си част живеят в 18 век - ако не и по на зад . целта на ердоган не е турция в ЕС , целта му е да възроди османската империя - да потурчи цивилизования свят ! ако мислите че му дреме за обикновения турчин ..... ако оставят тоя болен мозък ердоган да си развява чалмата , жална и майка на Европа . единственния виновен за случващото се е другарката меркел !!!
14
4
 
21
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Турция е отврат...ако им разрешат безвизов режим ...Европа тотално ще се сбъгяса!
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен ми се струва че е немислимо. Ердоган е турския Орбан какво ще прави с тия либерасти в ЕС. Само не мога да разбера тия в ЕС не си ли виждат засраните дирници засранци със засранци, сигурно руските хакери Тръмп, Путин, Порошенко и С. Корея са виновни тоя път.
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро ЕС ще влезе в Османската империя като се напълни континента с тарамбуки
11
0
 
15
 
! Отговори
Мандрей Пайчев преди 7 години
Ердоган иска да влезе в ЕС през България .
10
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Ердоган сам си произвежда храните, а *** понеже е най-умен и красив си купува от ЕС развалени храни.
9
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия мушмороци не виждат ли, че вече никой не иска в ЕС.. то туй им остана да плашат гаргите как някой нямало да влезе в недоносчето. Ей сега султан Ердоган ще иде да се хвърли от моста, че без ЕС с Турция е свършено, само султан Ердоган да не дръпне шлюза и да потекат бежанците да *** либераставите.
8
6
 
12
 
! Отговори
да питам преди 7 години
Аз да питам нещо искам: Има ли някакви доказателства за това, че има милиони мигранти в Труция, които искат да минат, а тя ги възпира към този момент или това е възможно да е голям блъф на Мустака? Някой по-информиран има ли ? Според мен, който е пожелал от намиращите се в Турция е потеглил към Европа, нещо това с удържането не ми звучи реално.
7
7
 
27
 
! Отговори
шматароци преди 7 години
Все повече лъсва лицемерието на тези дето са яхнали ЕС. Турция от години всячески показва, че няма нищо общо с ЕС идеологията ама ние си коментираме от време на време дали и е там мястото. Ако България ( слаба държавичка без козове в ръката ) се държеше така щяха да са ни изгонили не от ЕС ами направо от континента...
6
5
 
18
 
! Отговори
неанонимен преди 7 години
До Анонимен-ако ще е такъв ЕС по-добре да го няма-та на две скорости,та шенгени,едните сме европейци,а другите по-не... не за такъв ЕС се надявахме,взеха ни да им ядем отровните храни,за Турция хич не я мисля,ние какво ще правим с такива управници...
5
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5 Моля не обиждай азиатците , турция няма място и при тях,май са за пустинята Сахара,Сомалия като се позамисля Антарктида не е ли време да бъде заселена.